Αναστασιάδης-Βασιλείου συζήτησαν για την κατάσταση της οικονομίας (upd)

10:29 27/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Νεότερη ενημέρωση

Για την κατάσταση της οικονομίας συζήτησαν το πρωί, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Βασιλείου ανέφερε πως ο κ. Αναστασιάδης τον κάλεσε να συναντηθούν για να συζητήσουν γενικά για την κατάσταση της οικονομίας.

Ολοι

γνωρίζουμε ότι οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες και η συμβουλή όλων μας είναι σημαντική, είπε. «Ανταλλάξαμε απόψεις χρήσιμες και επί τη ευκαιρία επίσης συζητήσαμε και το θέμα της υλοποίησης των εισηγήσεων τις οποίες είχα κάνει για τις υπηρεσίες και την ανάγκη συντονισμού των υπηρεσιών αυτών και την υλοποίηση όλων αυτών των εισηγήσεων τις οποίες είχε δεχθεί ο Πρόεδρος πράγμα το οποίο θα το δούμε πρακτικά όταν περάσουν οι πρώτες μέρες», πρόσθεσε ο κ. Βασιλείου.

Ερωτηθείς αν του προτάθηκε κάποια θέση στο Εθνικό συμβούλιο Οικονομίας, ο κ. Βασιλείου απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας πως δεν συζήτησαν για αυτό.

Εγώ έχω συζητήσει με τον κ. Πισσαρίδη. Εγώ επέμενα ότι πρέπει να αναλάβει Πρόεδρος του Συμβουλίου. Δεν θεωρώ ότι στο Συμβούλιο εγώ ως πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είμαι μέλος του Συμβουλίου, ούτε καν διανοήθηκα κάτι τέτοιο, αλλά φυσικά στο βαθμό που χρειάζεται πάντα θα συμβάλλω και θα εκφράζω απόψεις, ανέφερε.

Για το Συμβούλιο πιστεύω θα πρέπει να αποφασίσει ο κ. Πισσαρίδης μερικούς οικονομολόγους και ανθρώπους που θεωρεί ότι είναι χρήσιμοι για να μπορούν να λειτουργούν συλλογικά με στόχο να υποβάλλουν εισηγήσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφού μελετούν τις εξελίξεις στην Ευρώπη, στην Κύπρο και αναλόγως των εξελίξεων να λένε τι νομίζουν ότι πρέπει αλλά θα είναι καθαρά συμβουλευτικός ο ρόλος, ανέφερε ο πρώην Πρόεδρος.

Ερωτηθείς εάν ακούγοντας τις απόψεις του νέου Προέδρου για την οικονομία και το πλάνο του θεωρεί ότι βαδίζουμε πλέον στο σωστό δρόμο είπε πως μίλησαν σε γενικές γραμμές. Πρόσθεσε πως «δεν έχουμε επιλογή. Πρέπει να βαδίσουμε στο σωστό δρόμο και πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Αρχική ενημέρωση

Στα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, στη Λευκωσία, έφθασε γύρω στις 10:00 το πρωί ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου, ο οποίος και ανήλθε αμέσως στον 5ο όροφο, όπου στεγάζεται το γραφείο του Προέδρου του κόμματος και ανακηρυχθέντος Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Ενωρίτερα, σήμερα το πρωί, στα γραφεία του ΔΗΣΥ είχε προσέλθει και η ηγεσία της ΣΕΚ, η οποία ήδη έχει αποχωρήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα