Τι σημαίνει όταν κάποιος αγγίζει τη μύτη του μπροστά σας, σύμφωνα με ειδική στη γλώσσα του σώματος

Μια ειδικός στη γλώσσα του σώματος αποκάλυψε τι σημαίνει πραγματικά όταν κάποιος τσιμπάει τη μύτη του μπροστά σας.

Η Adrianne Carter, ειδικός στη γλώσσα του σώματος και την επικοινωνία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι πιθανότατα είναι ένδειξη διαφωνίας μαζί σας.

Μιλώντας σε ένα βίντεο στο TikTok, η Adrianne εξήγησε ότι, εκτός αν το άτομο έχει κρυώσει ή ξύνεται επειδή κάτι το φαγουρίζει, το να τρίβει τη μύτη του μπορεί να είναι ένας διακριτικός τρόπος να δείξει ότι διαφωνεί με εσάς.

Τι σημαίνει το άγγιγμα της μύτης;

«Το τράβηγμα ή το τρίψιμο της μύτης μπορεί συχνά να σημαίνει ότι δεν του αρέσει αυτό που ακούει ή ότι ενδεχομένως διαφωνεί με όσα λέγονται», εξήγησε.

Η Adrianne πρόσθεσε ότι αν κάποιος το κάνει ενώ μιλάει, μπορεί να είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι δεν συμφωνεί ή δεν νιώθει άνετα με όσα μόλις είπε.

Η ειδικός σημείωσε επίσης ότι το άτομο «δεν έχει πλήρη αυτοπεποίθηση και δεν νιώθει απόλυτα συνδεδεμένο με τα λόγια του – δεν εκφράζει πραγματικά αυτό που αισθάνεται».

Καταλήγοντας, πρόσθεσε: «Συχνά είναι ένα σημάδι δυσαρέσκειας ή ένα υποσυνείδητο μήνυμα που λέει: "Απορρίπτω αυτό που ακούω από εσένα"».

Ωστόσο, δεν συμφώνησαν όλοι με την ανάλυση, καθώς πολλοί σχολίασαν ότι το πιο πιθανό είναι απλώς να έχουν κρυολόγημα.

Ένας χρήστης έγραψε: «Ή απλά έχουν αλλεργίες και φαγούρα στη μύτη. Το κάνω συνέχεια». Ένας άλλος σχολίασε: «Το κάνω επειδή με τρώει η μύτη μου».

Κάποιος άλλος είπε ότι το κάνει όταν νιώθει νευρικότητα, γράφοντας: «Όχι, το κάνω όταν νιώθω αμήχανα, δεν έχει καμία σχέση με το αν δεν μου αρέσει κάτι».

Ένα ακόμα σχόλιο ανέφερε: «Όχι, το κάνω όταν αισθάνομαι ανασφαλής, όταν δεν νιώθω ήρεμος στο περιβάλλον όπου βρίσκομαι…»

Υπάρχει επίσης ένας εύκολος τρόπος για να διακρίνετε αν κάποιος διαφωνεί μαζί σας ή ψεύδεται.

Η Vanessa Van Edwards, ιδρύτρια της Science of People – μιας πλατφόρμας που παρέχει επιστημονικά τεκμηριωμένες δεξιότητες για τη βελτίωση της επικοινωνίας και της ηγεσίας, αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να εντοπίσουν ένα ψέμα με 54% ακρίβεια.

Ωστόσο, ανέφερε ότι είναι δυνατόν να ανιχνεύσει κανείς ένα ψέμα με βάση ορισμένα σημάδια που οι ψεύτες τείνουν – αν και όχι πάντα – να εμφανίζουν.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords