Ο Υπουργός Οικονομικών επιτίθεται άδικα στην ΠΑΣΥΔΥ δηλώνει ο Γλαύκος Χατζηπέτρου

16:51 27/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

O Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου σχολιάζοντας με γραπτή δήλωση του, δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη αναφορικά με τη νομιμότητα του διορισμού προσώπου που κατέχει δημοσιοϋπαλληλική θέση στη θέση Επιτρόπου Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας , δηλώνει ότι η ΠΑΣΥΔΥ θεωρεί πως άδικα και αδικαιολόγητα ο κ. Γεωργιάδης επιτίθεται κατά της οργάνωσης «και/ή προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι είμαστε αντίθετοι στη λήψη μέτρων που θα βελτιώνουν την οργανωτική διάρθρωση και την αποτελεσματικότητα της δημόσιας υπηρεσίας».

«Ούτε η Οργάνωση μας, ούτε και η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών που είναι το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, έχουν οποιοδήποτε λόγο να παρεμποδίσουν οποιαδήποτε εκσυγχρονιστική τάση η οποία είναι διακηρυγμένος, πάγιος και δικός τους στόχος» συνεχίζει ο κ. Χατζηπέτρου προσθέτοντας ότι «η μόνη απαίτηση μας είναι η τήρηση της νομιμότητας».

Όσον αφορά το θέμα του διορισμού της Επιτρόπου η ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει ότι επανατονίζει ότι υπάρχει νομικό κώλυμα.

Διατυπώνει επίσης τη θέση ότι «ούτε η απόσπαση δυνάμει του άρθρου 47 του περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμου του 1990, αλλά ούτε και οποιαδήποτε άλλη πράξη νομιμοποιεί πρόσωπο που κατέχει τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα να κατέχει ταυτόχρονα και πολιτική θέση».

Σχετικά αναφέρεται ότι δυνάμει των προνοιών του άρθρου 71 του περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμου του 1990, κάθε δημόσιος υπάλληλος δικαιούται να είναι «απλό μέλος πολιτικού κόμματος της εκλογής του», συνεχίζει ο κ. Χατζηπέτρου παρατηρώντας ότι τίποτε περισσότερο δεν επιτρέπεται.

Κατά τον κ. Χατζηπέτρου ασφαλώς η θέση της Επιτρόπου Μεταρρύθμισης είναι πολιτική θέση, πρόκειται για «εξόχως» πολιτικό διορισμό, όπως δηλώνει ο Υπουργός Οικονομικών και παρατηρεί ότι η υπό αναφορά περίπτωση προσομοιάζει μ’ αυτή του πρώην υπουργού Παιδείας Ανδρέα Δημητρίου, ο οποίος απεδέχθη τον υπουργικό διορισμό ενώ ήταν μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου για τον οποίο ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας γνωμάτευσε ότι επρόκειτο για αντισυνταγματικό διορισμό.

Εν κατακλείδι ο δημόσιος υπάλληλος στερείται ένα ποσοστό της ελευθερίας του για να μπορέσει να απολαύσει πληρέστερα την ελευθερία του το κοινωνικό σύνολο, ο λαός, καταλήγει ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ.

Keywords