Νέο κύμα συλλήψεων στρατιωτικών στην Τουρκία

17:27 28/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει σήμερα ότι ένα νέο κύμα συλλήψεων στρατιωτικών έλαβε χώρα στην Τουρκία κατά την 16η επέτειο του «μεταμοντέρνου πραξικοπήματος της 28ης Φεβρουαρίου» την 28ης Φεβρουαρίου 1997.

Συνελήφθησαν τέσσερεις απόστρατοι και ένας εν ενεργεία στρατιωτικοί μεταξύ των οποίων και ο πρώην Αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων Ερντάλ Τζεϊλάνογλου και ο πρώην Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ασλάν Γκιουνέρ.

Η εφημερίδα «Χουριέτ» αναφέρει ότι ο Τζείλάνογλου αντιμετωπίζει την κατηγορία ότι εκείνος διέταξε την επίδειξη δύναμης των τεθωρακισμένων στο

προάστιο Σιντζάν το 1997.

Ο Τζείλά-νογλου απέρριψε τις κατηγορίες δηλώνοντας ότι την ημέρα εκείνη έλειπε σε άδεια και ότι την «παρέλαση» των τεθωρακισμένων διέταξε ο στρατηγός Ντογού Ακτουλγκά.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο άλλος συλληφθείς Ασλάν Γκιουνέρ έγινε γνωστός επειδή απέφυγε να κάνει χειραψία σε τελετή στο αεροδρόμιο με την Πρώτη Κυρία Χαϊρουννίσα Γκιούλ.

Ο Γκιουνέρ απέρριψε τους ισχυρισμούς για τον ρόλο του στην συνάντηση της «Δυτικής Ομάδας Εργασίας» και είπε ότι δεν συμμετείχε στην εν λόγω συνάντηση την 7η Απριλίου 1997.

Keywords
Τυχαία Θέματα