Σήμερα η επίσημη τελετή εγκατάστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας

07:39 28/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων θα δώσει σήμερα το απόγευμα ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Η Βουλή θα συνέλθει σε ειδική συνεδρία για την εγκατάσταση του νέου Προέδρου στις 17.00.

Αφού δώσει τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον της Βουλής, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προσφωνήσει τη Βουλή.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΚΥΠΕ του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της Βουλής Σωκράτη Σωκράτους, παρών στην εγκατάσταση του νέου Προέδρου θα είναι και ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Σύμφωνα με τον κ. Σωκράτους αυτό που συνηθίζεται, είναι ότι πρώτα ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μετά ο απερχόμενος επισκέπτονται το γραφείο του Προέδρου της Βουλής πριν την ειδική συνεδρία και μετά όλοι μαζί πάνε στην Ολομέλεια.

Όταν ολοκληρωθεί η ειδική συνεδρία, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής και δέχεται τα συγχαρητήρια των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την πρακτική, ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάει στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου αναμένει το νέο Πρόεδρο να καταφθάσει για να του παραδώσει τα ηνία του κράτους και να αποχωρήσει από το Προεδρικό.

Keywords