Σ. Ζαχαράκη: Θα χάνει την ιδιότητα του φοιτητή όποιος αποδεδειγμένα έχει συμμετάσχει σε επεισόδια
«Θα χάνει την ιδιότητα του φοιτητή όποιος αποδεδειγμένα έχει συμμετάσχει σε επεισόδια» τονίζει η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.
«Θα πρέπει όλοι να κάνουμε μια αλυσίδα γύρω από το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο το οποίο υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μειώσουμε και να εξαφανίσουμε αυτού του είδους τα περιστατικά», είπε αρχικά η κ. Ζαχαράκη μιλώντας σήμερα Τρίτη στην ΕΡΤ.
Σ. Ζαχαράκη: Κάθε νόμος μένει να υλοποιηθεί για να δούμε ακριβώς τι μπορεί να μείνει έτσι ώστε να βελτιωθείΚαι πρόσθεσε: «Κάθε νόμος μένει να υλοποιηθεί για να δούμε ακριβώς τι μπορεί να μείνει έτσι ώστε να βελτιωθεί. Αυτά τα επεισόδια δεν σημαίνει ότι γίνονται μόνο από φοιτητές. Ενδέχεται κάποιοι να είναι φοιτητές και οι υπόλοιποι να είναι "εξωσχολικοί". Αυτό το οποίο σίγουρα θα ενισχύσουμε είναι την ισχύουσα διάταξη για το πώς κάποιος θα χάνει την ιδιότητα του φοιτητή, όταν αποδεικνύεται μέσω της δικαστικής διαδικασίας, ότι αυτός έχει συμμετάσχει σε επεισόδια».
Επιπλέον, η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην ανάγκη συντεταγμένων κινήσεων, ώστε να εφαρμόζεται ο νόμος και όλοι να ξέρουν πώς επιμερίζονται οι ευθύνες.
«Είμαι υπέρ της ελεγχόμενης εισόδου, όπου αυτό είναι εφικτό όπως σε πάρα πολλά ευρωπαϊκά και διεθνή πανεπιστημιακά ιδρύματα»«Τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί τα συμβάντα αυτά. Όμως, έστω και ένα περιστατικό να συμβεί, οφείλουμε να έχουμε πάρει τα μέτρα έτσι ώστε να αποτραπεί. Δεν έχουμε πλέον κατάληψη χώρου. Αυτό έχει γίνει με πολύ σημαντικές παρεμβάσεις της Αστυνομίας (…) Είμαι υπέρ της ελεγχόμενης εισόδου, όπου αυτό είναι εφικτό όπως σε πάρα πολλά ευρωπαϊκά και διεθνή πανεπιστημιακά ιδρύματα. Κάθε πανεπιστήμιο, κάθε σχολή και κάθε κτήριο έχει μια ιδιαιτερότητα. Γιατί να μην ξεκινήσουμε από το να κάνουμε κάτι συντεταγμένο με στέρεο και απόλυτο τρόπο για την εφαρμογή του νόμου έτσι όλοι να ξέρουν τι ακριβώς τους αναλογεί;», ανέφερε η κ. Ζαχαράκη.
Επιπλέον, σημείωσε: «Όποιος σπάει δημόσια περιουσία, να την πληρώνει» και ότι «ελευθερία είναι και η ασφάλεια».
«Πρέπει να πληρώσει κάποιος που προκαλεί υλικές ζημιές, όπως ακριβώς γίνεται με το κομμάτι της καταστροφής της δημόσιας περιουσίας»«Πρέπει να πληρώσει κάποιος που προκαλεί υλικές ζημιές, όπως ακριβώς γίνεται με το κομμάτι της καταστροφής της δημόσιας περιουσίας. Αυτά τα οποία αγγίζουν αστικά, διοικητικά, ποινικά μέτρα αποτιμούμε αυτή τη στιγμή έτσι ώστε να τα κάνουμε ακόμη πιο αυστηρά. Αυτά λοιπόν μένουν να αποτυπωθούν με απόλυτη διαύγεια έτσι ώστε ό,τι υπάρχει στο νόμο να γίνει ακόμη πιο αυστηρό ως προς το κομμάτι της απόδοσης συνεπειών και ευθυνών, έτσι ώστε κάποιος να γνωρίζει ότι ο πανεπιστημιακός χώρος δεν είναι ο χώρος για να ασκήσει τη δική του επαναστατική γυμναστική. Εκεί είναι ο χώρος που ο κόσμος κοπιάζει για πολλά χρόνια για να μπει στο πανεπιστήμιο, να τελειώσει τις σπουδές του μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα και να νιώθει ασφαλής. Ελευθερία είναι η ασφάλεια. Ελευθερία είναι και το πλαίσιο, έτσι ώστε να μπορεί να ασκηθεί η πραγματική ουσία της πανεπιστημιακής διαδικασίας. Είναι η ιδανική στιγμή έτσι ώστε να διαμορφωθούν αυτές οι συμμαχίες οι οποίες είναι απαραίτητες για την εφαρμογή», είπε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Έφοδος σε κτηματολογικά γραφεία της Αττικής - Το «γρηγορόσημο» των 500 ευρώ και ο τρόπος δράσης
- Σύλληψη σοκ: Χειροπέδες σε δάσκαλο ειδικού δημοτικού σχολείου για ασελγείς πράξεις σε παιδιά
- H Κατερίνα Καινούργιου αποκάλυψε τον λόγο που έφυγε εκτάκτως από την εκπομπή της
- Βουλιαγμένη: «Εξαφανίστηκε και δεν μου ζήτησε ούτε συγγνώμη» είπε ο άνδρας που τον δάγκωσε το σκυλί της μητέρας Τσιτσιπά
- Ζαχαράκη: Τέλος από φοιτητής όποιος συμμετέχει σε επεισόδια
- Κυρ. Μητσοτάκης: Η συγκινητική ανάρτηση για τη μητέρα του, Μαρίκα
- ΗΠΑ: «Δε θέλω να πεθάνω» – Δραματική διάσωση οδηγού νταλίκας που κρεμόταν από γέφυρα (video)
- Απαγόρευση θαλάσσιων σπορ και jet ski στις παραλίες της Αττικής - Αναλυτικά η λίστα
- Eurovision 2025: Φωτογραφίες από την πρώτη πρόβα - Η Klavdia πάνω σε "προβλήτα"
- Μίζες και "γρηγορόσημα" σε Κτηματολογικά Γραφεία της Αττικής - Εννέα συλλήψεις
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iEfimerida
- Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε κτηματολογικά γραφεία της Αττικής - 9 συλλήψεις για «γρηγορόσημα» των 500 ευρώ
- Σοκ στη «Γη της Ελιάς» -Η Κούλα βρίσκει την Αρετή νεκρή
- Αναζητείται για αυτόφωρο η μητέρα του Τσιτσιπά -Πώς ο σκύλος της δάγκωσε ηλικιωμένο, η περιγραφή του
- Τα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων τον Μάρτιο -Όλα τα στοιχεία
- Κάνετε πάντα ντους το πρωί; Τι αποκαλύπτει αυτό για τον χαρακτήρα σας, σύμφωνα με τους ειδικούς συμπεριφοράς
- Τζουζέπε Βαλντιτάρα: Ο Ιταλός υπουργός Παιδείας ζητά την απαγόρευση των κινητών στα σχολεία σε όλη την ΕΕ
- Συνελήφθη φυγόποινος εκπαιδευτικός στην Κορινθία -Είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια για κακοποίηση ανηλίκων
- Τσουκαλάς: «Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ καθαρός- Αξιολογούνται τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων»
- Ηabemus Papam; Τι κάνει τον καπνό μαύρο και τι λευκό, πώς αποκτάει το χρώμα που «θέλει» το Βατικανό
- Τι κρύβει ο μυστικός αριθμός στο δίπλωμα οδήγησης -Το αίνιγμα με τους κωδικούς που κανείς δεν γνωρίζει
- Τελευταία Νέα iEfimerida
- Σ. Ζαχαράκη: Θα χάνει την ιδιότητα του φοιτητή όποιος αποδεδειγμένα έχει συμμετάσχει σε επεισόδια
- Τζουζέπε Βαλντιτάρα: Ο Ιταλός υπουργός Παιδείας ζητά την απαγόρευση των κινητών στα σχολεία σε όλη την ΕΕ
- Εκπαίδευση και βιομηχανία σε κοινή πορεία: Η Europa στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
- Τι κρύβει ο μυστικός αριθμός στο δίπλωμα οδήγησης -Το αίνιγμα με τους κωδικούς που κανείς δεν γνωρίζει
- Ο δικαστικός πόλεμος των WAGs και στη μέση 1,5 εκατ. ευρώ
- Η νέα λύση για τους επαγγελματίες των ταξί στην Αττική
- Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε κτηματολογικά γραφεία της Αττικής - 9 συλλήψεις για «γρηγορόσημα» των 500 ευρώ
- Αναζητείται για αυτόφωρο η μητέρα του Τσιτσιπά -Πώς ο σκύλος της δάγκωσε ηλικιωμένο, η περιγραφή του
- Συνελήφθη φυγόποινος εκπαιδευτικός στην Κορινθία -Είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια για κακοποίηση ανηλίκων
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Φρίκη στο Ηράκλειο: Άγνωστοι πέταξαν νεκρό πρόβατο δίπλα σε κάδο απορριμμάτων
- Συνελήφθη φυγόποινος παιδοβιαστής καθηγητής που είχε ασελγήσει σε ανάπηρα ανήλικα κορίτσια
- Από το ΟΑΚΑ περνάει η πρόκριση για το Final Four
- Έφοδος της αστυνομίας σε κτηματολογικά γραφεία της Αττικής – 9 συλλήψεις
- Κυρ. Μητσοτάκης: Η συγκινητική ανάρτηση για τη μητέρα του, Μαρίκα
- Κηδεύτηκε στο κοιμητήριο της Κηφισιάς ο Πέτρος Μολυβιάτης
- Έως τις 30 Μαΐου η αξιοποίηση των παροχών του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ για τους δικαιούχους του 2024
- Μητσοτάκης: H ηλεκτρονική αξιολόγηση είναι «ένα εργαλείο λογοδοσίας»
- Απόψε η «Γη της ελιάς» αποχαιρετά την Αρετή
- Έμφραγμα: Η συνήθεια που «προστατεύει» την καρδιά