Farewell Anatolia - Παιχνίδι Μυστηρίου στα Ματωμένα Χώματα, στην Τεχνόπολη, με είσοδο ελεύθερη

Η διοργάνωση Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και η οργάνωση Challedu- challenging education διοργανώνουν την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων το «Farewell Anatolia - Παιχνίδι Μυστηρίου στα Ματωμένα Χώματα» που μας αποκαλύπτει τη δύναμη της ανάγνωσης, της διαδραστικής αφήγησης και του βιβλίου μέσα από το παιχνίδι.

Ένα σημείωμα του Μανώλη Αξιώτη, του ήρωα του βιβλίου «Ματωμένα Χώματα» πυροδοτεί ερωτήματα! Σε ποιον ανήκει ο θησαυρός που αναφέρει; Ποια γεγονότα κρύβονται πίσω από την πραγματική ζωή του; Είναι όλη η αλήθεια γραμμένη στα «Ματωμένα Χώματα»;

Πρόκειται για ένα συνεργατικό παιχνίδι ρόλων (RPG), δράσης και μυστηρίου, όπου οι παίκτες προσπαθούν να εξιχνιάσουν την αληθινή ιστορία του Μικρασιάτη από τον Κιρκιντζέ. Παίζοντας, οι παίκτες εξερευνούν την δύναμη του interactive storytelling και του βιβλίου. Στο παιχνίδι μια παρέα φοιτητών που αγαπούν τους γρίφους και τα μυστήρια ανακαλύπτουν ένα αντισυμβατικό ταξιδιωτικό γραφείο, όπου οι διακοπές γίνονται περιπέτεια για την επίλυση ενός μυστηρίου. Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο ενός μέλους της παρέας με συγκεκριμένες ιδιότητες, γνώσεις και ικανότητες, και έχουν ως οδηγό στην περιπέτειά τους κομμάτια από το βιβλίο «Ματωμένα Χώματα» και έναν ξεναγό. Οι παίκτες καλούνται να αποφασίσουν ποιο μέρος να επισκεφτούν, ποια πρόσωπα να ρωτήσουν και ποια στοιχεία να συνδυάσουν, ώστε να αποκαλύψουν τα κρυμμένα μυστικά του Μανώλη Αξιώτη.

Η δράση εντάσσεται στη θεματική ενότητα «Ανακαλύπτοντας θησαυρούς», υλοποιείται με την υποστήριξη της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων και απευθύνεται σε εφήβους άνω των 16 ετών και σε ενήλικες.

Keywords
Τυχαία Θέματα