Πάνω από 50% παραμένει η δημοτικότητα του Ομπάμα

22:40 19/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, συνέχισε και αυτή την εβδομάδα να είναι πάνω από 50%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του δικτύου CNN που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρά τις διαμάχες που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με τη διακυβερνησή του.

Περίπου το 53% των Αμερικανών εγκρίνει το έργο του προέδρου, ενώ το 45% το αποδοκιμάζει, σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση

που διεξήχθη από το CNN και το ινστιτούτο ORC την Παρασκευή και το Σάββατο, μετά από μια εβδομάδα η οποία μονοπωλήθηκε από διάφορες πολιτικές διαμάχες που έχουν προκαλέσει την οργή των Ρεπουμπλικάνων.

Ένα νομοσχέδιο για την προστασία των πηγών των δημοσιογράφων θα κατατεθεί στη Γερουσία μετά την οργή που προκλήθηκε από την κατάσχεση των τηλεφωνικών αρχείων του πρακτορείου Associated Press από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Κεφάλια έχουν αρχίσει να πέφτουν στις φορολογικές αρχές, οι οποίες παραδέχτηκαν ότι υπέβαλαν δεκάδες συντηρητικές ομάδες σε εξαιρετικά επαχθείς και “ανάρμοστες” διοικητικές διαδικασίες.

Τέλος, η περίπτωση της βομβιστικής επίθεσης στη Βεγγάζη (Λιβύη), τον Σεπτέμβριο, συνεχίζει να παραμένει στην επικαιρότητα, καθώς ο Λευκός Οίκος έχει δημοσιοποίησε, δεχόμενος πίεση, 100 σελίδες με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για εσωτερική χρήση για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για χειραγώγηση πληροφοριών που αφορούν την υπόθεση.

Στις αρχές Απριλίου, η ίδια δημοσκόπηση έδωσε στον πρόεδρο μια από στατιστική άποψη ισοδύναμη βαθμολογία της τάξης του 51%.

Σχεδόν το 61% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με το θέμα της φορολόγησης ήταν “ως επί το πλείστον αληθείς” ή “απόλυτα αληθείς”, ενώ ένα 54% πιστεύει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές “αντέδρασαν με τον αρμόζοντα τρόπο” στις αποκαλύψεις αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα