Γιώργος Παπανδρέου: «No Jobs 2009-2011»

Αν μη τι άλλο, οι Έλληνες δεν χάνουμε το χιούμορ μας, ακόμα και εν μέσω κρίσης. Πηγή έμπνευσης, αυτήν τη φορά, η «εκτόξευση» του δείκτη ανεργίας στην Ελλάδα, που συνδυάζεται εύστοχα -με εμφανώς σατιρική διάθεση- με το θάνατο του «ισχυρού άνδρα» της Apple, Στιβ Τζομπς, και τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Έτσι

λοιπόν, μία μόλις ημέρα μετά το θάνατο του Τζομπς, κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο φωτογραφία του εκλιπόντος, προσαρμοσμένη ωστόσο στην ελληνική πραγματικότητα.

Η φωτογραφία απεικονίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό στη γνωστή στάση του Στιβ Τζομπς με το χέρι στο πηγούνι και την εύγλωττη λεζάντα: «Νo Jobs 2009-2011» (Χωρίς Δουλειά 2009-2011)!

Στο πάνω μέρος της φωτογραφίας υπάρχει μια μπάρα που αναφέρεται σε έννοιες και λέξεις της εποχής του Μνημονίου, την οποία διανύει η Ελλάδα, όπως «Lefta yparxun» (η φράση που, καθώς φαίνεται, θα κυνηγάει για πάντα τον πρωθυπουργό), «Fast Track», «Haircuts», αλλά και το… διαχρονικό «Ai Sixtir».

Αξίζει να επισημανθεί ότι, στο β’ τρίμηνο του 2011, η ανεργία σκαρφάλωσε στο 16,3%, από 11% που ήταν το ίδιο διάστημα το 2010, με τον αριθμό των ανέργων να ξεπερνά τις 800.000. Οι προβλέψεις του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ δε, αναφέρονται σε ανεργία 20% εντός του 2012!

Keywords
Τυχαία Θέματα