Οι όροι Νετανιάχου για να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα -Ανοικτός για κατάπαυση πυρός και συμφωνία ανταλλαγής ομήρων
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δηλώνει ότι όλη η Λωρίδα της Γάζας θα βρίσκεται υπό ισραηλινό έλεγχο στο τέλος της εκστρατείας του Ισραήλ.
Ο Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ έχει έναν «σαφή και δικαιολογημένο» στόχο να νικήσει τη Χαμάς.
«Είμαστε αποφασισμένοι να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους μέχρι τέλους», δήλωσε, προσθέτοντας ότι το έργο τους «δεν έχει τελειώσει ακόμη». «Έχουμε ένα πολύ οργανωμένο σχέδιο», πρόσθεσε.
Ο Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ είναι «προετοιμασμένο» για μια ευκαιρία προσωρινής εκεχειρίας και συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων.
Νετανιάχου: Το Ισραήλ πιθανότατα σκότωσε τον ηγέτη της ΧαμάςΟ Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ «ξεφορτώθηκε δεκάδες τρομοκράτες» και «τρομοκρατικές υποδομές» στη Γάζα.
Πρόσθεσε ότι έχουν «πιθανότατα σκοτώσει» τον ηγέτη της Χαμάς Μοχάμεντ Σινουάρ.
Νετανιάχου: Σφυροκοπάμε τον εχθρό, αντέχουμε στην πίεση να σταματήσουμε τον πόλεμοΑνέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν «σφυροκοπήσει» τον εχθρό στον νότο και άντεξαν «απίστευτη» πίεση να σταματήσουν τον πόλεμο.
Αναφερόμενος στην Επιχείρηση «Άρματα του Γεδεών», τη νέα χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι πριν τρεις ημέρες πήρε την απόφαση να ξεκινήσει το επόμενο στάδιο του πολέμου. Όπως είπε:
«Στο τέλος αυτής της εκστρατείας, όλα τα εδάφη της Λωρίδας της Γάζας θα βρίσκονται υπό ισραηλινό έλεγχο ασφαλείας».
«Μεγάλη απειλή για το Ισραήλ το Ιράν» λέει ο ΝετανιάχουΟ Νετανιάχου δήλωσε επίσης ότι το Ιράν εξακολουθεί να αποτελεί μια «μεγάλη απειλή» για το Ισραήλ.
Το Ισραήλ, είπε, εργάζεται σε «πλήρη συντονισμό» με τις ΗΠΑ και ελπίζει να επιτευχθεί συμφωνία που θα αποτρέψει το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Σε κάθε περίπτωση, το Κράτος του Ισραήλ διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύει τον εαυτό του από ένα καθεστώς που είναι έτοιμο να το καταστρέψει, είπε.
Οι προϋποθέσεις Νετανιάχου για να τερματίσει τον πόλεμο στη ΓάζαΟ Νετανιάχου δήλωσε ότι είναι «έτοιμος» να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα υπό προϋποθέσεις που θα «διασφαλίζουν την ασφάλεια του Ισραήλ», θα επιστρέψουν τους ομήρους και θα εξορίσουν την ηγεσία της Χαμάς από την περιοχή.
«Σωστό το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα, όσοι θέλουν να φύγουν μπορούν να φύγουν»Είπε ότι η Γάζα πρέπει να είναι «εντελώς αποστρατιωτικοποιημένη» και πως το Ισραήλ θα «εκμεταλλευτεί πλήρως το σχέδιο Τραμπ».
Αποκάλεσε το σχέδιο Τραμπ «σωστό» και «επαναστατικό», λέγοντας ότι οι κάτοικοι της Γάζας που θέλουν να φύγουν, μπορούν να φύγουν.
Πρόσθεσε ότι όσοι καλούν το Ισραήλ να σταματήσει τη μάχη πριν επιτευχθούν οι στόχοι του, «ουσιαστικά καλούν να παραμείνει η Χαμάς στην εξουσία της Γάζας».
Ο Νετανιάχου είπε ότι ακούει από τους «μεγαλύτερους φίλους» του Ισραήλ, που του λένε πως του προσφέρουν πλήρη στήριξη και θα στείλουν όπλα, αλλά πως «δεν μπορούν να αποδεχτούν μια κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα».
Ανέφερε ότι το Ισραήλ ανέπτυξε ένα νέο πρόγραμμα τριών σταδίων σε συνεργασία με τις ΗΠΑ για τη διανομή βασικών ειδών διατροφής στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.
Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τη μεταφορά βασικών αγαθών «για να αποτραπεί μια ανθρωπιστική κρίση τώρα», το άνοιγμα σημείων διανομής τροφίμων από αμερικανικές εταιρείες με τη φρούρηση του ισραηλινού στρατού, και τη δημιουργία μιας «στείρας ζώνης» στον νότο, όπου οι πολίτες της Γάζας θα μπορούν να λαμβάνουν «πλήρη ανθρωπιστική βοήθεια».
Οι δηλώσεις του Μπένιαμιν Νετανιάχου, γίνονται στον απόηχο του περιστατικού με πυροβολισμούς του ισραηλινού στρατού κατά αντιπροσωπείας ξένων διπλωματών στην Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Το συμβάν έλαβε χώρα εν μέσω αυξημένης διεθνούς πίεσης κατά του Ισραήλ για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και την οξεία ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει εκεί ο άμαχος πληθυσμός.
Την ίδια ώρα, ο ΟΗΕ δηλώνει ότι καμία ανθρωπιστική βοήθεια δεν έχει διανεμηθεί στη Λωρίδα της Γάζας, δύο ημέρες αφότου το Ισραήλ άφησε ορισμένα φορτηγά να περάσουν μέσω του συνοριακού περάσματος Κερέμ Σαλόμ.
Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Φυλάξτε λεφτά κάτω από το στρώμα», λέει η Κεντρική Τράπεζα της Ολλανδίας – Προτείνει συγκεκριμένα ποσά
- Deal: Έχασε 36.000 ευρώ εξαιτίας του συζύγου της και τού τα έψαλε στον αέρα
- Ευτύχης Μπλέτσας: Παντρεύτηκε και με θρησκευτικό γάμο τη σύντροφο του, Ηλέκτρα Αστέρη
- Η Νο1 άσκηση που βοηθά να χάσετε βάρος χωρίς να τρέχετε
- Μητσοτάκης: Σε εφαρμογή ο τηλεφωνικός αριθμός 1566 έως 15 Ιουλίου - Τι αφορά
- Γλυκά Νερά: Η στιγμή που ο 17χρονος επιτίθεται στον 50χρονο – Bίντεο ντοκουμέντο
- Σύνταγμα: Εκατοντάδες διαδηλωτές στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη
- Κόντρα Τραμπ με πρόεδρο Ν. Αφρικής: "Λυπάμαι που δεν έχω ένα αεροπλάνο να σου δώσω"
- Στρεπτόκοκκος: Πόσο επικίνδυνο είναι το βακτήριο- Συμπτώματα, θεραπεία και πρόληψη
- Γλυκά Νερά: Η στιγμή που ο 17χρονος γρονθοκοπεί τον 48χρονο και τον ρίχνει στο έδαφος
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iEfimerida
- Έμα Γκρέιντι: Ο εγκέφαλος πίσω από την «αυτοκρατορία» των Καρντάσιαν - Πώς τις μεταμόρφωσε σε επιχειρηματίες
- Europa League: Ο πιο ακριβός τελικός στην ιστορία με αξία 1,53 δισ. ευρώ
- Λουίς Ενρίκε: «Έκανα εξαιρετική δουλειά με την Μπαρτσελόνα και στην Παρί επίσης»
- Η αδιάκριτη ερώτηση δημοσιογράφου που έκανε τον Τομ Κρουζ να δώσει την πιο αμήχανη απάντηση ever [βίντεο]
- Ούτε μία ημέρα, ούτε και εβδομάδα: Αυτός είναι ο χρόνος που διατηρείται στο ψυγείο μια ανοιχτή συσκευασία
- ΟΗΕ: Καμία βοήθεια δεν έχει διανεμηθεί προς το παρόν στη Γάζα - Φόβοι για λεηλασίες και μη ασφαλή πρόσβαση
- Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον «Ευαγγελισμό» -Ενημερώθηκε για την ιχνηλάτηση περιστατικών στο ΤΕΠ, συνομιλησε με ασθενείς
- Ιστορική απόφαση στην Ισπανία: Φυλάκιση ενός έτους σε οπαδούς της Βιγιαδολιδ για εξύβριση του Βινίσιους
- H Φινλανδία ολοκλήρωσε τα πρώτα 35 χιλιόμετρα του τείχους που κατασκευάζει στα σύνορα με τη Ρωσία
- Χανιά: Εξιχνιάστηκαν έξι υποθέσεις κλοπών από δύο Ιερούς Ναούς
- Τελευταία Νέα iEfimerida
- Οι όροι Νετανιάχου για να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα -Ανοικτός για κατάπαυση πυρός και συμφωνία ανταλλαγής ομήρων
- Στην Ισλανδία οι επιστήμονες «ξεκλειδώνουν» τα μυστικά των σούπερ ηφαιστείων -Ένα άκρως φιλόδοξο πρότζεκτ
- Χανιά: Εξιχνιάστηκαν έξι υποθέσεις κλοπών από δύο Ιερούς Ναούς
- Άντερλεχτ: Το πιο συγκινητικό αντίο για τον Βερτόνχεν
- Αστροναύτης έφτιαξε αυτοσχέδιο τσίζμπεργκερ στο διάστημα -Χρησιμοποίησε ό,τι υλικά είχε και ιδού το αποτέλεσμα
- Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον «Ευαγγελισμό» -Ενημερώθηκε για τo «βραχιολάκι» στα ΤΕΠ, μίλησε με νοσηλευτές και ασθενείς
- Ιστορική απόφαση στην Ισπανία: Φυλάκιση ενός έτους σε οπαδούς της Βιγιαδολιδ για εξύβριση του Βινίσιους
- Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον «Ευαγγελισμό» -Ενημερώθηκε για την ιχνηλάτηση περιστατικών στο ΤΕΠ, συνομίλησε με ασθενείς
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τραυματίστηκε ένα άτομο σε γνωστή παραλία στη Χαλκιδική
- ΛΟΤΤΟ 21/5/25: Δείτε τα αποτελέσματα της κλήρωσης 2624
- Νίκαια: Εξαφανίστηκε η 15χρονη Ριτάλ
- Συνταξιούχοι: Kάτω από 1.000 ευρώ 6 στις 10 συντάξεις - Ενας στους 7 παίρνει λιγότερα από 500 ευρώ
- Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον «Ευαγγελισμό» – Ενημερώθηκε για το «βραχιολάκι» στο ΤΕΠ
- Λάρισα: Αρνείται τις κατηγορίες για την κακοποίηση των παιδιών ο βιολογικός τους πατέρας – «Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται»
- Μητσοτάκης: Από τις 15 Ιουλίου ξεκινά ο τετραψήφιος αριθμός 1566 για θέματα του ΕΣΥ
- Ίσως είναι η ώρα για την Ελλάδα να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος
- Χατζηβασιλείου στη Βουλή: Ξεκάθαρη η θέση της κυβέρνησης για εκεχειρία και ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα