Μοσκοβισί: Υπάρχει ακόμη εμπιστοσύνη στη γαλλική οικονομία

12:30 8/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η πρόσφατη επιτυχημένη δημοπρασία των γαλλικών ομολόγων καταδεικνύει ότι υπάρχει ακόμη εμπιστοσύνη στη γαλλική οικονομία, έστω και αν αυτή αλλά και η υπόλοιπη Ευρώπη αντιμετωπίζουν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων της Γαλλίας μειώθηκαν στην πρώτη πώληση χρέους στο νέο έτος του Υπουργείου Οικονομικών, στις 3 Ιανουαρίου, καθώς η αυξημένη ζήτηση για γαλλικό χρέος αντιστάθμισε την υποβάθμιση της Γαλλίας τον περασμένο Νοέμβριο από τον οίκο αξιολόγησης Moody`s.

“Κατά την άποψή μου δεν ανησυχούν για τη γαλλική οικονομία, αν επιτελούμε το έργο μας, και εμείς κάνουμε τη δουλειά μας,” δήλωσε ο Μοσκοβισί μετά την ομιλία του κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Πεκίνο, αναφερόμενος στο έργο της μείωσης του διαρθρωτικού ελλείμματος της Γαλλίας και τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.

Η πρόσφατη πώληση ομολόγων “δείχνει ότι υπάρχει τεράστια εμπιστοσύνη στην αγορά για τη γαλλική οικονομία”, πρόσθεσε.

Ο κ. Μοσκοβισί έχει αναφέρει ότι η γαλλική Κυβέρνηση θα επιμείνει στην επίτευξη του στόχου για δημοσιονομικό έλλειμμα 3% και για ανάπτυξη 0,8% το 2013, αν και τα διεθνή θεσμικά όργανα και οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι το έλλειμμα θα είναι περίπου 3,5%, ενώ η ανάπτυξη θα είναι πολύ χαμηλότερη από το 0,8%.

Πρόσθεσε ότι οι προοπτικές για τη Ευρωζώνη έχουν βελτιωθεί τους τελευταίους μήνες και τα θεμελιώδη είναι ισχυρά, σε μια αναμενόμενη «δύσκολη χρονιά για την παγκόσμια οικονομία, ειδικά την Ευρώπη».

Keywords