ΥΠΟΙΚ: Υπάρχει μετάθεση ευθυνών…

09:27 7/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για παιγνίδι μετάθεσης ευθυνών σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναφορικά με την επιβολή των περιοριστικών μέτρων στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα, μίλησε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ότι οι περιορισμοί κεφαλαίων εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οκ. Γεωργιάδης

υπογράμμισε πως “η ξεκάθαρη θέση της Κυβέρνησης είναι πως τα περιοριστικά μέτρα δεν αποτελούν τη λύση στο πρόβλημα του τραπεζικού μας συστήματος, αντίθετα η επί μακρόν συνέχισή τους έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα”, είπε προσθέτοντας πως αυτή τη θέση με σαφήνεια τη διαβιβάζουμε στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

“Καταγράφουμε το γεγονός πως σε ευρωπαϊκό επίπεδο επικρατεί μια αμηχανία και εμφανώς επιχειρείται μετάθεση ευθυνών από τον έναν θεσμό στον άλλο”, συμπλήρωσε ο ΥΠΟΙΚ, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως “η κυπριακή οικονομία είναι αυτή που πληρώνει το τίμημα των αποφάσεων”.
“Για αυτό θα επιμείνουμε στη λήψη εναλλακτικών μέτρων που θα βασίζονται σε αποφάσεις ευρωπαϊκές και οι οποίες πραγματικά θα σταθεροποιούν το ευρωπαϊκό μας σύστημα και θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις επανεκκίνησης της οικονομίας”, είπε.

Δεν αναμένονται ουσιαστικές αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα
—————————————————————————————

Ερωτηθείς για το νέο διάταγμα περιοριστικών μέτρων, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές στο διάταγμα που αναμένεται να εκδοθεί αργότερα σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα