Το συγκλονιστικό βίντεο της Σελίν Ντιόν από το 2008 με τα πρώτα σημάδια του σπάνιου συνδρόμου που αντιμετωπίζει

Η Σελίν Ντιόν πάλευε με τα συμπτώματα της σπάνιας νευρολογικής πάθησης από τη οποία πάσχει ήδη κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας της το 2008.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο με την 56χρονη τραγουδίστρια ήρθε στο φως της δημοσιότητας, στο οποίο η ίδια αποκαλύπτει τα πρώτα της συμπτώματα στους γιατρούς κατά τη διάρκεια της περιοδείας «Taking Chances». Σε εκείνη την περιοδεία ήταν που άρχισε να χάνει τον έλεγχο των οργάνων της.

Παρμένο από το ντοκιμαντέρ της «Celine: Through the Eyes» του

2010, στο εν λόγω κλιπ βλέπουμε την Σελίν Ντιόν να παραπονιέται για φωνητικούς «σπασμούς» και «συμπτώματα σαν κρύωμα» όταν προσπάθησε να τραγουδήσει τις επιτυχίες της.

Η Σελίν Ντιόν αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα ότι έδινε μάχη κρυφά με το Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ατόμου για 17 χρόνια προτού το αποκαλύψει στο κοινό της, παραδεχόμενη ότι το να λέει ψέματα στους θαυμαστές της ήταν «πολύ» για να το αντέξει.

Τα πρώτα συμπτώματα της Σελίν Ντιόν

Ένα βίντεο από την τότε περιοδεία της δείχνει την Καναδή σταρ να μιλά με την γιατρό της που την εξετάζει, εξηγώντας: «Το κύριο πρόβλημα μου τώρα είναι ο λαιμός μου, δεν μπορώ να χαλαρώσω τον λαιμό μου, επομένως δεν μπορώ να χαλαρώσω τις φωνητικές μου χορδές, δεν μπορώ να ασκηθώ καλά φωνητικά».

Αργότερα ακούγεται λέει: «Το βασικό μου πρόβλημα δεν είναι ότι δεν μπορώ να κάνω τις ψηλές νότες, παθαίνω σπασμούς, τα φρύδια μου κάνουν σπασμούς, τα αυτιά μου. Σου λέω ότι θα τρελαθώ σύντομα, στο λέω».

Σε μια συνάντηση με την ομάδα της μετά από μια συναυλία, αποκαλύπτει πώς ένιωθε λαχανιασμένη μιλώντας με τους θαυμαστές της και ανησυχούσε για το πώς θαα καταφέρει να περάσει από την εξαντλητική περιοδεία.

«Τη στιγμή που πήγα στη συνάντηση και χαιρετούσα η αναπνοή μου ήταν πολύ γρήγορη, έκανα σπασμούς, δεν μπορούσα να ολοκληρώσω μια φράση», λέει η Σελίν.

«Το σόου δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, χαιρετούσα τον κόσμο και δεν μπορούσα να αναπνεύσω, συνέχισα την παράσταση. Και όταν τραγούδησα ήταν εκτός τόνου. Χθες το βράδυ, αφού έκανα τα πάντα, έβγαλα βλέννα», προσθέτει.

Αργότερα, ενώ βρισκόταν στα παρασκήνια με τους χορευτές της, η Σελίν που εμφανώς δυσκολεύεται, τους λέει: «Δεν έχω φωνή. Είναι περίεργο, κλείνει, οπότε δυσκολεύομαι πολύ αυτή τη στιγμή».

Σε άλλο βίντεο που τραβήχτηκε από το επερχόμενο ντοκιμαντέρ της σταρ, η Σελίν Ντιόν συγκινείται καθώς περιγράφει την απόγνωσή της για το πώς η διάγνωσή της επηρεάζει τόσο την καριέρα της όσο και τη σχέση της με τους θαυμαστές της.

«Αισθάνομαι σαν να είμαι μια μηλιά και τα κλαδιά μου αρχίζουν να πέφτουν, μερικές φορές αυτά τα κλαδιά στραβώνουν και αρχίζουν να παράγουν λίγο λιγότερα μήλα», λέει στην κάμερα.

«Είναι σαν να σε στραγγαλίζει κάποιος», είπε η Σελίν. «Είναι σαν κάποιος να πατάει τον λάρυγγά σου με αυτόν τον τρόπο».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σελίν Ντιόν, 2008,selin ntion, 2008