Παιχνίδι τακτικής παίζει η ε/κ πλευρά ισχυρίζεται ο ‘Ερογλου

12:52 16/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εάν δεν σταματήσει το παιχνίδι τακτικής από τους Ε/κ σύντομα μετά τις Προεδρικές εκλογές, η τ/κ πλευρά μαζί με την Τουρκία θα προχωρήσουν σε κάποια βήματα, διαμήνυσε χθες κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στη «διοίκηση» του κατοχικού στρατού, ο Ντερβίς Ερογλου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης πρόσθεσε ότι η ενεργή και έμπρακτη συνέχιση των εγγυήσεων της Τουρκίας δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί.

Μιλώντας για το Κυπριακό, ο κ. Ερογλου υποστήριξε ότι η διαδικασία των συνομιλιών

σταμάτησε εξαιτίας της ε/κ πλευράς, ισχυριζόμενος ότι «οι προθέσεις τους δεν είναι η λύση, είναι ξεκάθαρο ότι παίζουν με τον χρόνο ονειρευμένοι ότι ίσως τα πράγματα πάνε ανάποδα και γυρίσουμε πριν το 1974». Επανέλαβε, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, ότι οι Τ/κ δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την ασφάλεια, την κυριαρχία και την ύπαρξη του «κράτους» τους.

Η Βουλή της Δημοκρατίας με την απόφαση να μην υπάρχουν σε περίπτωση συμφωνίας οι εγγυήσεις της Τουρκίας, είπε, έδειξε ότι μια η ε/κ πλευρά δεν επιθυμεί την ειρήνη. «Είμαστε εδώ για μια λύση στην Κύπρο που θα πρέπει να βασίζεται στις πραγματικότητες. Απατώνται αυτοί που νομίζουν ότι θα πούμε ναι για να επιβραβευθούμε από τη διεθνή κοινότητα και με τη συμπεριφορά τους μας θέσουν υπό πίεση. Θα πούμε ναι στη λύση, αλλά αν είναι μια κακή λύση για τους Τ/κ τότε θα συνεχίσουμε να λέμε όχι».

Με τον Τούρκο Πρόεδρο Γκιούλ, τον Πρωθυπουργό Ερντογάν και τον ΥΠΕΞ Νταβούτογλου, συνέχισε, βρίσκονται στο ίδιο πνεύμα. «Εάν η ε/κ αδιαλλαξία και η τακτική παιχνιδιού δεν τερματιστεί σύντομα μετά τις ε/κ εκλογές, θα υπάρξει θέμα να προχωρήσουμε από κοινού (με την Τουρκία) σε βήματα».

Χθες, 15 Αυγούστου σε ειδική τελετή, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Αντιστράτηγος Αντέμ Χουντουτί παρέδωσε τη «διοίκηση» του κατοχικού στρατού στον Τούρκο Αντιστράτηγο, Ισμαήλ Σερντάρ Σαβάς, μετά τις ομιλίες των οποίων ακολούθησε δεξίωση.

Στην ομιλία του ο Χουντουτί είπε μεταξύ άλλων, ότι είναι αποφασισμένοι και έχουν τη δύναμη να απωθήσουν κάθε είδους κίνδυνο για τα κατεχόμενα εδάφη, ενώ ο Σαβάς είπε ότι στόχος του θα είναι η γαλούχηση των μονάδων ώστε με υψηλή φυσική δύναμη, ηθικό και πειθαρχία να είναι έτοιμες οι μονάδες για μάχες και σε αυτό οδηγός θα είναι τα πιστεύω των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, οι σκέψεις του Ατατούρκ και οι οδηγίες και διαταγές των αξιωματούχων του στρατεύματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα