Στα “δικαστήρια” οι εργαζόμενοι στον κατεχόμενο δήμο Λευκωσίας

15:22 27/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αγωγή εναντίον των «κοινωνικών ασφαλίσεων» και του «ταμείου συντάξεων (αποθεματικό ταμείο)» για τα μη καταβληθέντα στους εργαζόμενους του «δήμου» Λευκωσίας κατέθεσε σήμερα στο «δικαστήριο» η συντεχνία των «δημοτικών» υπαλλήλων (BES).

Εξάλλου, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η εξέταση της αγωγή της BES για αυθαίρετο δάνειο από την εταιρεία Τσιανγκάρ (Çangar Finans Co.Ltd) που ελήφθη με βάση απόφαση του

«υπουργικού συμβουλίου» το 2010, ανακοινώθηκε ότι θα εξετασθεί σε κατοπινό στάδιο.

Σε δηλώσεις μετά την κατάθεση της πρώτης αγωγής σήμερα στο «πρωτοκολλητείο» του «ανωτάτου δικαστηρίου», ο πρόεδρος της BES, Σαβάς Μποζάτ ανέφερε ότι τον τελευταίο χρόνο οι εργαζόμενοι στον κατεχόμενο δήμο Λευκωσίας που βρίσκονται σε απεργία για 8 μήνες, κατέφυγαν και πάλι στα «δικαστήρια» για να βρουν τελικά τα δικαιώματά τους, προσθέτοντας πως επειδή δεν εφαρμόστηκαν οι «νόμοι» δεν μπόρεσε να εισπραχθεί το χρέος του «δήμου» των 47 εκ ΤΛ (21,4 εκ ευρώ περίπου) και με αυτόν τον τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων συνεχίζουν να παραβιάζονται. Το ζήτημα, είπε, υπάρχει από το 2007 και δεν λήφθηκε σοβαρά και αναμένουν πως θα λυθεί τώρα μέσω της «δικαστικής» οδού.
Ο κ. Μποζάτ ανέφερε τέλος ότι ετοιμάζονται να καταθέσουν και τρίτη αγωγή για το 13ο μισθό των εργαζομένων στον κατεχόμενο δήμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα