Παράνομοι αλλοδαποί συνελήφθησαν εν ώρα τέλεσης εικονικού γάμου

16:02 24/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα τριήμερης προσωποκράτησης εναντίον 4 ατόμων, δύο από τη Βουλγαρία, ενός άνδρα και μίας γυναίκας 24 και 30 ετών αντίστοιχα, ενός άνδρα από τη Μπαγκλαντές 27 ετών και ενός άνδρα από τη Σρι Λάνκα 37 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, υποβοήθησης παράνομης εισόδου και παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ηθικής αυτουργίας.

Οι τέσσερις συνελήφθηκαν στο Δήμο Λιβαδιών όπου μετέβησαν για να τελέσουν εικονικό γάμο. Συγκεκριμένα η

30χρονη Βουλγάρα, η οποία συζεί με τον 24χρονο ομοεθνή της και έχει αποκτήσει μαζί του ένα παιδί, θα παντρευόταν τον 27χρονο από τη Μπαγκλαντές με μάρτυρα τον 37χρονο από τη Σρι Λάνκα.

Με δηλώσεις του ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Γιώργος Φουκκαρής ανέφερε ότι «χθες Πέμπτη 23 Μαΐου ύστερα από πληροφορία που έλαβε η Αστυνομία ότι σε Δημαρχείο της επαρχίας Λάρνακας θα τελούνταν εικονικοί γάμοι με τη συμμετοχή παράνομων αλλοδαπών, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών μετέβησαν στο χώρο και προέβησαν σε έρευνα».

Πρόσθεσε ότι «κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν στο κτίριο 12 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων. Υστερα από ανακρίσεις προέκυψε μαρτυρία που οδήγησε στη σύλληψη δύο ατόμων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και δύο ατόμων ασιατικής καταγωγής για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, της υποβοήθησης παράνομης εισόδου και παραμονής στη Δημοκρατία και ηθικής αυτουργίας. Επίσης δύο αλλοδαποί συνελήφθηκαν για το αδίκημα της παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο και εξέδωσε διάταγμα τριήμερης προφυλάκισης τους. Για τους άλλους δύο συλληφθέντες η Αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία απέλασης τους από τη Κύπρο.

Σημειώνεται ότι η έναρξη της διαδικασίας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας καθυστέρησε να ξεκινήσει, αφού η Δικαστής ζήτησε από μέλη της Αστυνομίας να συνοδεύσουν την 30χρονη από τη Βουλγαρία στο σπίτι της για να αλλάξει ρούχα, αφού είχε οδηγηθεί στο Δικαστήριο με το νυφικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα