Στο έλεος σφοδρής κακοκαιρίας η Ευρώπη

21:52 1/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκονται πολλές περιοχές στη βόρεια και νότια Ευρώπη καθώς ισχυροί άνεμοι, βροχές και καταιγίδες σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Στην Ιταλία, η κατάσταση στη Ρώμη είναι χαοτική. Η βόρεια και η κεντρική Ιταλία πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα, με καταρρακτώδεις βροχές, ισχυρούς ανέμους και πλημμύρες που έχουν αναστατώσει χιλιάδες κατοίκους.

Σε συνοικίες της Ρώμης, τα νερά έχουν καλύψει τα αυτοκίνητα στους δρόμους, ενώ δεκάδες σπίτια «απειλούνται» να «πνιγούν» από τα ορμητικά νερά. Μέχρι και σταθμοί του μετρό

έχουν μετατραπεί σε λίμνες. Η Πυροσβεστική δε, έχει δεχτεί αμέτρητες κλήσεις για άντληση υδάτων.

Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες παραμένουν κλειστές, ενώ στην Πίζα εκατοντάδες κάτοικοι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ οι Αρχές κάλεσαν όσους ζουν σε ισόγεια να ανέβουν σε υψηλότερους ορόφους, καθώς η στάθμη του νερού ανεβαίνει συνεχώς.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει προειδοποιήσεις σε έξι περιφέρειες για τις επόμενες 24 ώρες.

Δραματική είναι η κατάσταση και στη Βρετανία, καθώς οι κάτοικοι στις ακτές της Ουαλίας κλήθηκαν να εγκαταλείψουν προληπτικά στα σπίτια τους, αφού οι ισχυρές καταιγίδες έχουν θέσει σε συναγερμό τις περιοχές.

Οι αρχές έχουν εκδώσει εκατοντάδες προειδοποιήσεις για πλημμύρες, καθώς αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού. Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποσχέθηκε σχέδιο δράσης για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των πληγέντων.

Την ίδια ώρα στη Σερβία, στρατός και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας επιστρατεύτηκαν για να βοηθήσουν δεκάδες ανθρώπους που είχαν αποκλειστεί στα αυτοκίνητά τους και σε λεωφορείο, λόγω του χιονιού. Με ελικόπτερα και μπουλντόζες, οι αρχές κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες, ενώ εξέδωσαν και προειδοποίηση να αποφεύγονται οι μετακινήσεις.

Ισχυρές χιονοπτώσεις δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο στην Ανατολική Τουρκία, ενώ προκλήθηκαν και πολλά τροχαία δυστυχήματα που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 5 άνθρωποι. Ισχυροί βόρειοι άνεμοι δημιουργούν προβλήματα στα θαλάσσια δρομολόγια, ενώ ένα φορτηγό πλοίο προσάραξε λόγω των ανέμων στα Δαρδανέλια.

protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα