Qualco Foundation: Τρία χρόνια προσφοράς στην κοινωνία
Το Qualco Foundation, η μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία του Ομίλου Qualco, συμπλήρωσε τρία χρόνια δυναμικής δράσης και κοινωνικής προσφοράς από την ίδρυσή του το 2022. Με περισσότερες από 150 πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 10.000 επωφελούμενους, το Qualco Foundation έχει καταφέρει να αφήσει το αποτύπωμά του στην κοινωνία.
Οι δράσεις του επικεντρώνονται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες – Παιδεία & Επιστήμη, Πολιτισμό, Αθλητισμό και Κοινωνική Αλληλεγγύη – με κοινό στόχο τη δημιουργία θετικού κοινωνικού αντίκτυπου και την ενίσχυση της αξίας της προσφοράς. Το Qualco Foundation οραματίζεται μια κοινωνία όπου όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες. Με γνώμονα αυτή την αρχή, συνεργάζεται με ακαδημαϊκά και πολιτιστικά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σχολεία και αθλητικούς φορείς, δημιουργώντας γέφυρες στήριξης και εξέλιξης για την κοινωνία.
«Στο Qualco Foundation, το όραμά μας γεννήθηκε από την απλή, αλλά βαθιά πίστη ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Ότι όλοι μπορούμε να ανταποδώσουμε, να στηρίξουμε και να ενδυναμώσουμε την κοινωνία στην οποία ζούμε. Πιστεύουμε πως η πραγματική αλλαγή ξεκινά από μικρές πράξεις καλοσύνης και αλληλεγγύης και αυτή την αλλαγή προσπαθούμε να φέρουμε, κάθε μέρα, με συνέπεια και σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο», τονίζει πρόεδρος του Qualco Foundation, κ. Ορέστης Τσακαλώτος, ο οποίος οραματίστηκε τη δημιουργία του Ιδρύματος.
Ανάμεσα στις σημαντικές συνεργασίες του Qualco Foundation ξεχωρίζουν φορείς όπως το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», το Ωδείο Αθηνών, το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, καθώς και οργανισμοί με έντονη κοινωνική δράση, όπως το «Μαζί για το Παιδί» και η «Πόρτα Ανοιχτή». Όπως αναφέρει η κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος του Μαζί για το Παιδί, «Το Qualco Foundation είναι για εμάς ένας πολύτιμος σύμμαχος στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε περισσότερα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη. Με τη γενναιόδωρη υποστήριξή του, καταφέρνουμε να υλοποιούμε ουσιαστικές δράσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα τους και τους δίνουν ευκαιρίες για ένα μέλλον με περισσότερες προοπτικές».
Παράλληλα,το Qualco Foundation επεκτείνει τη δράση τουπέρα από τα μεγάλα αστικά κέντρα,αναπτύσσοντας συμπράξεις με δήμους καιτοπικές κοινότητες, ακόμα και σεαπομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας,όπως το Καστελόριζο και το Αγαθονήσι,διασφαλίζοντας ότι η προσφορά του φτάνειεκεί όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη.
Ηκα Όλγα Σταμαθιουδάκη, CorporateAffairs& SustainabilityDirector,QualcoGroupαναφέρει χαρακτηριστικά: «Ηκοινωνική προσφορά ήταν πάντα αναπόσπαστοκομμάτι της ταυτότητάς μας στο QualcoGroup, από τότε που ξεκινήσαμε πριν από 25χρόνια. Το Qualco Foundation γεννήθηκε από τηνεπιθυμία μας να ξεπεράσουμε τιςαποσπασματικές δράσεις κοινωνικήςευθύνης και να δημιουργήσουμε κάτι μεδιάρκεια και ουσία. Έναν οργανισμό πουενώνει ανθρώπους με κοινό όραμα, πουεμπνέονται, νοιάζονται και δρουν. Ένανοργανισμό που λειτουργεί ως καταλύτηςγια πραγματικές και ουσιαστικές λύσεις».
Έναξεχωριστό εγχείρημα του Qualco Foundation είναιτο Ινστιτούτο Ελληνικής ΜουσικήςΚληρονομιάς (ΙΕΜΚ), που στοχεύει στηδιατήρηση και διάδοση της ελληνικήςμουσικής παράδοσης. Σε συνεργασία μετο Μουσείο Μπενάκη, παρουσίασε τηνέκθεση «Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε…»,η οποία ανέδειξε 12 κορυφαίες μουσικέςπροσωπικότητες του 20ού αιώνα, προσελκύονταςσχεδόν 4.000 επισκέπτες και αποσπώνταςεξαιρετικές κριτικές.
Όπωςσημειώνει ο κ. Φώτης Παπαθανασίου,Γενικός Διευθυντής, Qualco Foundation, «το ίδρυμαθα συνεχίσει τιςσυνεργασίες με σημαντικούς φορείς πουυπηρετούν την Κοινωνία και τον Πολιτισμόμας και συμβάλλουν στην διαφύλαξη τηςκληρονομιάς μας, ενώ θα αναπτύξειπρωτοβουλίες που θα προάγουν τηνκαινοτομία και την δίκαιη και ισότιμησυμμετοχή στα πολύτιμα αυτά αγαθά. Οιπρωτοβουλίες για την ελληνική γλώσσακαι την μουσική κληρονομιά θα συνεχιστούνκαι θα επεκταθούν και σε άλλους σημαντικούςτομείς, μεθοδικά και σταθερά ενισχύονταςτον αντίκτυπο των δράσεων μας».
Ηνέα πρωτοβουλία του Qualco Foundation είναι τοΙνστιτούτο Ελληνογλωσσίας (ΙΝΕΛ), πουιδρύθηκε για τη διατήρηση και παγκόσμιαπροβολή της ελληνικής γλώσσας. Στις 5-6Ιουνίου διοργανώνει το πρώτο «ΔιεθνέςΣυνέδριο για την Ελληνική ως δεύτερη/ξένηγλώσσα και την πολυγλωσσία» στην Αθήνα.Επιπλέονυποστηρίζει την Πρωτοβουλία για τηΔιαφάνεια, μια σύμπραξη 80+ οργανισμώντης Κοινωνίας των Πολιτών, που προάγειτη διαφάνεια και αναδεικνύει το έργοτους.
«Μέσασε 3 χρόνια, έχουμε υλοποιήσει πάνω από150 δράσεις που απλώνονται σε όλη τη χώρακαι σε απομακρυσμένες περιοχές όπωςστο Καστελόριζο και το Αγαθονήσι, στοαπομονωμένο ορεινό Ζαγόρι και ταΠομακοχώρια. Η βεντάλια των δράσεών μαςαγγίζει πολλές πτυχές: την υποστήριξητων βασικών αναγκών ατόμων από διάφορεςευπαθείς κοινωνικά ομάδες, αξιόλογεςπρωτοβουλίες που έχουν στο επίκεντρότους τα παιδιά μέσω της συμμετοχής σεεκπαιδευτικές δράσεις ή την παροχήυποτροφιών και μουσικής παιδείας, ήακόμα και τη διαφύλαξη και ανάδειξη τηςπαράδοσης αλλά και του σύγχρονουελληνικού πολιτισμού», τονίζειη καΆνναΜαρία Κοσμόγλου, StrategicPrograms Executive,Qualco Foundation.
Οκ. Μανώλης Ραπτάκης, Γενικός Διευθυντής,Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων & Φίλωντων Ατόμων Παιδιών & Ενήλικων ΜεΑναπηρία «Αγάπη», αναφέρει χαρακτηριστικάότι «η δωρεά από το Qualco Foundation ενός7/θέσιου οχήματος, βοήθησε καθοριστικάστην ασφαλή μετακίνηση των ωφελούμενώνμας, κυρίως αυτών που προέρχονται απόαπομακρυσμένα χωριά του νομού Ρεθύμνουκαι αδυνατούν να μετακινηθούν αυτόνομαεπειδή κάνουν χρήση αναπηρικού αμαξιδίου.Η βοήθειά αυτή είναι πολύτιμη για τηνυλοποίηση και τη στήριξη των προγραμμάτωνμας που πραγματοποιούνται καθημερινάστο Κέντρο Διημέρευσης - ΗμερήσιαςΦροντίδας για Άτομα με αναπηρία, ΝοητικήΥστέρηση του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ»
Συνολικά,ο αντίκτυπος του ιδρύματος σεμεγέθη/αριθμούς είναι ο εξής:
Πάνωαπό 150 δράσεις, σε όλη την Ελλάδα.Πάνωαπό 1.000 επωφελούμενοι από διάφορεςευπαθείς κοινωνικά ομάδεςΠάνωαπό 650 μαθητές δημοτικών σχολείων έχουναποκτήσει πρόσβαση σε προηγμένοτεχνολογικό εξοπλισμό4ετήσιες ακαδημαϊκές υποτροφίες Σχεδόν200 νέοι συμμετείχαν σε δράσεις STEAM,ανάμεσα στους οποίους η Εθνική ΟμάδαΡομποτικής που το 2024 έλαβε την 4η θέσηπαγκοσμίως800παιδιά είχαν πρόσβαση σε αθλητικέςδραστηριότητες, μέσω της υποστήριξηςτης δράσης αθλητικών ομίλων 3θέσεις ερευνητών ετησίως, μέσω του«Demokritos – Qualco Fellowship Programme», του ΕθνικούΚέντρου Έρευνας Φυσικών ΕπιστημώνΔημόκριτοςΔημιουργίαπολυγηπέδου στο Αγαθονήσι των 13χμ2 καιτων 8 παιδιών που κατοικούν μόνιμαΠάνωαπό 3.500 μερίδες φαγητού σε άστεγουςσυμπολίτες μας σε όλη την ΑττικήΥποστήριξη8 αθλητών για την προετοιμασία τωνΟλυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024 Πάνωαπό 2000 εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκανσχετικά με τη δυνατότητα αναγνώρισηςκαι διαχείρισης περιστατικών παιδιώνμε υποψία κακοποίησηςΣχεδόν7.000 παιδιά συμμετείχαν σε εκπαιδευτικέςδράσεις4εκθέσεις τέχνης, ανάμεσα σε αυτές ησυμμετοχή της χώρας μας στην ΜπιενάλεΣύγχρονης Τέχνης 2024, το ΛαογραφικόΜουσείο Καρδίτσας, η έκθεση «Cindy Shermanat Cycladic: Πρώιμα έργα» στο ΜουσείοΚυκλαδικής Τέχνης και η έκθεση «Νομίζωήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε…- το ΙΕΜΚ στηνΠινακοθήκη Γκίκα» στο Μουσείο ΜπενάκηΥποστήριξητης λειτουργίας του νεοσύστατου ΜουσείουΣπίτι του Ελύτη42παιδιά ετησίως έχουν πρόσβαση σε μουσικήπαιδεία: μέσω υποτροφιών στο ΩδείοΑθηνών αλλά και του προγράμματοςμουσικής εκπαίδευσης για τους μαθητέςτου Δημοτικού σχολείου ΚουφονησίωνΠαροχήανθρωπιστικής βοήθειας κατά τονκαταστροφικό σεισμό στην Συρία καιΤουρκίαΑρωγήστους πληγέντες από τις πλημμύρες στηΘεσσαλίαΔιαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Μεγάλη Δευτέρα αλλάζει ριζικά το σκηνικό: Ο καιρός κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι το Πάσχα
- Νέος προπονητής του Ολυμπιακού ο Γιώργος Ντόσκας
- «Αυτή η γυναίκα στο Αφγανιστάν ήταν εννέα μηνών έγκυος, αλλά δεν είχε κάνει ποτέ εξετάσεις»
- Συνελήφθησαν δόκιμοι αστυφύλακες στο Ρέθυμνο, είχαν ναρκωτικά στο ΙΧ τους
- Χάος σε πτήση από Μάντσεστερ προς Ρόδο: Επιβάτης φώναζε και αναγκάστηκαν να τον δέσουν – «Κάτσε κάτω τώρα»
- Συνελήφθη ιδιοκτήτης ταξί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών- Πωλούσε κοκαΐνη, MDMA, ecstasy, κεταμίνη
- Ρεκόρ προσέλευσης στο Παναθηναϊκός – Τσέλσι για το φετινό Conference League
- Πέθανε ο Βαγγέλης Νικητόπουλος
- Αποτάσσονται οι πιλότοι της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας που υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου
- Τέμπη: Συνεχίζεται ο πόλεμος συγγενών και οι καταθέσεις
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iEfimerida
- Qualco Foundation: Τρία χρόνια προσφοράς στην κοινωνία
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκλεισε με ισχυρά κέρδη 3,54% -Αυξήθηκε κατά 3,5 δισ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της αγοράς
- Ξανά αγωνία για την Wall Street: Άνοιξε με πτώση -Φταίει η αβεβαιότητα που έχουν οι επενδυτές λένε αναλυτές
- Λάρισα: Συνελήφθη ο καθηγητής που ασέλγησε σε μαθήτρια μέσα στο σχολείο -Την Παρασκευή η απόφαση για προφυλάκιση
- Άνοιξε το νέο Μινιόν, στολίδι στο κέντρο της πόλης -Στεγάζει Zara 2.200 τ.μ. [φωτό και βίντεο]
- Έφηβη μαθαίνει να περπατά και να μιλά ξανά μετά από επέμβαση στον εγκέφαλο -Συντήρησαν τμήμα του κρανίου της στο στομάχι της
- Στα 2,4 δισ. τα βεβαιωμένα ποσά φοροδιαφυγής για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος! Η ΑΑΔΕ επέβαλε πρόστιμα ύψους 98,3 εκατ. ευρώ
- Ξανά αγωνία για τη Wall Street: Συνεχίζεται το sell off -Φταίει η αβεβαιότητα που έχουν οι επενδυτές λένε αναλυτές
- Ισραήλ: H Πολεμική Αεροπορία κατακρίνει τον Νετανιάχου για την επανέναρξη των επιχειρήσεων στη Γάζα
- «Η Ασπίδα του Αχιλλέα»: Το νέο δόγμα αποτροπής των Ενόπλων Δυνάμεων -Θα προστατεύει τη χώρα σε 5 επίπεδα
- Τελευταία Νέα iEfimerida
- Qualco Foundation: Τρία χρόνια προσφοράς στην κοινωνία
- Ειδικοί αποκαλύπτουν -Έτσι διπλασιάζεις εύκολα τη ζωή του κινητήρα του αυτοκινήτου σου
- «Η Ασπίδα του Αχιλλέα»: Το νέο δόγμα αποτροπής των Ενόπλων Δυνάμεων -Θα προστατεύει τη χώρα σε 5 επίπεδα
- Ειδικοί αποκαλύπτουν -Έτσι διπλασιάζεις εύκολα τη ζωή του κινητήρα του αυτοκίνητου σου
- Φωτιά σε αποθήκη γηροκομείου στην Αλεξανδρούπολη -Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της
- Έφηβη μαθαίνει να περπατά και να μιλά ξανά μετά από επέμβαση στον εγκέφαλο -Συντήρησαν τμήμα του κρανίου της στο στομάχι της
- Απελευθερώθηκε η Ρωσοαμερικανίδα μπαλαρίνα Ξένια Καρέλινα -Εξέτιε ποινή φυλάκισης στη Ρωσία, για προδοσία
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκλεισε με ισχυρά κέρδη 3,54% -Αυξήθηκε κατά 3,5 δισ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της αγοράς
- Ξανά αγωνία για τη Wall Street: Συνεχίζεται το sell off -Φταίει η αβεβαιότητα που έχουν οι επενδυτές λένε αναλυτές
- Ξανά αγωνία για την Wall Street: Άνοιξε με πτώση -Φταίει η αβεβαιότητα που έχουν οι επενδυτές λένε αναλυτές
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Live o Φάμελλος στη συγκρότηση της Διευρυμένης ΚΕ Επανεκκίνησης του ΣΥΡΙΖΑ
- Super League: Πρόστιμα σε τέσσερις ΠΑΕ
- Πετρούσεφ: «Το κοινό του Παναθηναϊκού είναι εξαιρετικό, δεν θα είναι εύκολο για εμάς»
- Σε έσοδα 12 εκατομμυρίων ευρώ ελπίζει το Καζακστάν από συναυλία της Τζένιφερ Λόπεζ στη χώρα
- Νικολαΐδης: Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου
- Οι δασμοί στην Κίνα αγγίζουν το 145% πλέον – Κλιμακώνει ο Τραμπ τον εμπορικό πόλεμο
- Η Αθήνα αιχμάλωτη των ντεσιμπέλ – Πώς η ηχορύπανση μπορεί να επηρεάσει σωματική και ψυχική υγεία
- Χαλασμός στη δεξιά πολυκατοικία: Δίποδο ο Βελόπουλος, σύμφωνα με την Λατινοπούλου
- Ανοίκεια επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Κλάπα-Αδειλίνη – «Τα σόου σας αλλού» της είπε ο Κακλαμάνης
- Πέθανε ο Βαγγέλης Νικητόπουλος, ο “Σουηδός” του ελληνικού μπάσκετ