Η Sun κέρδισε τα δικαιώματα για τη βιογραφία του Σάιμον Κόουελ

Αποκαλύπτεται η σύντομή του σχέση με την Ντάνι Μινόγκ.

Ο Guardian αποκαλύπτει το παρασκήνιο για την απόκτηση των δικαιωμάτων δημοσίευσης αποσπασμάτων της βιογραφίας του διάσημου παρουσιαστή Σάιμον Κόουελ που έγραψε ο Τομ Μπόουερ με τίτλο «Sweet Revenge: the Intimate Life of Simon Cowell».

Στη σχετική πλειοδοσία πήραν μέρος δύο εφημερίδες, η Sun

και η Daily Mail με τη Sun να βγαίνει νικήτρια εξαιτίας της «υπεροψίας» της Daily Mail. Όπως αναφέρουν πηγές κοντά στον ατζέντη του συγγραφέα, η Daily Mail δεν πίστευε ότι θα βρισκόταν άλλος αγοραστής και ιδιαίτερα η Sun λόγω της σχέσης με τον Μέρντοχ.

Ο Κόουελ άλλωστε είναι «παιδί» του Μέρντοχ στον οποίο ανήκει και η Sun. Το X Factor του Κόουελ μεταδίδεται από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox του Μέρντοχ, ενώ ο ίδιος έγινε γνωστός στις ΗΠΑ μέσω του American Idol, τηλεοπτικό πρόγραμμα επίσης του Fox.

Ο ατζέντης του Μπόουερ πρότεινε τη βιογραφία του Κόουελ στις δύο εφημερίδες γνωρίζοντας ότι θα ήταν οι μόνες που θα μπορούσαν να προσφέρουν εξαψήφιο ποσό. Ωστόσο, η προσφορά που έκανε η Mail ήταν σημαντικά χαμηλότερη από αυτή της Sun που σύμφωνα με τον Guardian έκλεισε τη συμφωνία πληρώνοντας 100 χιλιάδες λίρες.

Πηγές από τη Daily Mail σημείωναν ότι η εφημερίδα δεν ήταν πρόθυμη να πλειοδοτήσει «χοντρά» για τα δικαιώματα καθώς ο ατζέντης του Μπόουερ απαιτούσε η δημοπρασία να είναι «τυφλή» δηλαδή οι εκδότες να μην γνωρίζουν το περιεχόμενο του βιβλίου.

Η πρώτη είδηση που βγήκε πάντως από τη βιογραφία δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή από τη Sun και αφορούσε στην επιβεβαίωση της σύντομης και μυστικής ερωτικής σχέσης του Κόουελ με την πρώην κριτή στο X Factor Ντάνι Μινόγκ (αδελφή της Κάιλι).

Πηγή: enimerosi24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα