ΥΠΑΜ: Η τουρκική προκλητικότητα δεν επιτρέπει εφησυχασμό

19:12 30/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η τουρκική αδιαλλαξία και προκλητικότητα δεν επιτρέπει ούτε αισιοδοξία, ούτε εφησυχασμό, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, σε χαιρετισμό του στην τελετή διαβεβαίωσης και απονομής ξιφών στους νέους αξιωματικούς, απόφοιτους των Στρατιωτικών Παραγωγικών Σχολών Ελλάδος, στο ΓΕΕΦ.

Απευθυνόμενος προς τους νέους Ανθυπολοχαγούς και Ανθυποσμηναγούς, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι «αναλαμβάνετε τα καθήκοντα σας σε μια δύσκολη περίοδο», προσθέτοντας ότι «το κυπριακό πρόβλημα παραμένει άλυτο. Η κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού μας συνεχίζεται, ενώ η τουρκική αδιαλλαξία και προκλητικότητα δεν επιτρέπει ούτε αισιοδοξία, ούτε εφησυχασμό».

«Εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να υπερασπιστούμε την ελευθερία της πατρίδας μας και την αξιοπρέπεια του λαού μας. Αυτή είναι η κορυφαία αποστολή της Εθνικής Φρουράς», σημείωσε.

Όπως είπε, «μπορεί να είμαστε λίγοι απέναντι σε πολυάριθμο εχθρό. Αλλά», πρόσθεσε, «πρέπει να στείλουμε το καθαρό μήνυμα ότι, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, είμαστε αποφασισμένοι να επιβιώσουμε στη γη των πατέρων μας, να κρατήσουμε την ιστορική μας συνέχεια, ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε, την πατρίδα και το λαό μας, τα ιερά και τα όσια μας».

Ο κ. Ηλιάδης υπογράμμισε ότι «αυτή την περίοδο στην Εθνική Φρουρά καταβάλλεται μια μεγάλη, σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια ανασύνταξης δυνάμεων με συνειδητή πειθαρχία, με αναθεώρηση νοοτροπιών και συμπεριφορών και με εκσυγχρονισμό λειτουργιών».

Στόχος, είπε, «είναι η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση όλων των δυνάμεων και δυνατοτήτων σε ανθρώπινο δυναμικό και σε διαθέσιμο υλικό για να πετύχουμε τη βέλτιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και μαχητική ικανότητα».

Σήμερα, πρόσθεσε, «ένα ακριβώς χρόνο αφότου η νέα ηγεσία ανέλαβε καθήκοντα, επιθυμώ από το επίσημο αυτό βήμα, να εκφράσω την αναγνώριση και τη μεγάλη εκτίμηση της Κυβέρνησης για το σημαντικό έργο που επιτελείται στην Εθνική Φρουρά. Και παράλληλα, να επαναλάβω την εμπιστοσύνη και την πλήρη στήριξη στην ηγεσία των ένοπλων μας δυνάμεων».

Απευθυνόμενος προς τους νέους Ανθυπολοχαγούς και Ανθυποσμηναγούς, ο Υπουργός είπε ότι «μόλις έχετε αποφοιτήσει από τις Στρατιωτικές Παραγωγικές Σχολές της Ελλάδας. Κι αυτό», επεσήμανε, «είναι ακόμη ένα δείγμα και ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα, παραμένει πάντοτε ο μόνιμος, σταθερός και ανιδιοτελής συμπαραστάτης στον αγώνα για την ελευθερία, την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Στόχος μας είναι μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρος, μια πατρίδα της ειρήνης και της προόδου για όλους τους νόμιμους πολίτες της», σημείωσε.

«Σ’ αυτό το μεγάλο αγώνα», πρόσθεσε, «καλείστε να συμμετάσχετε μέσα από τις τάξεις της Εθνικής Φρουράς με συναίσθηση ευθύνης και στρατιωτική πειθαρχία. Να είστε αξιοπρεπείς και υπερήφανοι. Να αποδειχθείτε αντάξιοι των προσδοκιών μας και να τιμήσετε το ξίφος που τώρα μόλις σας έχει απονείμει η πατρίδα».

Σας διαβεβαιώνω, είπε ο Υπουργός, «ότι τόσο η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς όσο και εγώ προσωπικά

Keywords
Τυχαία Θέματα