Χειροτέχνικα 2017: Φεστιβάλ χειροτεχνίας στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

Η Χειροτέχνικα δίνει το ετήσιο ραντεβού της με όσους αγαπούν τη χειροτεχνία στις 3, 4 & 5 Νοεμβρίου 2017 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν σεμινάρια και παρουσιάσεις για όλες τις νέες τεχνικές και θα προμηθευτούν τα υλικά για τις χειροτεχνίες τους. Θα βρουν πάνω από 3500τμ υλικών χειροτεχνίας για λιανική αγορά και 8 χώρους με σεμινάρια χειροτεχνίας και επιδείξεις τεχνικών.

Οι βασικές κατηγορίες της Χειροτέχνικα είναι: τα υλικά χειροτεχνίας, η ραπτική, το πλέξιμο, η ζωγραφική, το κόσμημα, το decoupage, τα χρώματα, η

ζαχαροπλαστική, τα εργαλεία και ότι χρειάζεται κανείς για να φτιάξει τις δημιουργίες του.

Φέτος, το εκπαιδευτικό κομμάτι έχει την τιμητική του, με 150 σεμινάρια χειροτεχνίας για αρχάριους, καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου από το πρωί έως το βράδυ. Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν πάνω από 60 Παρουσιάσεις - επιδείξεις τεχνικών και σημαντικούς καλλιτέχνες από το χώρο της χειροτεχνίας να μιλούν για τη δουλειά τους! Θα μάθουν να πλέκουν με παράξενα, ανακυκλώσιμα υλικά, να ζωγραφίζουν σε κεριά, να φτιάχνουν κοσμήματα, να επεξεργάζονται πηλό και αφρώδη υλικά για κατασκευές, να φτιάχνουν χάρτινα χρηστικά αντικείμενα και καλλυντικά. Δεν θα λείπουν από το πρόγραμμα τα σεμινάρια αναπαλαίωσης επίπλων, κατασκευής διακοσμητικών για το σπίτι και της εφαρμογής χρωμάτων.

Φέτος, ετοιμάζεται και ένα νέο project. Ένας χώρος αφιερωμένος στα do-it-yourself ρούχα. Οι επισκέπτες θα φέρουν μαζί τους στη Χειροτέχνικα τα ρούχα που δεν φορούν πια και θα τα μετατρέψουν σε κάτι νέο. Το «Hack your clothes» θα κάνει τον καθένα να δει τα ρούχα του με διαφορετική ματιά. Όλοι έχουν στην ντουλάπα τους ρούχα που θέλουν να τα αλλάξουν αλλά δεν ξέρουν πως. Ειδικοί από το χώρο της μόδας θα βρίσκονται και τις 3 ημέρες εκεί για να δείξουν τον σωστό τρόπο. Θα δίνουν συμβουλές, λύσεις και ιδέες αλλαγής των ρούχων για να γίνουν πιο stylish μέσα από workshops και παρουσιάσεις εντυπωσιακών μετατροπών.

Και επειδή festival χωρίς party δεν γίνεται το ftiaxto.gr, το site με projects χειροτεχνίας, γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του στη Χειροτέχνικα. Θα γιορτάσει με πολλές εκπλήξεις, δώρα και ένα μεγάλο «τοίχο» χειροτεχνίας που θα στηθεί στη Χειροτέχνικα με δημιουργίες των επισκεπτών.

Αν αγαπάς τη χειροτεχνία, αν σου αρέσει να φτιάχνεις πράγματα και ψάχνεις που θα βρεις συγκεντρωμένους όλους τους προμηθευτές υλικών και εργαλείων αλλά και πού θα μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι για να εμπνευστείς, σημείωσε την ημερομηνία.

Πληροφορίες

Χειροτέχνικα 2017

Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (3’ μετρό Ανθούπολη)

3, 4 & 5 Νοεμβρίου 2017, 10.00 - 21.00

Είσοδος για το κοινό (2,5 €/άτομο/ημέρα- ΑΜΕΑ/Παιδιά έως 18 ετών: δωρεάν)

Keywords
Τυχαία Θέματα