Ολοκληρώθηκε σήμερα ο διάλογος Οικολόγων με Αναστασιάδη ενόψει προεδρικών

17:26 22/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίσθηκε και ολοκληρώθηκε σήμερα, στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ, στη Λευκωσία, ο διάλογος ανάμεσα στο Κίνημα Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών και στον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Νίκο Αναστασιάδη, προκειμένου να διαφανούν οι συγκλίσεις ή αποκλίσεις και διαφοροποιήσεις των θέσεών τους στο Κυπριακό και άλλα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο, όπως η οικονομία, η ενέργεια, το περιβάλλον, η πράσινη ανάπτυξη και η προστασία των ζώων.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη μετά τη συνάντηση που κράτησε μιάμιση περίπου ώρα,

ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η όποια απόφαση των Οικολόγων, ενόψει των προεδρικών εκλογών του προσεχούς Φεβρουαρίου, θα είναι σεβαστή, ανεξαρτήτως όμως αυτής, εξακολουθεί να ισχύει η πρόσκληση του προς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για σχηματισμό Κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

“Στις 4 Νοεμβρίου”, δήλωσε η Γενική Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών, Ιωάννα Παναγιώτου, “συνεδριάζει η Εκλογική Συνδιάσκεψη του Κινήματος, η οποία και θα λάβει την τελική απόφαση και για να έχουμε μίαν τελική απόφαση στήριξης συγκεκριμένου υποψηφίου, αυτός θα πρέπει να πάρει ένα ποσοστό άνω του 60%και είναι καταστατική ρήτρα αυτή”.

“Συνεχίσαμε ένα διάλογο, τον οποίο αρχίσαμε με το Κίνημα Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών”, είπε ο κ. Αναστασιάδης, “για να διαπιστώσουμε τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις”.

“Εάν είμαι ιδιαιτέρως ευχαριστημένος”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, “είναι διότι υπάρχουν σημαντικά σημεία, στα οποία συγκλίνουμε, όπως, βεβαίως, υπάρχουν και κάποια θέματα, για τα οποία υπάρχουν ιδιαιτερότητες και οι απολύτως σεβαστές θέσεις της καθεμιάς των παρατάξεών μας”, προσθέτοντας ότι “η όποια απόφαση των Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών, για εμάς θα είναι απολύτως σεβαστή”.

“Την ίδια ώρα”, πρόσθεσε, “έχω τονίσει πως η πρόσκλησή μας παραμένει ανοικτή για την ανάγκη συγκρότησης Κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, αφού σε πλείστα όσα θέματα φαίνεται ότι συμπίπτουμε”.

Όταν αναφέρεται σε “πλείστα όσα θέματα”, διευκρίνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, δεν παραγνωρίζει “τα περιβαλλοντικά προβλήματα, τα προβλήματα που αφορούν τις ευαισθησίες των Οικολόγων, όπως οι φιλοζωικές οργανώσεις, κάτι που εκφράζει απολύτως και εμάς”.

“Έκανα αναφορά σε δύο θέματα”, είπε ο κ. Αναστασιάδης, “όμως δεν παραγνωρίζω τα μέγιστα, όπως είναι το εθνικό θέμα και όπως η οικονομία, ή η ενέργεια”.

Εκεί, συνέχισε, “θα πρέπει να πω ότι υπάρχει μια σύμπτωση θέσεων, αφού έχουμε, μέσα από το μανιφέστο, υιοθετήσει τη διακήρυξη του ενδιάμεσου χώρου, όσον αφορά το εθνικό θέμα, ενώ στα πλείστα όσα θέματα της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της πράσινης ανάπτυξης, μας ευρίσκουν απολύτως σύμφωνους και έτσι επεσυνέβη και κατά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο”.

Επομένως, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, “ανεξαρτήτως της απόφασης, στην οποία μπορεί να καταλήξει το Κίνημα Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών, εμείς θα τη σεβαστούμε απολύτως, ενώ την ίδια ώρα η πρόσκλησή μας, όπως θα είναι και προς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για συμμετο

Keywords
Τυχαία Θέματα