Η ευρωπαϊκή κρίση στο επίκεντρο των G8

Ψηλά στην ατζέντα οι ελληνικές πολιτικοοικονομικές εξελίξεις

Η οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη θα είναι το κύριο θέμα συζήτησης στην προγραμματισμένη για το Σάββατο συνάντηση του G8 στο Καμπ Ντέιβιντ των ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο σύμβουλος για θέματα Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τομ Ντόνιλον.

«Θα είναι η πρώτη ευκαιρία για τους ηγέτες των μεγαλύτερων ανεπτυγμένων οικονομιών να συναντηθούν από την εκλογή του προέδρου Ολάντ στη Γαλλία και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Επίσης, θα είναι η πρώτη συνάντηση της G8 από την ανάληψη της πρωθυπουργίας της Ιταλίας από τον Μόντι και της Ιαπωνίας από τον Νόντα» είπε ο Ντόνιλον, προσθέτοντας ότι «η συνάντηση πραγματοποιείται σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, όσον αφορά στην οικονομία της ευρωζώνης».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το ρόλο των ΗΠΑ, επισήμανε ότι η Ουάσινγκτον εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξελισσόμενη συζήτηση και το διάλογο στην Ευρώπη σχετικά με την επιτακτική ανάγκη για ανάπτυξη και απασχόληση.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα προσβλέπει στο να οδηγήσει τη συζήτηση μεταξύ των ηγετών προς την κατεύθυνση συνολικής προσέγγισης για διαχείριση της κρίσης, ώστε να πάρει μια βιώσιμη πορεία προς την ανάκαμψη.

Keywords