ESCAPE WEEKENDS: Konitsa Thermal Center

Σε απόσταση μόλις 4 ωρών από την Αθήνα, και φωλιασμένος στην μοναδική ομορφιά των ηπειρωτικών βουνών, ο φιλόξενος ξενώνας Konitsa Thermal Center είναι ένα ιδανικό καταφυγιο για όσους αναζητούν μια διαφορετική απόδραση.

Κτισμένο μέσα σε πεύκα και έλατα, το Konitsa Thermal Center έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές και υπηρεσίες που σε συνδυασμό με τη φυσική χρήση του ιαματικού ατμού των Λουτρών Αμαράντου, χαρίζει επισκέπτη μια ολοκληρωμένη

εμπειρία χαλάρωσης και αναζωογόνησης.

Από τον Τάσο Τσομπανίδη

Μεταφορά

Ο νέος δρόμος Αθήνα-Πάτρα-Ιωάννινα καθιστά πλέον τον προορισμό πολύ προσιτό. Μόλις φθάσετε στα Ιωάννινα ακολουθείτε τον δρόμο προς Κόνιτσα. Απο εκεί παίρνετε τον γραφικό επαρχιακό δρόμο που σας οδηγεί στα ατόφια «Μαστοροχώρια» ένα σύμπλεγμα χωριών που πήρε το όνομά του από του ικανότατους μαστόρους της περιοχής.

Καθώς, στο μεγαλύτερο μέρος του δρόμου, κινείστε δίπλα σον ποταμό Σαραντάπορο βρίσκετε την διασταύρωση προς το χωριό «Αμάραντος». Εκεί κοντά θα συναντήσετε το Konitsa Thermal Center σε υψόμετρο 1.250 μέτρα και με μοναδική θέα στα βουνά του Γράμμου του Σμόλικα και της Τύμφης.

Το συγκρότημα του Konitsa Thermal Center αποτελείται από τα Ατμόλουτρα Αμαράντου, τον Ξενώνα «Σάλβια» και το εστιατόριο «το Πέτρινο». Mάλιστα, η θέση του είναι ιδανική για να ανακαλύψτε τη φύση!

Το πετρόκτιστο ξενοδοχείο Salvia βρίσκεται μέσα σε πεύκα και έλατα, κοντά στο χωριό Αμάραντος Κόνιτσας. Διαθέτει ιαματικές πηγές, ένα παραδοσιακό εστιατόριο και δωμάτια με θέα που κόβει την ανάσα.

Τα δωμάτια στο Salvia έχουν γήινες αποχρώσεις και προσφέρουν ανατομικά στρώματα, τηλεόραση επίπεδης οθόνης και ψυγείο. Όλες οι μονάδες περιλαμβάνουν ιδιωτικό μπάνιο με μπουρνούζια και δωρεάν προϊόντα περιποίησης, ενώ ορισμένες ανοίγουν σε μπαλκόνι. Ένα ξενοδοχείο με απόλυτα λειτουργικούς χώρους, που φροντίζει να αποπνέει αίσθηση ζεστασιάς και οικειότητας. Όλα τα δωμάτια έχουν μαγευτική θέα στα βουνά του Σμόλικα και του Γράμμου.

Το σαλόνι του ξενώνα διαθέτει τζάκι, βιβλιοθήκη και επιτραπέζια παιχνίδια για όμορφες στιγμές χαλάρωσης μαζί με την παρέα σας.

Οι επισκέπτες μπορούν να ξεκινήσουν την ημέρα τους με ευρωπαϊκό πρωινό που σερβίρεται καθημερινά στην τραπεζαρία του εστιατορίου. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου έχει θέα στο βουνό και προσφέρει παραδοσιακές, σπιτικές γεύσεις για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο.

Στα πιάτα περιλαμβάνονται παραδοσιακά μαγειρευτά φαγητά της Κόνιτσας και φαγητά της ώρας όλα μαγειρεμένα με αγνά υλικά.

Δοκιμάστε την φημισμένη χορτόπιτα, αγριογούρουνο της περιοχής, συνοδεύστε το φαγητό σας με τσίπουρο ή κρασί τοπικής παραγωγής και ξεκινήστε ένα υπέροχο γαστριμαργικό ταξίδι στην τοπική παράδοση.

Στο τέλος κάθε γεύματος παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού σας περιμένει φτιαγμένο με μεράκι.

Στη βεράντα του εστιατορίου, μπροστά σε ένα μαγευτικό τοπίο, αξίζει να απολαύσετε ροφήματα της επιλογής σας από βότανα της περιοχής και να αφεθείτε στη μαγευτική θέα των βουνών, ταξιδεύοντας με τα χρώματα και τους ήχους της φυσης!

Στο συγκρότημα του Konitsa Thermal Center ανήκουν και τα ξακοστά Λουτρά Αμαράντου Κόνιτσας, που περιμένουν τους επισκέπτες να δοκιμάσουν τις ιαματικές ιδιότητες του ατμού.

Σύμφωνα μάλιστα με την επιστημονική πιστοποίησή τους διαθέτουν θεραπευτικές ιδιότητες για αρκετές κατηγορίες παθήσεων. Σημειώνουμε ότι τα λουτρά προσφέρονται δωρεάν.

Στο χώρο των Λουτρών υπάρχουν δωμάτια μέγιστης χωρητικότητας δύο ατόμων και ένα μεγαλύτερο δωμάτιο χωρητικότητας 20 ατόμων, όπου οι επισκέπτες του Konitsa Thermal Center έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν το ατμόλουτρο τους.

Τέλος, στο Konitsa Thermal Center μπορείτε να συμμετάσχετε σε πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως οργανωμένες πεζοπορίες μέσα στην φύση, βόλτες με άλογα στο βουνό, αξεπέραστης ομορφιάς διαδρομές με 4x4, αλλά και στους παραδοσιακούς τρόπος παραγωγής τσίπουρου με καθιερωμένο ραντεβού τα τέλη του Οκτωβρίου.

Αξίζει να επισκεφθείτε

• Δίπλα στην μονάδα βρίσκεται ο βραχώδης λόφος «Η Μπάμπα». Θα χρειασθείτε 15 λεπτά περίπου για να ανεβείτε και να θαυμάσετε την μοναδική θέα. Συντροφιά σας στην κορυφή του ένα παλαιό πολυβολείο με την Ελληνική Σημαία να ανεμίζει. Μην ξεχνάτε μάλιστα ότι βρίσκεστε στην εσχατιά της πατρίδας μας και πολύ κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.


• Εάν αγαπάτε τις πεζοπορίες ο ιδιοκτήτης του ξενώνα Κώστας Ζιάκος θα σας συνοδεύσει σε μία μοναδική διαδρομή που καταλήγει σε δύο μικρές φυσικές λίμνες. Θα χρειασθείτε 3 ώρες χωρίς όμως να κουρασθείτε ιδιαίτερα.


• Για απλή ξενάγηση και κοντά στο ξενοδοχείο βρίσκεται ένας ανακαινισμένος νερόμυλος ενώ πολύ κοντά του βρίσκεται ένας γραφικός καταρράκτης με τον ρυθμικό ήχο του νερού να κυλάει προς τον ποταμό Σαραντάπορο.

• Στο χωριό Αμάραντος, επισκεφτείτε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με την μοναδική αγιογράφηση αλλά και το ξυλόγλυπτο τέμπλο όλα φιλοτεχνημένα από ντόπιους μαστόρους.

Χρήσιμες πληροφορίες: Salvia Hotel και Κοnitsa Thermal Center (Τηλ 2655022012, www.konitsathermal.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα