Νέο μοντέλο από την VW, με 800 κ.εκ. και κατανάλωση 1.0 λτ./100 χλμ.

Τα δεδομένα στην παγκόσμια αυτοκίνηση θα προσπαθήσει να αλλάξει η VW, με το λανσάρισμα του φουτουριστικού και προηγμένου τεχνολογικά XL1. Πρόκειται για το πιο αποδοτικό αυτοκίνητο στον κόσμο, με εξαίρεση τα ηλεκτροκίνητα.

Το XL1 με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό και την βέλτιστη αεροδυναμική, φέρει υβριδική τεχνολογία plug-in hybrid, που συνδυάζεται με έναν diesel κινητήρα 800 κ.εκ. απόδοσης 48 ίππων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ με 27 ίππους. Οι εκπομπές ρύπων είναι μόλις στα 21 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο και η μέση κατανάλωση στο 1 λίτρο. Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα, ενώ με 10 λίτρα καυσίμου – χωρητικότητα ντεπόζιτου – η αυτονομία φθάνει τα 499 χιλιόμετρα.

Χάρη στην ανθρακονημάτινη κατασκευή του, το βάρος του αυτοκινήτου είναι στα 795 κιλά, με το μήκος του να είναι στα 3,88 μέτρα, το πλάτος στο 1,66μ. και το ύψος στο 1,15μ.. Το εσωτερικό είναι δύο θέσεων, με το πορτ-μπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 120 λίτρα. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου DSG επτά σχέσεων, με τα 0-100 να έρχονται σε 12,7 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 160 χλμ./ώρα.

Η γερμανική φίρμα θα κατασκευάζει το XL1 κατόπιν παραγγελίας και θα είναι έτοιμο τους επόμενους μήνες.

Λουκάς Παπαλάμπρος
Keywords
Τυχαία Θέματα