«Μπηχτή» του Τζέι Ντι Βανς στον Μασκ: «Έχει κάνει λάθη στις μαζικές απολύσεις ομοσπονδιακών υπαλλήλων»
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζ. Ντ. Βανς μίλησε για «λάθη» του Έλον Μασκ σχετικά με τις μαζικές απολύσεις ομοσπονδιακών υπαλλήλων στις ΗΠΑ.
Ο Βανς μιλώντας μεταξύ άλλων και για τον μεγιστάνα της τεχνολογίαw που έχει εξελιχθεί σε βασικό κυβερνητικό εταίρο του Τραμπ, τόνισε ότι πιστεύει ότι υπάρχουν «πολλοί καλοί άνθρωποι που εργάζονται στην κυβέρνηση». Σημείωσε δε σε συνέντευξή του στο NBCnews ότι «ο ίδιος ο Έλον έχει πει ότι μερικές φορές κάνεις κάτι, κάνεις ένα λάθος και μετά αναιρείς το λάθος. Αποδέχομαι τα λάθη».
«Λάθη» του Μασκ διαπίστωσε ο Τζέι Ντι Βανς«Νομίζω ότι κάποιοι άνθρωποι εισπράττουν ξεκάθαρα μια επιταγή και δεν κάνουν τη δουλειά τους», δήλωσε ο Βανς όταν ρωτήθηκε σχετικά με την επίθεση του Μασκ στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες και το προσωπικό τους, που θεωρεί ότι αποτελεί σπατάλη πόρων.
Υπενθυμίζεται ότι ο μεγιστάνας της τεχνολογίας τέθηκε επικεφαλής του Τμήματος Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (DOGE) που συγκροτήθηκε με σκοπό να περικόψει περιττές ομοσπονδιακές δαπάνες, προχωρώντας κατά βάση σε μαζικές απολύσεις.
Ο Τζει Ντι Βανς σημείωσε ότι «όσο μεγάλο κι αν είναι το πρόβλημα, είναι πρόβλημα όταν οι άνθρωποι ζουν από τη γενναιοδωρία του Αμερικανού φορολογούμενου σε μια θέση στο δημόσιο και δεν κάνουν τις δουλειές του λαού», πρόσθεσε. «Αυτό δεν αποσπά ούτε μειώνει το γεγονός ότι έχετε πολλούς σπουδαίους δημόσιους υπαλλήλους που κάνουν σημαντική δουλειά. Νομίζω όμως ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους σπουδαίους δημόσιους υπαλλήλους θα έλεγαν ότι θέλουμε να μας δοθεί η δυνατότητα να κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν θέλουμε το άτομο που δεν εμφανίζεται πέντε ημέρες την εβδομάδα να μας δυσκολεύει να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε».
Τα σχόλια του Βανς έγιναν κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής και εκτενούς συνέντευξης στο αεροσκάφος Air Force Two, καθώς ο αντιπρόεδρος και η Δεύτερη Κυρία, Ούσα Βανς επέστρεφαν από επίσκεψη σε εργοστάσιο πλαστικών στο Μπέι Σίτι του Μίσιγκαν.
Το σχόλιο για τις αποδοκιμασίες στη συναυλία του Λεωνίδα ΚαβάκουΣχολίασε επίσης και τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του κατά τη διάρκεια της χθεσινής άφιξής του σε μια συναυλία στο Κέντρο Κένεντι στην Ουάσινγκτον.
«Αυτό που έγινε στο Κέντρο Κένεντι το βρήκα αστείο», δήλωσε ο Βανς το απόγευμα της Παρασκευής.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του NBC, η πλειονότητα των ερωτηθέντων πολιτών σε δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα - 56% των ενηλίκων που συμμετείχαν σε έρευνα του CNN, 54% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων που συμμετείχαν σε έρευνα του Πανεπιστημίου Quinnipiac - δήλωσαν ότι αποδοκιμάζουν τον τρόπο με τον οποίο ο Τραμπ χειρίζεται την οικονομία. Εν τω μεταξύ, η πίεση του Τραμπ για δασμούς σε ξένα προϊόντα έχει πυροδοτήσει φόβους για έναν εμπορικό πόλεμο που θα μπορούσε να αυξήσει τις τιμές των καταναλωτών.
«Τώρα πρέπει να είμαι ειλικρινής μαζί σας», δήλωσε ο Βανς. «Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι μακρύς, αλλά ήδη, μέσα σε μόλις επτά σύντομες εβδομάδες, αρχίζουμε να βλέπουμε τις πρώτες ενδείξεις ότι το όραμα του προέδρου θα γίνει η κοινή μας αμερικανική πραγματικότητα». Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Βανς μίλησε συχνά για μια γυναίκα που είχε συναντήσει και η οποία είπε ότι εκείνη και ο σύζυγός της δεν μπορούσαν πλέον να αντέξουν οικονομικά την εβδομαδιαία τους παράδοση να ψήνουν μπριζόλες στη σχάρα τα βράδια της Παρασκευής. Υπενθυμίζοντας αυτή την ιστορία στο αεροπλάνο του την Παρασκευή, ο Βανς χαρακτήρισε τις πρόσφατες χαμηλότερες τιμές της βενζίνης ως θετικό σημάδι.
Το στοίχημα της αμερικανικής οικονομίαςΟ Βανς αναγνώρισε επίσης ότι «βλέπετε ήδη τα πράγματα να εξομαλύνονται, όχι σε μια ιδανική κατάσταση, αλλά σε μια πολύ καλύτερη και πιο σημαντική βελτίωση», ενώ επέρριψε ευθύνες στον πρώην πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.
«Η φιλοδοξία μου είναι να δούμε κάποια πολύ γρήγορα αποτελέσματα, να αρχίσετε να βλέπετε τουλάχιστον μια πορεία προς την οικονομική σταθερότητα», δήλωσε ο Βανς, σημειώνοντας συγκεκριμένα τις 10.000 θέσεις εργασίας στη μεταποίηση που προστέθηκαν τον περασμένο μήνα. «Θα δείτε πρόοδο. Νομίζω ότι θα είναι σταδιακή πρόοδος. Αλλά νομίζω επίσης ότι είναι σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς με τους ανθρώπους ότι δεν φτάνουμε σε ελλείμματα 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τη μια μέρα στην άλλη. Και Δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από τα ελλείμματα 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια νύχτα».
Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Λουκέτο σε μεγάλο εργοστάσιο στην Ελλάδα - Τέλος τουρκική επένδυση μετά από 12 χρόνια
- Γνωστός Κρητικός καλλιτέχνης προσήχθη από την ΕΛ.ΑΣ. – Έρευνα σε υπολογιστές και κινητά
- Κοζάνη: Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του 22χρονος φοιτητής
- Έκτακτο δελτίο - Τραμπ: Σε εξέλιξη αμερικανική επίθεση κατά των Χούθι στην Υεμένη
- Νίκος Καρβέλας για Άννα Βίσση: «Ήταν στην τουαλέτα, καθόταν στη λεκάνη και έκλαιγε»
- Αποφασίζουμε ότι ο αριθμός π ισούται με 3,2 ακριβώς
- «Ο χοντρός θα τα τινάξει»: Σοκάρουν τα μηνύματα που έστειλε γιατρός του Μαραντόνα – Ισχυρισμοί ότι του έβαζαν χάπια στο ποτό και τον έπλεναν με λάστιχο
- Τεράστια καταστροφή σε εργοστάσιο στην Ριτσώνα από πυρκαγιά (φωτο)
- Τα UFO, οι εξωγήινοι και η συγκάλυψη των ΗΠΑ
- Οι ΗΠΑ άρχισαν τις αεροπορικές επιδρομές κατά των Χούθι: Αναφορές για αρκετούς νεκρούς
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iEfimerida
- Μητριά κρατούσε αιχμάλωτο για 20 χρόνια τον θετό γιο της -Η στιγμή της διάσωσης αφού έβαλε φωτιά στο σπίτι [βίντεο]
- Meteo: Ξεπέρασε τους 31°C η θερμοκρασία -Ρεκόρ... ζέστης τον Μάρτιο, 8-10°C πάνω από τα κανονικά επίπεδα
- Grand Hotel Therme: Η επιτομή της χαλάρωσης στις Βαλκανικές Άλπεις
- Guardian: Το ελληνικό νησί που ξεχωρίζει ανάμεσα στις καλύτερες ανοιξιάτικες αποδράσεις στην Ευρώπη
- Κικίλιας: Το μεγάλο λιμάνι της χώρας θα είναι το σπίτι μου για τα επόμενα χρόνια, ποια είναι η πρώτη του προτεραιότητα
- Εύβοια: Αυτοκίνητο παρέσυρε 59χρονο -Νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση
- Γ. Κεφαλογιάννης: Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους που απαιτεί η ελληνική κοινωνία
- Φιλανθρωπική έκθεση για τα Παιδικά χωριά SOS – 92 δημιουργίες του Παύλου Μοσχίδη από το 1944 έως και το 2002
- Σοκ στην Κοζάνη: 21χρονος φοιτητής βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του
- Σερβία: «Πλημμύρισαν» οι δρόμοι του Βελιγραδίου από διαδηλωτές, με αφορμή την τραγωδία του Νόβι Σαντ [βίντεο]
- Τελευταία Νέα iEfimerida
- «Μπηχτή» του Τζέι Ντι Βανς στον Μασκ: «Έχει κάνει λάθη στις μαζικές απολύσεις ομοσπονδιακών υπαλλήλων»
- Τραγωδία στην Εύβοια: Νεκρός ο 59χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο
- Μειώνεται, σταδιακά, ο μη επεμβατικός αερισμός στον οποίο υποβάλλεται ο Πάπας Φραγκίσκος
- Μητριά κρατούσε αιχμάλωτο για 20 χρόνια τον θετό γιο της -Η στιγμή της διάσωσης αφού έβαλε φωτιά στο σπίτι [βίντεο]
- Ο Ρώσος νικητής της Eurovision Dima Bilan δεν αναγνωρίζεται στα 43 του [εικόνες]
- Ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε επίθεση στους Χούθι της Υεμένης: «Ο χρόνος σας έχει τελειώσει»
- Γ. Κεφαλογιάννης: Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους που απαιτεί η ελληνική κοινωνία
- Εύβοια: Αυτοκίνητο παρέσυρε 59χρονο -Νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση
- Μελόνι: Δεν προβλέπεται αποστολή ιταλικών δυνάμεων στην Ουκρανία
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Εξάρθρωση κυκλώματος μαστροπείας: Οι συνομιλίες των μελών της οργάνωσης – «Για ρώτα το boss αν υπάρχει δουλειά για μένα»
- Σερβία: Ανθρώπινο ποτάμι στους δρόμους για την τραγωδία στο Νόβι Σαντ
- Νέα Αριστερά για προώθηση θεμάτων του προσωπικού των ΑΕΙ: «Δεσμευόμαστε να καταθέσουμε σχετική τροπολογία»
- Γνωστός Κρητικός καλλιτέχνης προσήχθη από την ΕΛ.ΑΣ. – Έρευνα σε υπολογιστές και κινητά
- Κακοποίηση 3χρονου Άγγελου στο Ηράκλειο: Ο εντολέας μου είχε δει τη μητέρα να χτυπάει το παιδί, λέει ο δικηγόρος του 44χρονου
- Κύκλωμα μαστροπείας: "Όσες μπλέκουν με κυκλώματα trafficking έχουν άσχημο τέλος", λέει ιερόδουλη
- Guardian: Το ελληνικό νησί που ξεχωρίζει ανάμεσα στις καλύτερες ανοιξιάτικες αποδράσεις στην Ευρώπη - "Συνδυάζει το καταπράσινο τοπίο με τα γαλαζοπράσινα νερά"
- Ιωάννα Τούνη: Ξέσπασε στο Instagram μετά την αντίδραση της στις κάμερες όταν ρωτήθηκε για τον χωρισμό της
- Ντόναλντ Τραμπ: «Διέταξα στρατιωτική συντριπτική θανατηφόρα επίθεση κατά των Χούθι»
- Καισαριανή: Βίντεο ντοκουμέντο από τη μάχη που έδωσε ιδιοκτήτης φούρνου με ληστές