Ουδέν νεότερο για τον καθορισμό της ημερομηνίας αποστολής της τρόικας στην Κύπρο

00:42 28/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι τηλεφωνικές διαβουλεύσεις μεταξύ της επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου και τεχνοκρατών του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών συνεχίζονταν μέχρις αργά χθες, με στόχο το ξεπέρασμα διαφόρων θεμάτων που υπάρχουν στο κείμενο του μνημονίου που επεξεργάζονται. Ανάλογες επαφές γίνονται με τους υπόλοιπους δύο της τρόικας.

Πηγή εκτός «Ταμείου» ανέφερε ότι υπάρχουν καθημερινές εξελίξεις πάνω στα τεχνοκρατικού χαρακτήρα ζητήματα, κάποια εκ των

οποίων έχουν ξεπεραστεί, υπάρχουν όμως και άλλα στα οποία οι προσπάθειες συνεχίζονται. Η ίδια πηγή ανέφερε πως μέχρι να ξεπεραστούν τα ζητήματα δεν βλέπει να αναχωρεί η αποστολή στη Λευκωσία.

Πέραν των τεχνοκρατικού χαρακτήρα θεμάτων, τα οποία αφορούν επαληθεύσεις αριθμών – καθώς σύμφωνα με πηγές της τρόικας, αρκετοί από τους αριθμούς της αντιπρότασης της Κυβέρνησης «δεν βγαίνουν» – υπάρχουν και πολιτικής υφής ζητήματα, για το οποία θα απαιτηθούν υψηλού επιπέδου πολιτικές επαφές και δεν είναι ακόμη σίγουρο αν η τρόικα ξεκινήσει την αποστολή της στην Κύπρο με το βασικό τους κορμό άλυτο.

«Δεν πρέπει να υποτιμάται η δυσκολία ορισμένων πολιτικών πτυχών της συμφωνίας, ιδίως μάλιστα όταν κάποια ξεπερνούν τις δυνάμεις και του υπουργού Οικονομικών, αλλά και των μελών της αποστολής της τρόικας», μας ανέφερε η ίδια πηγή.

Πάντως και εντός της τρόικας φαίνεται ότι υπάρχουν διαφορές τακτικής, με τα στελέχη του ΔΝΤ να σκέφτονται ότι ίσως θα ήταν προτιμότερο να μεταβεί στην Κύπρο η αποστολή και να επιχειρηθεί εκεί το ξεπέρασμα των προβλημάτων, αντί με τις τηλεφωνικές τηλεδιασκέψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα