Κριστίν Λαγκάρντ: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ

Την βεβαιότητά της ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ εξέφρασε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία επισκέπτεται το Γιοχάνεσμπουργκ.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν βεβαιώσει και επαναβεβαιώσει την αποφασιστικότητά τους να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, εμείς μπορούμε να το υποστηρίξουμε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάρρευσης του κοινού νομίσματος. «Το 2012 θα είναι το τέλος του ευρώ; Η απάντησή μου είναι: δεν το πιστεύω. Είναι απίθανο η νομισματική μονάδα να εξαφανιστεί το 2012», σημείωσε.

Προειδοποίησε ακόμη ότι οι αφρικανικές χώρες θα υποφέρουν αν δεν ρυθμιστεί το 2012 η κρίση του ευρώ. «Οι χώρες θα υποφέρουν από συμφορές αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η κρίση του ευρώ», υπογράμμισε, αναφερόμενη στις χώρες της Αφρικής και ιδιαίτερα στη Νότια Αφρική και τη Νιγηρία, την οποία επισκέφθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Η Λαγκάρντ προανήγγειλε επίσης ότι τα στοιχεία για την παγκόσμια ανάπτυξη θα αναθεωρηθούν επί τα χείρω για το 2012, σημειώνοντας ότι οι σχετικές εκτιμήσεις θα δημοσιοποιηθούν γύρω στις 25 Ιανουαρίου.

Keywords