ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση βουλευτών να αναβληθεί η ΚΟ -«Αν πάμε σε ψηφοφορία σήμερα, θα διαλυθούμε»
Σφοδρή αντιπαράθεση προκλήθηκε στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση Κασσελάκη για αντικατάσταση του Φάμελλου από τον Νίκο Παππά στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και άρνηση του τελευταίου να παραιτηθεί.
Ο Στέφανος Κασσελάκης, μέσω Zoom, στην εισήγησή του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκε ευρύτατες αλλαγές προσώπων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και συγκεκριμένα την αλλαγή των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και του προέδρου της ΚΟ. Συγκεκριμένα, στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου εισηγήθηκε να τοποθετηθεί ο Νίκος Παππάς.
Ο ίδιος ο Σωκράτης Φάμελλος αρνήθηκε να παραιτηθεί και ζήτησε να γίνει μομφή εις βάρος του και μυστική ψηφοφορία.
Κεδίκογλου και Καραμέρος πρότειναν να αναβληθεί η ΚΟΜετά την εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη, τον λόγο πήραν οι παρόντες βουλευτές και επικράτησε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων. Συμεών Κεδίκογλου και Γιώργος Καραμέρος, σύμφωνα με πληροφορίες, έριξαν τελικά την πρόταση να αναβληθεί η συνεδρίαση και οι αποφάσεις να ληφθούν σε δεύτερο χρόνο.
«Αν πάμε σε ψηφοφορία σήμερα, θα διαλυθούμε ή θα διχαστούμε έτι περαιτέρω. Προτείνω διακοπή της συνεδρίασης της ΚΟ και συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου με τη σύνθεση που προβλέπει το καταστατικό, φυσική παρουσία του προέδρου, προκειμένου να βρεθεί συναινετική λύση» φέρεται να είπε ο κ. Καραμέρος.
Συνεργάτες του κ. Κασσελάκη εμφανίζονται αποφασισμένοι να γίνει απόψε η ψηφοφορία.
H πρόταση Κασσελάκη για αντικατάσταση Φάμελλου με ΠαππάΟ Στέφανος Κασσελάκης με την πρόταση για πρόεδρο της ΚΟ τον Νίκο Παππά στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου επισφραγίζει μια νέα συμμαχία ενόψει της συνεδρίασης της ΚΕ και μιας πιθανής πρότασης μομφής κατά της ηγεσίας από τον Παύλο Πολάκη.
Ας σημειωθεί ότι ο Σωκράτης Φάμελλος και η Όλγα Γεροβασίλη, τον περασμένο Ιούνιο, είχαν εκφράσει τη διαφωνία τους με τη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ημερομηνία με τις εκλογές για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ.
Όλες οι αλλαγές που πρότεινε ο Κασσελάκης σε πρόσωπα στην ΚΟΟ Στέφανος Κασσελάκης στην εισήγησή του πρότεινε αλλαγές σε πρόσωπα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και επέλεξε σκληρούς υποστηρικτές του.
Για τις θέσεις των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ο κ. Κασσελάκης προτείνει τον Γιώργο Γαβρήλο, τον Γιάννη Σαρακιώτη και τη Νίνα Κασιμάτη.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ήταν ο Νίκος Παππάς, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος και ο Διονύσης Καλαματιανός.
Αναπληρωτή κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο προτείνει τον Βασίλη Κόκκαλη (στη θέση του Χρήστου Γιαννούλη) και συντονίστρια ΕΠΕΚΕ (στη θέση Σαρακιώτη) τη Γιώτα Πούλου.
Αναπληρώτρια συντονίστρια ΕΠΕΚΕ παραμένει η Ραλλία Χρηστίδου.
Από την άλλη, πρότεινε να παραμείνουν γραμματέας της ΚΟ η Θεοδώρα Τζάκρη και διευθυντής της ΚΟ ο Θάνος Μωραΐτης.
Αρνήθηκε να παραιτηθεί ο ΦάμελλοςΟ Σωκράτης Φάμελλος, πάντως, αρνήθηκε να παραιτηθεί και ζήτησε να μπει το θέμα σε μυστική ψηφοφορία.
«Η πρόταση αυτή μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια. Τα πραγματικά προβλήματα δεν κουκουλώνονται με αιφνιδιασμούς και καθαιρέσεις. Η ΚΟ εδώ και 11 μήνες λειτουργεί με ενότητα και ομοψυχία. Έχει παραγάγει σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο. Η ΚΟ δεν είναι το πρόβλημα.
Η πρόταση, αντί να διορθώσει τα λάθη και να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα, κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Δεν παραιτούμαι. Να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό λειτουργίας της ΚΟ. Να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία η πρόταση μομφής εναντίον μου», φέρεται να είπε ο κ. Φάμελλος στη συνεδρίαση.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, επίσης, από τους βουλευτές να δεσμευθούν ότι δεν θα αποχωρήσουν.
Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε:
«Σας καλώ λοιπόν να βγείτε μπροστά. Να παραγάγετε προτάσεις νόμου για την κοινωνία. Να στεγανοποιήσετε την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ ως οι εκλεγμένοι από τον λαό εκπρόσωποί του.
Με ξεκάθαρη δημόσια δέσμευση όλων ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν προς κανέναν "νέο φορέα" χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση.
Είναι ξεκάθαρο: Όποιος επιχειρήσει να στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που του έδωσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του 2023, και επαναβεβαίωσε στις ευρωεκλογές του 2024, θα διαπράξει το μέγιστο δημοκρατικό αδίκημα: την αλλοίωση της ψήφου των πολιτών ως προς την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των κομμάτων. Και θα κουβαλάει για πάντα τη στάμπα. Όχι από εμένα. Από τον ελληνικό λαό».
Διαβάστε ολόκληρη την εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη στην ΚΟ.
Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Αν μου τη φέρουνε πεθαμένη, θα τους διαλύσω», ξεσπά η μητέρα της νύφης, που χαστούκισε ο γαμπρός στον Πύργο
- Φρίκη στη Σμύρνη: 45χρονος σκότωσε τα 3 από τα 4 παιδιά του γιατί τον χώριζε η σύζυγός του
- Στέφανος Κασσελάκης: Ατυχήματα
- Συνταξιούχοι: Η παγκόσμια τάση της «αποσυνταξιοδότησης» εδραιώνεται και στην Ελλάδα
- Απάντηση Άρη σε Παναθηναϊκό για Μορόν – Φεύγει Έλληνας και υπογράφει στην ΑΕΚ!
- Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη “βόμβα” με Βάνιακ
- Σκότωσε 4 συγγενείς και αυτοκτόνησε επειδή νόμιζε πως δεν ήταν στη διαθήκη της μητέρας του
- Μερομήνια 2025: Το 2025 φέρνει χιόνι - Πότε θα δούμε "άσπρη" μέρα"
- Μία από τις πιο επικίνδυνες χειροβομβίδες βρέθηκε τυχαία σε σπίτι στην Κρήτη
- ΣΥΡΙΖΑ: Δεν παραιτείται ο Φάμελλος – Σε ψηφοφορία οι αλλαγές του Κασσελάκη στην ΚΟ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iEfimerida
- Βέτο της ισπανικής κυβέρνησης σε ουγγρική επένδυση στον σιδηροδρομικό τομέα
- Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos: Η Κάμαλα Χάρις «κλείνει την ψαλίδα» από τον Τραμπ και σε ό,τι αφορά την οικονομία
- ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση βουλευτών να αναβληθεί η ΚΟ -«Αν πάμε σε ψηφοφορία σήμερα, θα διαλυθούμε»
- Ουκρανία: Ο διάλογος με τον Πούτιν είναι «χωρίς νόημα», λέει ο Ζελένσκι
- Πύργος: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον γαμπρό που χαστούκισε τη νύφη -Του είχε κάνει μήνυση στο παρελθόν
- Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκαν 14 συμμορίες, στα 2,7 εκατ. ανέρχεται η λεία τους -Δικογραφία 20.000 σελίδων
- Χαλκιδική: Θλίψη στο μνημόσυνο του 19χρονου Γιάννη -«Όση λάσπη και να πετάξουν, εγώ θα είμαι όρθιος» [βίντεο]
- Στόλτενμπεργκ: Το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας συγκαλείται την Τετάρτη κατόπιν αιτήματος του Κιέβου
- Όλες οι αλλαγές σε πρόσωπα που κάνει ο Κασσελάκης -Ποιους κρατά, ποιους αλλάζει
- Βίντεο-ντοκουμέντο από τα ΚΤΕΛ Κηφισού: Τρία άτομα χτύπησαν άγρια οδηγό ταξί για μια κούρσα στο αεροδρόμιο
- Τελευταία Νέα iEfimerida
- ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση βουλευτών να αναβληθεί η ΚΟ -«Αν πάμε σε ψηφοφορία σήμερα, θα διαλυθούμε»
- Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos: Η Κάμαλα Χάρις «κλείνει την ψαλίδα» από τον Τραμπ και σε ό,τι αφορά την οικονομία
- Χαλκιδική: Θλίψη στο μνημόσυνο του 19χρονου Γιάννη -«Όση λάσπη και να πετάξουν, εγώ θα είμαι όρθιος» [βίντεο]
- Συναγερμός για την εξαφάνιση 17χρονου στην περιοχή του Καρέα
- Λευκά ρούχα σαν καινούργια -Η μυστική συνταγή με δύο υλικά από την κουζίνα
- Ένταση Φάμελλου-Αυλωνίτη στην ΚΟ -«Διαφωνούσα με τον Κασσελάκη από την πρώτη εβδομάδα», «Γιατί δεν το είπες;»
- Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκαν 14 συμμορίες, στα 2,7 εκατ. ανέρχεται η λεία τους -Δικογραφία 20.000 σελίδων
- Ο Παναθηναϊκός AKTOR «έκλεισε» φιλικό με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη
- Στόλτενμπεργκ: Το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας συγκαλείται την Τετάρτη κατόπιν αιτήματος του Κιέβου
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Εκλογές ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις κλείνει την ψαλίδα με τον Τραμπ και στο μέτωπο της οικονομίας
- Ματσάδο: Ειρηνικές διαδηλώσεις και διεθνείς πιέσεις μπορούν να απομακρύνουν τον Μαδούρο από την εξουσία
- Αυξάνεται η τιμή του καφέ από τον Σεπτέμβριο
- Γαλλία: Πρώτη δοκιμή για την απαγόρευση κινητών για τους μαθητές κάτω από 15 ετών
- Φολέγανδρος: Διασώστης κάνει ΚΑΡΠΑ σε μικρή θαλάσσια χελώνα (βίντεο)
- Σέρρες: Χειροπέδες σε 14χρονο για τη φωτιά στο δημοτικό σχολείο Νέου Σουλίου
- Μνημόσυνο για τον 19χρονο που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ – «Θα παραμείνω όρθιος για να μην χαθεί άλλο παιδί»
- Γερουλάνος Star: Μεγάλη ευκαιρία για την χώρα οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ
- Το αξέχαστο Χόλιγουντ του περιοδικού Life
- Σκότωσε 4 συγγενείς και αυτοκτόνησε επειδή νόμιζε πως δεν ήταν στη διαθήκη της μητέρας του