Στον δρόμο με το DS 3 E-Tense
Η premium γαλλική μαρκα DS αξιοποιεί το απαύγασμα της γαλλικής άποψης για την αυτοκίνηση και δημιουργεί πολυτελή μοντέλα που προσφέρουν απλόχερα μια εξαιρετική ταξιδιωτική εμπειρία.
Η δοκιμή με την αμιγώς ηλεκτρική DS 3 E-Tense ήταν μία ακόμη επιβεβαίωση της άποψης μου για την πρόοδο της μάρκας που φέρει τη σφραγίδα premium.
Βασίζεται στην πλατφόρμα τελευταίας γενιάς CMP, η οποία δέχεται και το πλήρως ηλεκτρικό
Εφαρμόστηκαν νέες διαδικασίες σχεδίασης και συναρμολόγησης, με στόχο τη μεγιστοποίηση της οδηγικής γαλήνης στο εσωτερικό, καθώς και τη βελτίωση της ασφάλειας. Η νέα τεχνική συγκόλλησης των εξαρτημάτων προσφέρει αυξημένη ακαμψία. Γίνεται χρήση ειδικών υλικών μεταξύ των συναρμογών που βοηθούν στην ελαχιστοποίηση της τριβής, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο ανεπιθύμητος θόρυβος στην καμπίνα.
Ο εσωτερικός χώρος παραμένει σημείο αναφοράς στην κατηγορία του για την ποιότητα και την έμφαση στη λεπτομέρεια, με στοιχεία που συναντώνται σε μεγαλύτερες κατηγορίες αυτοκινήτων. Τα καθίσματα αγκαλιάζουν τους επιβάτες παρέχοντας υψηλό επίπεδο άνεσης. Η γενναιόδωρη χρήση υλικών υψηλής ποιότητας δημιουργούν άνετη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Δέρμα Nappa με εξειδικευμένες τεχνικές κατεργασίας, όπως η μοναδική ραφή pearl.
Το διαισθητικό σύστημα infotainment είναι πλήρως προσαρμόσιμο με widgets, προσφέρει 3D πλοήγηση και τον προσωπικό βοηθό Iris, που αναγνωρίζει φυσική ομιλία.
Επίσης, παρέχεται η λειτουργία wireless Mirror Screen (Android Auto, Apple CarPlay).
Η κεντρική οθόνη αφής 10,3”, υψηλής ανάλυσης, παρέχει εύκολη πρόσβαση σε όλες τις βασικές λειτουργίες οδήγησης. Ο πίνακας οργάνων 7’’ χωρίζεται σε δύο ζώνες.
Φέρει ισχυρή μπαταρία, χωρητικότητας 54kWh. Η θερμική διαχείριση με κυκλοφορία υγρού και η αντλία θερμότητας συμβάλλουν στη γρήγορη επαναφόρτιση, στη βελτιστοποιημένη αυτονομία και στην αυξημένη διάρκεια ζωής. Επαναφορτίζεται από 0%-80% σε 25 λεπτά σε ταχυφορτιστή DC 100 kW, σε τριφασικό wallbox 11 kW AC σε περίπου πέντε ώρες.
Η μπαταρία τοποθετήθηκε μεταξύ των εμπρός και των πίσω καθισμάτων, κάτω από το κεντρικό τούνελ. Ο ηλεκτροκινητήρας HSM (Hybrid Synchronous Motor) προσφέρει ισχύ 156 ίππων και ροπή 260 Nm. Η μπαταρία, σε συνδυασμό με τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής, αυξάνει την αυτονομία του οχήματος σε 404 χλμ. στον συνδυασμένο κύκλο WLTP (εργοστασιακή μέτρηση).
Εχει πολύ καλή οδική συμπεριφορά παρά το αυξημένο βάρος λόγω της μπαταρίας (1.550 κιλά). Δεν εμφανίζει πλεύσεις και μεγάλες κλίσεις στις στροφές. Είναι σταθερό στις υψηλές ταχύτητες. Στη δοκιμή σε αστικό περιβάλλον η μπαταρία απέδωσε για 380 χλμ. Θα ήθελα καλύτερη τιμή πώλησης. Από 42.900 ευρώ.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Γιατί η Nutella σταμάτησε τις αγορές φουντουκιού από την Τουρκία - Έντονες αντιδράσεις στην Άγκυρα
- Τζιχαντιστές απήγαγαν ΤικΤόκερ και την εκτέλεσαν δημόσια στο Μαλί
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου
- Βορίζια: Η στιγμή που ο Φανούρης Καργάκης φεύγει άρον άρον από το σπίτι του λίγο πριν το μακελειό
- Θεσσαλονίκη: Έπεσαν και άλλα δέντρα
- Kρήτη: Κτηνοτρόφος στο Λασίθι καλείται να πληρώσει πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε πρόστιμα για ζημιές από ζώα
- Επιστροφή στην εποχή που το χρίσμα για πρωθυπουργό το έδινε η πρεσβεία; Κων. Φράγκος και Διαξιφισμοί
- Οι μετανάστες θα επιστρέφουν στην Αφρική
- Σοκ στο Μάλι: Δημόσια εκτέλεση νεαρής τικτόκερ από τζιχαντιστές
- Τα 9 τρόφιμα για μνήμη... ελέφαντα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Real.gr
- Οι μετανάστες θα επιστρέφουν στην Αφρική
- Το ημερολόγιο της Κίμπερλι στην Αθήνα – Πού πήγε, ποιους είδε και τι συζήτησαν
- Καιρός: Πλημμύρες σε Βόνιτσα, Πρέβεζα από τις βροχοπτώσεις – Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Δύο τρένα συγκρούστηκαν στη Σλοβακία – Δεκάδες τραυματίες, οι 11 διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο
- Ο κύβος ερρίφθη: Οι κορυφαίες κουπ που θα κυριαρχήσουν το 2026, σύμφωνα με καταξιωμένους hair stylists
- Με… σφραγίδα Ράφα! Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ 2-1
- Πρώτη ισοπαλία της Ρεάλ στη La Liga: 0-0 με τη Ράγιο Βαγεκάνο
- Γιούρκας Σεϊταρίδης – Μάιρα Παπαϊωάννου: Τέλος στον γάμο τους
- Κ. Κόλλιας: Η λύση στη στεγαστική κρίση
- Σταϊνμάιερ: Η γερμανική δημοκρατία και η ελευθερία δέχονται τη μεγαλύτερη επίθεση από την επανένωση της χώρας
- Τελευταία Νέα Real.gr
- Στον δρόμο με το DS 3 E-Tense
- Καιρός: Πλημμύρες σε Βόνιτσα, Πρέβεζα από τις βροχοπτώσεις – Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Η Ρωσία ανακοίνωσε πως κατέρριψε 71 drones της Ουκρανίας τη νύχτα
- BMW M235 xDrive Gran Coupe: Γεννημένη για οδηγούς
- Κορωπί: Άνδρας παρέσυρε γυναίκα με το αυτοκίνητό του μετά από διαπληκτισμό
- Κ. Κόλλιας: Η λύση στη στεγαστική κρίση
- Ισημερινός: 31 νεκροί σε βίαια επεισόδια μέσα στη φυλακή
- «Οι πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης» – Το νέο βιβλίο του Θανάση Διαμαντόπουλου
- Αλέξης Τσίπρας: Τα μηνύματα της «Ιθάκης»
- Γιούρκας Σεϊταρίδης – Μάιρα Παπαϊωάννου: Τέλος στον γάμο τους
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Imane Khelif: Από το Ρινγκ στη Front Row της Chanel – Η Χρυσή Ολυμπιονίκης που Μεταμορφώνεται σε Fashion Icon
- Τέλος στο shutdown ψήφισε η Γερουσία στις ΗΠΑ
- Κορωπί: Άνδρας παρέσυρε με το αυτοκίνητό του γυναίκα έπειτα από φραστικό επεισόδιο
- Βορίζια: Ανοίγουν τα σχολεία - Ανθρωποκυνηγητό για τους «καθαριστές» και το μετασκευασμένο Glock
- Κακοκαιρία: Προβλήματα σε Πρέβεζα, Βόνιτσα και Ιόνιο από τις ισχυρές βροχές – Πλημμύρισαν υπόγεια, έπεσαν δέντρα (videos)
- Αντώνης Σαμαράς: Σήμερα απαντά η κυβέρνηση στον πρώην πρωθυπουργό δια μέσου του Παύλου Μαρινάκη - Έμμεση απάντηση από Γεραπετρίτη με άρθρο του στο Βήμα



