Τα ανασφάλιστα στο μικροσκόπιο: Νέοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι και αυξημένα πρόστιμα
Το πρόβλημα των ανασφάλιστων οχημάτων στην Ελλάδα παραμένει μεγάλο αγκάθι. Παρά τις πολλές και συνεχείς νομοθετικές παρεμβάσεις και τις ενημερωτικές καμπάνιες για αυστηρές κυρώσεις, δεκάδες χιλιάδες οχήματα εξακολουθούν να κυκλοφορούν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, αποτελώντας κίνδυνο για τους ίδιους τους οδηγούς τους και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.
Εκτιμάται ότι περισσότερα από 600.000 οχήματα εξακολουθούν να είναι ανασφάλιστα. Οι οικονομικές δυσκολίες, η αμέλεια των ιδιοκτητών αλλά και η λανθασμένη πεποίθηση ότι μπορούν να αποφύγουν τους ελέγχους και τις κυρώσεις αποτελούν συνισταμένες του όλου προβλήματος.
Νέααυστηρά πρόστιμα και τα κόστη αναλυτικάΓια να περιορίσει το φαινόμενο, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει εντατικούς ελέγχους - και με ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων. Για ανασφάλιστα λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης, το πρόστιμο ανέρχεται στα 1.000 ευρώ, ενώ για τα επιβατηγά ή λοιπά οχήματα στα 500 ευρώ και για τα δίκυκλα στα 250 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικές χρηματικές ποινές επιβάλλονται και για τη μη καταβολή τελών κυκλοφορίας - από την 1η Μαρτίου και μετά το πρόστιμο είναι +100% επί των τελών - καθώς και για τον ελλειμματικό τεχνικό έλεγχο μέσω ΚΤΕΟ.
Εκτός από τα τσουχτερά πρόστιμα, οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων θα έρχονται αντιμέτωποι με διοικητικές κυρώσεις, όπως: αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για τουλάχιστον 6 μήνες, υποχρέωση πληρωμής επιπλέον διοικητικού προστίμου για την επαναφορά του οχήματος σε κυκλοφορία, καταγραφή της παράβασης στο ηλεκτρονικό αρχείο της Τροχαίας.
Νέεςτεχνολογίες στον αγώνα των σαρωτικώνελέγχων & ο κοινωνικός αντίκτυποςΗ Πολιτεία επενδύει σε νέα τεχνολογικά μέσα για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων σε πραγματικό χρόνο. Μέσω της διασύνδεσης του ηλεκτρονικού συστήματος του υπουργείου Μεταφορών με την Τροχαία και άλλες βάσεις δεδομένων του Δημοσίου, οι αρχές μπορούν πλέον να γνωρίζουν αυτόματα ποια οχήματα δεν διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη. Τα συστήματα αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας (ANPR) και οι έλεγχοι-εξπρές σε κεντρικούς οδικούς άξονες έρχονται να συμπληρώσουν το συνολικό πλαίσιο.
Στόχος όλων των μέτρων και των πολλαπλών ελέγχων είναι να μην ρισκάρουν οι οδηγοί να κυκλοφορούν με ανασφάλιστα οχήματα ούτως ώστε πρώτα από όλα να μην βρεθούν προ απροόπτου αν υπάρξουν τρακαρίσματα και να έχουν το κεφάλι τους ησυχο για το ποιος θα αναλάβει την αποζημίωση αυτοκινήτου στην περίπτωση της αναποδιάς. Παραμένει ωστόσο γεγονός πως πολλοι ιδιοκτήτες οχημάτων δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στο κόστος της ασφάλειας αυτοκινήτου.
Αυτή τη δυσκολία έρχεται να αντιμετωπίσει το FlexiPay της Hellas Direct, ο πιο ευέλικτος τρόπος πληρωμής της ασφάλειας αυτοκινήτου, σε 12 δόσεις με χρεωστική. Έτσι, ο οδηγός μπορεί να ξεγνοιάσει για 12 μήνες και να έχει το όφελος έως 40% στο κόστος, που συνοδεύει την ετήσια ασφάλεια, πληρώνοντας όμως σε δόσεις και άρα χωρίς να εξοφλήσει εφάπαξ το ποσό ούτε να επιβαρύνει την πιστωτική του κάρτα. Παράλληλα όμως, έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει την ασφάλεια του αυτοκινήτου του με επιπλέον καλύψεις, τις οποίες ενδεχομένως έως τώρα άφηνε εκτός λόγω κόστους.
Με το FlexiPay ο οδηγός επιλέγει το πρόγραμμα και τις καλύψεις που θέλει και λαμβάνει το 12μηνο πλάνο του, γνωρίζοντας έτσι εξαρχής τι πληρώνει και πότε. Η ασφάλειά του ανανεώνεται αυτόματα με μηνιαία συμβόλαια που εξοφλούνται μέσω πάγιας εντολής. Όλα γίνονται εύκολα κι αυτόματα κι ενώ ο οδηγός ενημερώνεται για κάθε ανανέωση και πληρωμή χωρίς να χρειάζεται να θυμάται ημερομηνίες ή να ασχολείται με ανανεώσεις. Στο τέλος του 12μηνου, θα λάβει προσφορά ανανέωσης χωρίς καμία δέσμευση. Έτσι, αν το θέλει, συνεχίζει την ασφάλισή του χωρίς διακοπή.
Έτσι, σε λίγα μόνο βήματα κάθε οδηγός μπορεί να έχει την ασφαλιστική κάλυψη που θέλει, χρησιμοποιώντας μόνο τη χρεωστική του. Και να είναι ήσυχος και στο ενδεχόμενο ελέγχων, αλλά κυρίως, στο ενδεχόμενο απρόοπτου στον δρόμο. Η διαδικασία είναι τόσο εύκολη όσο και η οδήγηση σε ανοιχτό δρόμο!
Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ανασχηματισμός: Στο Μαξίμου ο Χατζηδάκης, στο Οικονομικών η Κεραμέως, στο Πολιτικής Προστασίας ο Σκρέκας, αμετακίνητος ο Βορίδης - Η πρόταση σε Πιερρακάκη για το Υποδομών
- Σοκαρισμένη σύζυγος από την περίεργη ρουτίνα του άντρα της στο ντους: «Φοβάμαι για τη ζωή μου, σταμάτα!»
- Η Αμερική έγινε μεγάλη εξαιτίας των πραγμάτων που μισεί ο Τραμπ
- Δημοσίευμα Εστίας: E-mail Τριαντόπουλου φέρεται να τον «καίει» για το μπάζωμα των Τεμπών
- Δήμητρα Αλεξανδράκη: «Είμαι πολύ χαρούμενη που έκανα έκτρωση και δεν βασανίζω ένα παιδί στο σήμερα»
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της θανάτωσης γατών στην Τούμπα
- Ντίνα Τίτους: Η Τουρκία δεν πρέπει να επιστρέψει στο πρόγραμμα των F35 – Τι είπε για την Ελλάδα
- Ημαθία: Τρένο παρέσυρε και τραυμάτισε μαθητή
- Αναδρομικός μποναμάς 12.000 ευρώ σε 45.000 συνταξιούχους από τον επανυπολογισμό
- ΕΝΦΙΑ 2025: Έτοιμα τα «ραβασάκια» - Πότε πληρώνεται η πρώτη δόση - Ποιοι δικαιούνται έκπτωση
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iEfimerida
- Clashes Erupt in Athens After Train Disaster Protest
- Εύη Βατίδου: Το μήνυμά της προς τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο μετά τις αναρτήσεις του για τον Αλέξη Κούγια
- Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Σε club, μουσεία, γκαλερί και ένα αγρόκτημα
- Η ζωή του Τάκη στην Κρήτη που έχει σώσει 2.500 αδέσποτα, έγινε ντοκιμαντέρ [εικόνες]
- Με αυτό το απλό κόλπο σώζεις το αυτοκίνητό σου από τους κλέφτες - Τι πρέπει να κάνεις
- Προειδοποίηση Τραμπ στη Χαμάς: Αν κρατάτε ομήρους, είσαστε νεκροί -Κάντε έξυπνη επιλογή
- Η διαχρονική συμβουλή του Κινέζου μεγιστάνα Τζακ Μα -Πώς να είσαι πετυχημένος στα 20, στα 30, στα 40
- Δημήτρης Παπαϊωάννου: Πώς δημιουργεί τις παραστάσεις του -Μία κάμερα τον ακολουθεί επί δύο χρόνια [βίντεο]
- Παραδόθηκε το πρώτο πλοίο τεχνολογίας FPSO παγκοσμίως -Η ιδιαιτερότητά του [βίντεο]
- Greek Ruling Party Loses Support After Train Disaster
- Τελευταία Νέα iEfimerida
- Τα ανασφάλιστα στο μικροσκόπιο: Νέοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι και αυξημένα πρόστιμα
- Μετρό Θεσσαλονίκης: Ένας στους δύο αντικατέστησε μέσο μεταφοράς -Γρήγορο και ασφαλές, λένε οι πολίτες, ζητούν επέκταση
- Στο Παλλάς η πολυτάραχη ζωή του Στράτου Διονυσίου με τον Γιάννη Τσορτέκη -Λαμπερός θίασος, ζωντανή ορχήστρα
- Τζένιφερ Γκάρνερ και Μπεν Άφλεκ πάλι μαζί; Τι τρομοκρατεί την ηθοποιό 10 χρόνια μετά το σκάνδαλο απιστίας
- Η ζωή του Τάκη στην Κρήτη που έχει σώσει 2.500 αδέσποτα, έγινε ντοκιμαντέρ [εικόνες]
- Έρευνα αποκαλύπτει - Ποιο αυτοκίνητο είναι το κατάλληλο για τους άνδρες και ποιο για τις γυναίκες
- Η διαχρονική συμβουλή του Κινέζου μεγιστάνα Τζακ Μα -Πώς να είσαι πετυχημένος στα 20, στα 30, στα 40
- ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Νέα επένδυση στην αγορά ΑΠΕ της Βουλγαρίας
- Girly και σικ: Η Μαρί Κωνσταντάτου δείχνει πώς να φορέσετε τη μίνι φούστα μετά τα 50 -H έξοδος με τον Γιάννη Κεντ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Δήμος Βιάννου: Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου από Μάρθα προς Μηλιαράδω
- Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου για την περίοδο της Σαρακοστής
- Α21 επίδομα παιδιού: Πότε ξεκινούν οι παροχές μέσω προπληρωμένης κάρτας
- Άρης Πορτοσάλτε: «Δεν έρχομαι εδώ ως εκπρόσωπος του Μητσοτάκη»
- Κώστας Νικούλι για τον ερχομό του γιου του: «Δεν έχουν πλέον το ίδιο νόημα κάποια πράγματα»
- Κορυφώνεται η αγωνία για τον κυκλώνα «Άλφρεντ» στην Αυστραλία: Σε συναγερμό ο κρατικός μηχανισμός
- Στενός συνεργάτης του Πούτιν χλευάζει τον Μακρόν: Ο «Μικρόν» θα εξαφανιστεί για πάντα και δεν θα λείψει σε κανέναν
- Λάζαρος Τσαβδαρίδης στο «Μανιφέστο»: Διόρθωση λαθών με σεβασμό στον πόνο των οικογενειών
- Πήλιο: Πέταξε στον δρόμο την έγκυο γυναίκα του
- ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Νέα επένδυση στην αγορά ΑΠΕ της Βουλγαρίας