Ελληνικό εστιατόριο ανάμεσα στα 10 καλύτερα στον κόσμο!

Το Funky Gourmet, το εστιατόριο στο Μεταξουργείο που έδωσε φρέσκια πνοή στην αντίληψη που έχουμε για το "gourmet" στην Αθήνα, αναδείχθηκε 6o καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, στην ψηφοφορία των μελών του TripAdvisor!

από την Αργυρώ ΣταυρίδηΑυτό που κάνει πολύ σημαντική τη διάκριση για το Funky
Gourmet στην κατηγορία "Travelers' Favorite Fine Dining Restaurants - World", είναι η αντικειμενικότητα της ψηφοφορίας, καθώς το TripAdvisor είναι ουσιαστικά μια online κοινότητα πραγματικών ταξιδιωτών, που δίνουν τις ρεαλιστικές και ειλικρινείς κριτικές τους από τις εμπειρίες τους ανά τον κόσμο. Φυσικά στην επιτυχία του Funky Gourmet σπουδαίο ρόλο θα έπαιξε και η εύστοχη επικοινωνιακή στρατηγική του, αλλά και το αστέρι Michelin που κατέχει, αφού ειδικά στον τομέα του dining είναι τρομερά δύσκολο να ξεχωρίσεις ανάμεσα στα εστιατόρια όλου του κόσμου.

Πού "πατώσαμε"
Βέβαια οφείλουμε να σημειώσουμε ότι από τις υπόλοιπες κατηγορίες, που αφορούν σε παραλίες, ξενοδοχεία και προορισμούς, η Ελλάδα απουσιάζει "πανηγυρικά" από τις 25 πρώτες θέσεις. Σκέφτεται κανείς ότι τουλάχιστον στις παραλίες αξίζουμε να έχουμε διαχρονικά κάποια παρουσία.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ούτε πως οι καλύτερες παραλίες της χώρας μας "χάλασαν", ούτε πως οι τουρίστες είναι "κακοί" και δεν μας ψήφισαν. Απλά είναι λογικό λόγω μεγεθών, περισσότεροι τουρίστες να επισκέπτονται π.χ. τις Η.Π.Α. (μαζί με τη Χαβάη), τη Γαλλία, την Αγγλία (ναι, αγγλική παραλία είναι ανάμεσα στις 25 καλύτερες του κόσμου για τους TripAdvisors, ενώ ελληνική δεν υπάρχει). Ωστόσο η διαφορά μεγεθών δεν θα έπρεπε να κάνει τους εγχώριους τουριστικούς παράγοντες να εφησυχάζουν, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι οι ανταγωνιστικές Τουρκία και Πορτογαλία έχουν παρουσία σε αυτές τις κατηγορίες.

Διαβάστε ακόμα:
Την συνέντευξη της σεφ του Funky Gourmet, Γεωργιάννας Χιλιαδάκη
Keywords
Τυχαία Θέματα