Τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς πορτοφόλι το Σαββατοκύριακο;

Βγαίνουμε στην πόλη, παρακολουθούμε ταινίες, πάμε θέατρο, ακούμε μουσική και σχολιάζουμε εκθέσεις. Άλλο ένα Σαββατοκύριακο έφτασε και η Αθήνα μας προσφέρει πολλές και δημιουργικές επιλογές διασκέδασης, εντελώς δωρεάν. Απολαύστε τις!Σάββατο 8 Μαρτίου:

- "Digital Dreams-Ψηφιακά Όνειρα στον Πολυχώρο Vault"
Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει από το Σάββατο 1 Μαρτίου την έκθεση Ψηφιακής Φωτογραφίας του Πέτρου Βαζακόπουλου με τίτλο "Digital
Dreams -Ψηφιακά Όνειρα". Η έκθεση με τίτλο "Ψηφιακά όνειρα - Digital Dreams" έχει σκοπό να αναδείξει μέσα απο τη μοντέρνα ψηφιακή τεχνολογία το ονειρικό ματαιόδοξο αλλά και απόμακρο μέλλον. Την ομορφιά που έχει χαθεί, τις βασικές αξίες και τις ελπίδες που έχουν χάσει το νόημά τους καθώς και ότι η τεχνολογία για ακόμα μία φορά δε μας βοηθάει αλλά φαίνεται και αυτή ξεπερασμένη, χωρίς να έχει ύπαρξει, καθώς μολύνει το περιβάλλον αλλά και τον άνθρωπο.

- "ActionAid: χορέψτε με τους Batala για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας"
Το Σάββατο 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η ActionAid διοργανώνει μια χορευτική βόλτα στο κέντρο της Αθήνας στους ρυθμούς της ομάδας κρουστών Batala. Στους ήχους των βραζιλιάνικων κρουστών περιηγηθείτε από τα στενά της Αθήνας, όπου καθημερινά γυναίκες υφίστανται βία, διακρίσεις, ρατσισμό και ξενοφοβία. Η χορευτική βόλτα θα ξεκινήσει από την πλατεία Μοναστηρακίου στις 19.30 και κρατώντας φωτεινά sticks, πανό και χρωματιστά μηνύματα αλληλεγγύης θα περπατήσουμε στα στενά περνώντας από τη στέγη του ΣυνΑθηνά (απέναντι από τη Βαρβάκειο) και θα καταλήξουμε στο μπαρ Μπούφος (Καρόρη 4, συμβολική είσοδος 5€).

- "Έκθεση γελοιογραφίας στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης"
To Kέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του την έκθεση του Κουβανού Άνχελ Μπολιγάν και του Μιχάλη Κουντούρη: "Με κοινή γλώσσα το χιούμορ -Μια συνάντηση, δύο σκιτσογράφοι, δεκάδες βραβεία, καμία λέξη".

- "Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και γειτονιές της Αθήνας"
Γνωρίστε την Αθήνα με τη βοήθεια του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Το Σάββατο 8 Μαρτίου περιηγηθείτε στην Ακαδημία, στο Πανεπιστήμιο και στην Εθνική Βιβλιοθήκη, με τη βοήθεια της ξεναγού, Άρτεμις Σκουμπουρδή.

Κυριακή 9 Μαρτίου:

- "Passport project στο Zp87"
Η μουσικοθεατρική παράσταση Passport project, με τίτλο «γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ' τις πατρίδες» παρουσιάζεται κάθε Κυριακή, στον νέο Χώρο Έκφρασης και Πειραματισμού Zp87. Ένα ηλεκτρικό μπάσο και μια φωνή αφηγούνται ζωές οικουμενικές. Μιλούν για το ταξίδι του ενός - αλλά και όλων μας. Από τον Κούρδο και τον Αφρικανό, μέχρι τον Μικρασιάτη του '22 και τον Έλληνα που ξενιτεύεται πάλι σήμερα. Γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ΄ τις πατρίδες.

Σάββατο και Κυριακή:

- "5ο Φεστιβάλ για τη Γυναίκα στο Pure bliss"
Στον πολυχώρο Pure Bliss στις 8 και 9 Μαρτίου διοργανώνεται το 5ο Φεστιβάλ για τη γυναίκα! Δύο ημέρες αφιερωμένες στη Γ-Υ-Ν-Α-Ι-Κ-Α , τη δύναμή της, την Ευαισθησία της, τη μαγεία της και τέλος τη Χαρά που μπορεί να προσφέρει και να λάβει. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιού, ομιλία, Stand up comedy και ζωντανή μουσική βραδιά με τη παρουσία της Ρένας Ρασούλη.

- "Μήνας θεάτρου στο Παλαιό Φάληρο"
Το τμήμα θεάτρου του δήμου Π. Φαλήρου διοργανώνει παραστάσεις με ερασιτέχνες ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας όλα τα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο για όλους. Από το Σάββατο μέχρι τις 16 Μαρτίου, παρουσιάζεται η παράσταση "Με δύναμη από την Κηφισιά" των Δημήτρη Κεχαϊδη και Ελένης Χαβιαρά.

- "Κλικ ...χωρίς σύνορα: δυο χώρες, δυο τόποι, μια ματιά στο Booze Coperativa"
Τα πρόσωπα, τα πράγματα στις αγορές και στα χωράφια, τα παζαρέματα ίδια - όπως και οι καθημερινές ανάγκες και αγωνίες: Από το Διδυμότειχο στο Svilengrand της Βουλγαρίας, μια ανάσα δρόμος, χωρίς διαβατήρια και σφραγίδες. Ο Στέλιος Τερζίδης από το Δίστομο, γεννημένος στην Γερμανία, με ρίζα από την Λάδη της Θράκης, δίπλα στην ''πινέζα'' του χάρτη, παρουσιάζει την πρώτη έκθεση φωτογραφιών του στην Αθήνα- μια σειρά από φρέσκες εικόνες με αφορμή την καλοκαιρινή του επίσκεψη στην γιαγιά. Η έκθεση ταξιδεύει στην καθημερινότητα δυο πολύ κοντινών τόπων που μέχρι πρόσφατα -ο ένας δεν γνώριζε τον άλλο- αν και καθρέπτης ο ένας του άλλου, τουλάχιστον για την ματιά του νεαρού ''ξένου'' Στέλιου Τερζίδη. Info: Από 04/03 μέχρι 14/03.΄Ώρες λειτουργίας: 1.00 μ.μ. - 10.00 μ.μ. Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα

- "Η καρδιά της μάνας", "Αφοσίωση της Μάνας", "Ναντιέζντα Κρούπσκαγια": ταινίες αφιερωμένες στη γυναίκα
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, η New Star προβάλλει τρία κινηματογραφικά αριστουργήματα που παραμένουν κλασικά μέχρι και σήμερα. Γυναίκα μητέρα και σύζυγος, γυναίκα κέντρο και στήριγμα της οικογένειας, γυναίκα αγωνίστρια, όλοι αυτοί οι διαφορετικοί ρόλοι υμνούνται μέσα από τα έργα του Μάρκ Ντονσκόι, που θα προβληθούν από τη New Star από τις 6 έως τις 12 Μαρτίου. Ο σοβιετικός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Ντονσκό ασχολείται με το μυθιστόρημα «Η καρδιά της μάνας» (1966) και την «Αφοσίωση της Μάνας» (1967) που το αφιέρωσε στη μητέρα του Λένιν. Μαρία Αλεξάντροβνα. Ο Ντονσκόι ολοκληρώνει τη θεματική του γύρω από την οικογένεια Ουλιάνωφ, αφού ασχολείται διεξοδικά μ' ένα πρόσωπο που παίζει δευτερεύοντα ρόλο στην Πίστη της μάνας. Πρόκειται για την Ναντιέζντα Κωνσταντίνοβα Κρούπσκαγια, μετέπειτα γυναίκα του Λένιν, που είχε ένα βίο σχεδόν παράλληλο με αυτόν του άντρα της. Info: Γενική είσοδος 5 ευρώ. Κινηματογράφος Αλεξάνδρα, Πατησίων 79. Λεωφ.Αλεξάνδρας (Μετρό Βικτώρια). Τηλ.: 210 8219298.

- "Το περιβάλλον και εγώ: Ψηφιακή παράσταση στο Ίδρυμα Ευγενίδου"
Η παράσταση αντιμετωπίζει με επιστημονική ακρίβεια και σαφήνεια όλα τα πολύπλοκα και καυτά θέματα σχετικά με την αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον, η οποία έχει κυριολεκτικά «βραχυκυκλώσει» τις φυσικές διαδικασίες ανακύκλησης.

- "Έκθεση φωτογραφίας της Pauliana Valente Pimentel στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"
Τον Μάιο του 2012, σε μια περίοδο πολλών κοινωνικών και πολιτικών εντάσεων, η Pauliana Valente Pimentel επισκέφθηκε την ελληνική πρωτεύουσα και, κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής αυτής διαμονής της, γνώρισε και συμβίωσε με διάφορους ανθρώπους, αναζητώντας το πορτραίτο των «νέων της Αθήνας». Τελευταίο Σαββατοκύριακο για την έκθεση φωτογραφίας και της προβολής του video "Οι Νέοι της ΑθήναςYouth of Athens" της Πορτογαλίδας φωτογράφου Pauliana Valente Pimentel, σε επιμέλεια της Ana Matos, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα».

Δείτε ακόμα: Ladies first! Εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Ημέρα της Γυναίκας
Keywords
θεατρο, αθηνα, actionaid, passport, project, ηλεκτρικος, bliss, booze, διστομο, info, αφοσίωση, star, προβάλλει, μετρο, τηλ, video, youth, athens, ana, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, γσ πατησιων, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, ημερα της γυναικας, χωρες, γερμανια, γυναικα, δωρεαν, εθνικη, εικονες, μητερα, μουσικη, ομορφια, ονειρα, προγραμμα, ταινιες, star, αλεξανδρα, αρτεμις, αφηγηση, αφορμη, βοηθεια, βραδια, γλωσσα, δυναμη, διδυμοτειχο, δρομος, ευρω, εκθεση, εκθεσεις, εργα, τεχνολογια, ιδια, ιδρυμα, ομιλια, λενιν, μαγεια, ματια, μηνυματα, μαρια, μυθιστορημα, νοημα, προβάλλει, οικογενεια, παμε, περιβαλλον, πιστη, ριζα, ρολοι, ρολο, σαββατο, σειρα, σφραγιδες, σωματειο, τηλ, τμημα, τρια, φεστιβαλ, φωνη, φορα, χιουμορ, χαρα, ψηφιακη, actionaid, αγορες, ana, bliss, booze, info, project, κινηματογραφος, καρδια, κυριακη, μια ματια, μια φορα, passport, ταξιδι, θεματα, γιαγια, youth
Τυχαία Θέματα