Το ΙΠΕ αλλάζει για να συμβάλει στην αναπτυξιακή στρατηγική

14:30 13/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το νέο σχεδιασμό της δομής και λειτουργίας του ολοκλήρωσε πρόσφατα το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), με στόχο την πιο ευέλικτη και εύρυθμη λειτουργία του στο νέο περιβάλλον, την ποιοτικότερη, ταχύτερη και πιο στοχευμένη προσφορά υπηρεσιών στους ερευνητές και επιχειρηματίες, καθώς και την ενίσχυση του ρόλου που διαδραματίζει για στήριξη της εγχώριας έρευνας και καινοτομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι δύο κύριες αλλαγές της αναδιάρθρωσης

αφορούν τη δημιουργία του Τομέα Καινοτομίας και Επιχειρήσεων, με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από τον Τομέα Κυπριακών Προγραμμάτων, και την κατάργηση του Τομέα Ερευνητικής Υποδομής και Ανθρώπινου Δυναμικού, με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στον Τομέα Κυπριακών Προγραμμάτων.

Βάσει του νέου σχεδιασμού, ο Τομέας Κυπριακών Προγραμμάτων αποτελείται από δύο μονάδες, τη μονάδα ερευνητικών υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού και τη μονάδα πολυθεματικής ανάπτυξης της έρευνας. Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές παραμένει μόνο ο πολύ σημαντικός Τομέας Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνούς Συνεργασίας.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΠΕ Γιώργος Γεωργίου, με τη συγκέντρωση όλων των δραστηριοτήτων του, που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση ή την υποστήριξη επιχειρήσεων σε έναν ανεξάρτητο Τομέα, το ΙΠΕ “φιλοδοξεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα και την ταχύτητα των υπηρεσιών του προς τις κυπριακές επιχειρήσεις”.

Επιπλέον, με την ένταξη στον Τομέα αυτό των νέων δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την προώθηση της εμπορικής αξιοποίησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων, δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις για τη μεσοπρόθεσμη αύξηση του αντίκτυπου της κυπριακής έρευνας στην πραγματική οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα