ΣΕΚ: Να συγκληθούν Συμβουλευτική Οικονομική Επιτροπή, ΕΣΣ και Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης

12:15 17/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ΣΕΚ με ανακοίνωσή της καλεί την κυβέρνηση να συγκαλέσει τάχιστα τη Συμβουλευτική Οικονομική Επιτροπή (ΣΟΕ), το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα καθώς επίσης και την Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης “για ευρεία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους επί όλων των κορυφαίων και κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν την Κύπρο αυτές τις δύσκολες και δίσεκτες ώρες”.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της “η

απόφαση της κυβέρνησης να λάβει μέτρα, (πολεοδομικά, οικονομικά, φορολογικά) για επανεκκίνηση της οικονομίας είναι προς την ορθή κατεύθυνση και ως τέτοια χαιρετίζεται”.

“Με αφορμή τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες οφείλουμε να υποδείξουμε πως, είναι προτιμότερο τα οποιαδήποτε μέτρα λαμβάνονται να αποτελούν προϊόν διαβούλευσης και κοινωνικού διαλόγου και να έχουν το στίγμα της συναντίληψης τόσο της εργοδοτικής όσο και της συνδικαλιστικής πλευράς, εκεί όπου τούτο κρίνεται εφικτό”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οπως αναφέρει η ΣΕΚ, “αυτή την ώρα όπως διαπιστώνει σε πρόσφατη έκθεση της η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας λόγω της οικονομικής κρίσης και της αύξησης της ανεργίας υπάρχει σοβαρός και αυξημένος κίνδυνος για κοινωνική ταραχή στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Πορτογαλία”.

Στην Κύπρο οφείλουμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτό τον κίνδυνο και αυτό θα επιτευχθεί μέσα από τη σωστή λειτουργία του θεσμοθετημένου κοινωνικού διαλόγου, ο οποίος διαχρονικά αποδείχτηκε πως αποτελεί το Α και το Ω στην επίλυση σοβαρών ζητημάτων, σημειώνει η ΣΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα