Πολιτική και πολιτειακή ηγεσία συνεισέφεραν στην Πορεία Χριστοδούλας

15:52 26/4/2012 - Πηγή: OnlyCY
Φώτο αρχείου

Με τη συνδρομή εκατοντάδων εθελοντών στη Λευκωσία, αλλά και τις υπόλοιπες πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, διοργανώνεται και φέτος από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου η Πορεία Χριστοδούλας, στοχεύοντας για 37η συνεχή χρονιά στην ευαισθητοποίηση του κοινού στα θέματα καρκίνου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Πορεία έχουν στηθεί σε διάφορα σημεία των πόλεων περίπτερα για τη συλλογή των εισφορών του κοινού. Το πρωί προσήλθαν

στο περίπτερο που έχει στηθεί στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου, καθώς και άλλων φορέων, για να καταθέσουν τις εισφορές τους.

Την εισφορά εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης κατέθεσε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τους εθελοντές του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, καθώς και απόλυτη στήριξη στο έργο που επιτελούν.

«Μέσα στις συνθήκες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τα θέματα ανάδειξης της αλληλεγγύης και της βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα δε προς τις πάσχουσες ομάδες και τους ασθενείς, είναι ψηλά στις προτεραιότητες» της Κυβέρνησης, είπε ο κ. Χριστοφίδης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια για την ετήσια διοργάνωση της εκδήλωσης, η οποία, όπως είπε, έχει έναν αλτρουιστικό χαρακτήρα και εκφράζει τα αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς του κυπριακού λαού για την αντιμετώπιση της μάστιγας του καρκίνου.

Είπε ότι οι διοργανωτές της εκδήλωσης προάγουν μέσω της εκδήλωσης αυτής τη δημιουργία ενός κλίματος κοινωνικής συνοχής, που είναι απαραίτητη στις δύσκολες συνθήκες που περνά σήμερα ο κυπριακός λαός και η παγκόσμια κοινωνία ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.

Ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος εργάζεται για σαράντα χρόνια στην υπηρεσία του κυπριακού λαού, προσθέτοντας ότι έχουμε καθήκον να τον στηρίξουμε.

«Πάντα έλεγα και το επαναλαμβάνω, ο πλούτος του ανθρώπου είναι το καλό που κάνει στο συνάνθρωπό του. Και εδώ σήμερα είναι η ευκαιρία που έχουμε να δείξουμε τον πλούτο μας. Να συνεισφέρουμε όλοι ανεξαιρέτως στον συνάνθρωπό μας», δήλωσε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης έκανε λόγο για μια εξαιρετική εκδήλωση και πρωτοβουλία φιλαλληλίας, κάτι που όπως είπε, διακρίνει το λαό μας, ενώ συνεχάρη τους διοργανωτές, καθώς και το ΡΙΚ και την Τράπεζα Κύπρου.

Κάλεσε παράλληλα όλο τον κόσμο να συνεισφέρει απλόχερα στον έρανο, είτε από τα υστερήματα, είτε από τα πλεονάσματά του, καθώς όπως είπε, ανάλογες ενέργειες συμβάλλουν σε έναν σημαντικότατο στόχο και σκοπό, την ανακούφιση των συμπασχόντων συνανθρώπων μας.

Ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Χρίστος Αλέκου δήλωσε ότι το κόμμα του ανταποκρίθηκε για μια ακόμη φορά στον έρανο της Πορείας Χριστοδούλας, προσθέτοντας ότι «είναι το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε προς τον ευγενή τούτο στόχο»,

Keywords
Τυχαία Θέματα