Family Weekend 19-21/05: οι καλύτερες προτάσεις για βόλτες με τα παιδιά

Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!Το Σαββατοκύριακο 19 - 21 Μαΐου επιλέγουμε φεστιβάλ μουσικής, εικαστικό εργαστήριο και εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Εικαστικό εργαστήριο

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης γιορτάζει το Σάββατο 20 Μαΐου την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με τον δικό του πρωτότυπο και κοινωνικά
ευαισθητοποιημένο τρόπο! Με αφορμή το κεντρικό θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται», το Μουσείο επιλέγει τα εικαστικά προγράμματα «Μαζί ζωγραφίζουμε όσα δεν λέμε», με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν κόστος συμμετοχής. Προσκαλεί όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου εθνικότητας 5-11 ετών που ζουν στην Ελλάδα, μαζί με τους γονείς και τους ενήλικες συνοδούς τους, να ζωγραφίσουν από κοινού όσα δεν... λέγονται προφορικά. Να ανακαλύψουν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους μέσα από μια κοινή, πανανθρώπινη γλώσσα, την Τέχνη.

Απευθύνεται σε: παιδιά 5 έως 11 ετών
Τιμές; Ελεύθερη είσοδος
Πότε; Σάββατο 20 Μαΐου 2017
Πού; Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Κόδρου 9, Αθήνα

Μουσικό φεστιβάλ

Το ευρωπαϊκό φεστιβάλ μουσικής για παιδιά έρχεται για τρίτη χρονιά στη Στέγη, από τις 18 έως τις 21 Μαΐου, έτοιμο να παρασύρει μικρούς και μεγάλους στους ρυθμούς του. Οι νεαροί φίλοι μας παρακολουθούν και βιώνουν ένα πολύχρωμο μουσικό πρόγραμμα, με συναυλίες, ηχητικές εγκαταστάσεις και εργαστήρια. Στο Big Bang, μουσικοί από διαφορετικά είδη και στυλ θα προσπαθήσουν να βρουν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος παρουσίασης της μουσικής τους σε παιδιά. Απευθύνεται σε: γονείς και παιδιά
Τιμές: Δράσεις με ελεύθερη είσοδο & με εισιτήριο (3-5 € ανά άτομο)
Πότε; 18 έως τις 21 Μαΐου 2017
Πού; Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107, Αθήνα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου) που φέτος έχει ως θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται» και πραγματοποιεί το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 & ώρες 11:00 – 12:30, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όλοι μαζί στο τραπέζι» για παιδιά ηλικίας 7 έως 12 χρόνων. Από την Ασία, την Αυστραλία και την Αμερική έως την Αφρική και την Ευρώπη μαγειρικά σκεύη, εργαλεία κουζίνας και μπαχαρικά ταξιδεύουν τα παιδιά στον κόσμο, έτσι ώστε όλοι μαζί γύρω από ένα τραπέζι να καλλιεργήσουν την αποδοχή και τον αλληλοσεβασμό προς το διαφορετικό.

Απευθύνεται σε: παιδιά 7 έως 12 ετών
Τιμές: Ελεύθερη είσοδος
Πότε; Σάββατο 20 Μαΐου 2017 & ώρες 11:00 – 12:30
Πού; Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα
Keywords
Τυχαία Θέματα