Αυτό το station βάζει «φωτιές»!

Τα αυτοκίνητα της κατηγορία station, ειδικά στην αγορά της Ελλάδας, δεν έχουν και τους πιο φανατικούς φίλους. Ωστόσο, το νέο Audi RS6 Avant είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει την άποψη πολλών.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο, που συνδυάζει την ποιότητα, τους χώρους, την άνεση, την πολυτέλεια, τις επιδόσεις και πλέον και την ομορφιά. Είναι ίσως ένα από τα πιο ελκυστικά station της αγοράς, με ιδιαίτερο δυναμικό σχεδιασμό, μυώδη εικόνα και στιλιστικά στοιχεία που εντυπωσιάζουν.
Φουσκωμένα φτερά, μεγάλες εισαγωγές αέρα, ζάντες 20 ιντσών, carbon κεραμικά φρένα, πίσω πτέρυγα και διπλές απολήξεις της εξάτμισης. Στην καμπίνα, τα μπάκετ δερμάτινα καθίσματα με τις λευκές ραφές, το σπορ τιμόνι, τα διακοσμητικά από ανθρακονήματα και αλουμίνιο στο ταμπλό, κλέβουν την παράσταση.

Οι επιδόσεις του RS6 Avant είναι εντυπωσιακές, με τον θηριώδη V8 4.0 λίτρων κινητήρα TFSI να αποδίδει 560 ίππους και 700 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων, με τα 0-100 να έρχονται σε 3,9 δευτερόλεπτα και την τελική να αγγίζει τα 305 χλμ./ώρα. Χάρη στο σύστημα Start/Stop και τη λειτουργία απενεργοποίησης των τεσσάρων κυλίνδρων, η μέση κατανάλωση είναι μόλις 9,8 λτ./100 χλμ.

Επίσης, φέρει ειδική αερανάρτηση που μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 20 χλστ., έχει ελεγχόμενη απόσβεση και προσαρμόζεται στις οδηγικές συνθήκες και το στιλ του οδηγού.

Λουκάς Παπαλάμπρος
Keywords
Τυχαία Θέματα