Πρώτη είδηση στα διεθνή μέσα το εκλογικό θρίλερ στην Ελλάδα
Στην κορυφή της διεθνούς ειδησεογραφίας βρίσκεται η οριακή μάχη μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες των ελληνικών βουλευτικών εκλογών, με τα exit poll να κάνουν με αστραπιαία ταχύτητα το γύρο του κόσμου και την αγωνία πλέον να χτυπά «κόκκινο» σε διεθνές επίπεδο.
Για αποτέλεσμα «στην κόψη του ξυραφιού», που θα έκανε παρακινδυνευμένη κάθε εκτίμηση ακόμα και για το ποιο κόμμα θα καταλάβει την πρώτη θέση, κάνει λόγο το BBC στο πρώτο του σχόλιο μετά την ανακοίνωση των πρώτων exit polls.
Για πολιτικό θρίλερ κάνει λόγο και ο αγγλικός Telegraph, που σημειώνει ότι οι 50 έδρες – μπόνους του πρώτου κόμματος θα κριθούν πιθανότατα με ελάχιστη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
«Οι Συντηρητικοί και η Αριστερά δίνουν μάχη στήθος με στήθος» αναφέρει και το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel”. «Προβλέπεται μια μακρά νύχτα στην Αθήνα καθώς τα πρώτα αποτελέσματα δίνουν από 27 -30% και στα δύο κόμματα» γράφει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό.
«Μάχη στην κόψη του ξυραφιού και μια πικρή ψήφος για την Ελλάδα καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει μια σαφής πλειοψηφία στο ερώτημα της παραμονής ή όχι στο ευρώ» γράφει η γερμανική εφημερίδα “Die Welt” στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για «οριακή εκλογική ισοπαλία Δεξιάς και Ριζοσπαστικής Αριστεράς».
Ιδιαίτερη έμφαση, όπως και στις 6 Μαΐου, στο ποσοστό της Χρυσής Αυγής και στην είσοδό της στη Βουλή με ποσοστά άνω του 6%, δίνει στο πρώτο της σχόλιο η γαλλική Le Figaro, σημειώνοντας πως διαψεύδονται οι ελπίδες που υπήρχαν αυτό το «βίαιο μόρφωμα» να εξοβελιστεί από το κοινοβούλιο και υπογραμμίζοντας πως τελικά κατάφερε να διατηρήσει τις δυνάμεις του εκμεταλλευόμενο ξενοφοβικά αντανακλαστικά μέρους του εκλογικού σώματος.
Για αποτελέσματα που επιβεβαιώνουν το σκηνικό πολιτικής αστάθειας που δημιουργήθηκε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου κάνει λόγο στο πρώτο σχόλιο της η ισπανική El Pais, ενώ αναφερόμενοι στην είσοδο της Χρυσής Αυγής για δεύτερη φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο σημειώνει χαρακτηριστικά «οι ναζί ξανά στην ελληνική Βουλή».
Για μάχη που θα κριθεί με βραχεία κεφαλή μεταξύ των «συντηρητικών φιλοευρωπαίων» και της «ριζοσπαστικής αριστεράς» κάνει λόγο η ιταλική Corriere della Sera.
Αποτέλεσμα που αντανακλά από τη μια την καταδίκη της λιτότητας και από την άλλη το φόβο του ελληνικού λαού για μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη βλέπει στο πρώτο του σχόλιο μετά την ανακοίνωση των exit polls το διεθνές αραβικό δίκτυο Al Jazeera.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Live Αποτελέσματα - Ελληνικές Βουλευτικές Εκλογές 2012 - 17 Ιουνίου
- Έτοιμος να διαγράψει στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος
- Σοκ προκάλεσε ο θάνατος γιου υποψ. Βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ.
- Οι δημοσκοπικές εταιρίες τα έκαναν μούσκεμα!
- Μιχαλολιάκος: Κυρίες και κύριοι χάσατε!
- EXIT POLL ΣΥΡΙΖΑ ή ξώφαλτσα;
- Μιχαλολιάκος: Τέταρτο κόμμα της Βουλής η Χρυσή Αυγή
- ΠΟΣΕΣ ΕΔΡΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΣΚΑΙ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Opinion Post
- Τελευταία Νέα Opinion Post
- Πρώτη είδηση στα διεθνή μέσα το εκλογικό θρίλερ στην Ελλάδα
- Αντ. Μανιατάκης: Μόλις υπάρξει αντιπροσωπευτικό δείγμα η πρώτη ανακοίνωση
- Μιχαλολιάκος: Κυρίες και κύριοι χάσατε
- Πάγκαλος: Μπαίνουμε σε περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας
- Exit poll για γερά νεύρα: ΝΔ 27,5% – 30,5%, ΣΥΡΙΖΑ 27% – 30%
- Γ. Παπανδρέου: Η Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημα
- Άνοιξαν για λίγα λεπτά τα διόδια των Μαλγάρων
- Διαμαρτυρία ψηφοφόρου στη Θεσσαλονίκη για παράτυπη διαδικασία
- ΑΚΕΛ: Να υπάρξει σήμερα νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα
- Υποψήφιος του ΛΑΟΣ ψήφισε… Χρυσή Αυγή!
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τα πρώτα αποτελέσματα από πέντε νομούς
- "Δεν έχω τηλεόραση, ούτε Facebook"
- Το πρώτο επίσημο αποτέλεσμα από την Αθήνα
- Οι νέοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, οι μεγαλύτεροι ΝΔ
- Μιχαλολιάκος: Είμαστε κόμμα εθνικής αντιπολίτευσης - Συλληπτήρια στους αντιπάλους μας [βίντεο]
- ΣΥΡΙΖΑ: Τίποτε δεν κρίθηκε – Εμείς θα είμαστε πρώτοι
- Καταγγελία Μνημονίου ζητά το 24%, επαναδιαπραγμάτευση το 74,2%
- Mαχαίρωσαν αλλοδαπό στο κέντρο της Αθήνας για λίγα ευρώ...
- Εκτίμηση αποτελέσματος: Nικήτρια η ΝΔ με διαφορά περίπου 1,5%
- Γαλάζια η Πελοπόννησος για άλλη μια φορά