Παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητούν συγγενείς του δολοφονηθέντα Λουκά Κωνσταντίνου Ολέ Στο Λέιντις Μάιλ

19:15 26/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ελεύθερο άφησαν οι Βρετανικές Βάσεις τον 36χρονο που τελούσε υπό κράτηση, ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 35χρονου Λούκα Κωνσταντίνου, το απανθρακωμένο πτώμα του οποίου εντοπίστηκε στο δάσος ευκαλύπτων του Λέιντις Μάιλ στις 3 Απριλίου, ενώ με σημερινή τους επιστολή οι συγγενείς του θύματος ζητούν από τον Γενικό Εισαγγελέα να επέμβει.

Η απόλυση του 36χρονου προκαλεί έκπληξη καθώς, όπως είχε αρχικά αναφερθεί στα ΜΜΕ,

θα παρουσιαζόταν το πρωί ενώπιον του δικαστηρίου στην Επισκοπή για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του, κάτι που ωστόσο δεν έγινε, αλλά αφέθηκε τελικά ελεύθερος χθες βράδυ.

Ο 36χρονος είχε συλληφθεί πριν από μια εβδομάδα, μετά την απόλυση του από το ψυχιατρείο Αθαλάσσας, όπου νοσηλευόταν κατόπιν υποδείξεων των γιατρών και σε κατάθεση του είχε παραδεχθεί ότι το βράδυ του φονικού, συναντήθηκε με τον 35χρονο και επιβιβάστηκε στο όχημα του με σκοπό να συζητήσουν, ενώ ακολούθως αποβιβάστηκε από αυτό, σε απόσταση 800 περίπου μέτρων από το σημείο όπου εντοπίστηκε το απανθρακωμένο πτώμα. Στην κατάθεση του εμπλέκει στην όλη υπόθεση και την 28χρονη σύζυγο του θύματος, αφού αναφέρει πως ένιωθε απελπισμένη και ήθελε να πάθει κακό ο 35χρονος. Η 28χρονη είχε συλληφθεί δυο φορές από την αστυνομία των Βάσεων, αλλά και στις δυο παρουσιάσεις της ενώπιον του δικαστηρίου, ο Εισαγγελέας δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάτι εναντίον της και αφέθηκε ελεύθερη.

Το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τους συγγενείς του θύματος, σε σημερινή επιστολή του, καλεί τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας να παρέμβει άμεσα ώστε να αναλάβουν τη διερεύνηση της υπόθεσης οι Αρχές της Δημοκρατίας, «οι οποίες έχουν και τη διάθεση και την εμπειρία για την εξιχνίαση της αποτρόπαιης δολοφονίας του Λούκα Κωνσταντίνου».

Η επιστολή κάνει λόγο για παντελή ασυνεννοησία και έλλειψη συνεργασίας μεταξύ της αστυνομίας των ΒΒ και της εισαγγελίας τους και πως, μέσα από επαφές και τη γενικότερη πληροφόρηση που είχε η οικογένεια από τις αρχές των Βάσεων, «η εικόνα που εκπέμπεται είναι εικόνα πλήρους αποδιοργάνωσης, ολιγωρίας, αναποτελεσματικότητας κι ενός ανεξήγητου μουδιάσματος στη διερεύνηση και εξιχνίαση του ειδεχθούς αυτού εγκλήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα