Μη αναστρέψιμη η κατάσταση της υγείας του Τάσου Μητσόπουλου

10:45 22/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Σάββατο 22 Μαρτίου

Είδηση 10:25

Μη αναστρέψιμη θεωρείται η κατάσταση της υγείας του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, σύμφωνα με ανακοινωθέν που εξέδωσαν στις 9.30 το πρωί οι θεράποντες ιατροί και το οποίο δόθηκε στη δημόσιότητα λίγο πριν τις 10.

«Ο Υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος συνεχίζει να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας μετά από εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία συνεπεία ρήξης εγκεφαλικού ανευρύσματος. Η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει βαθμιαία επιδείνωση και δεν θεωρείται αναστρέψιμη», αναφέρεται.

Στο

χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας έφθασε το πρωί ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ από το πρωί βρίσκεται στο νοσοκομείο ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής.

Παρασκευή 21 Μαρτίου

Είδηση 20:39

Χωρίς ουσιαστική αλλαγή παραμένει η κατάσταση υγείας του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου. Σύμφωνα με νέο ιατρικό ανακοινωθέν, το οποίο εκδόθηκε πριν λίγο, μετά από επιπρόσθετες εξετάσεις που έγιναν ακολούθησε διευρυμένο ιατροσυμβούλιο στο οποίο συμμετείχαν εντατικολόγοι και νευροχειρουργοί του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, καθώς και ομάδα καθηγητών από την Ελλάδα και το Ισραήλ. Το διευρυμένο ιατροσυμβούλιο αποφάσισε τη συνέχιση της ακολουθούμενης αγωγής. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη, αναφέρει τέλος το ανακοινωθέν.

Την ευχή η Παναγία να βοηθήσει τον Υπουργό Άμυνας Τάσο Μητσόπουλο, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας. Εισερχόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλεύεται ο κ. Μητσόπουλος, ο Μητροπολίτης είπε ότι «ευχόμαστε όλοι για την υγεία του Τάσου, ο οποίος είναι ένας αγαπητός φίλος και καλός χριστιανός». «Τον χρειαζόμαστε στην Κύπρο και θέλουμε να επανακάμψει γρήγορα», ανέφερε, εκφράζοντας την ευχή «η Παναγία να τον βοηθήσει». Είμαστε εδώ, πρόσθεσε, «για να στηρίξουμε την οικογένεια».

Νωρίτερα είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο η εικόνα της Παναγίας Παντάνασσας.

Είδηση 18:39

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο Υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος έφτασε πριν από λίγο και ο Έλληνας γιατρός ο οποίος αναμενόταν από την Αθήνα. Πρόκειται για το νευροχειρουργό Αλέξανδρο Ανδρέου ο οποίος έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας με το αεροπλάνο που χρησιμοποιεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, η πτήση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ η κινητοποίηση για την αποστολή του κ. Ανδρέου έγινε σε συνεργασία με τον Έλληνα Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο Ελληνας γιατρός θα παρακαθίσει σε ιατροσυμβούλιο με τους δύο γιατρούς που έφτασαν από το Ισραήλ και με τους Κύπριους ομολόγους τους προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα αναφορικά με την υγεία του Υπουργού Αμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες γύρω στις 8.30 αναμένεται να εκδοθεί νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της Υγείας του κ. Μητσόπουλου.

Είδηση 18:04

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, στην εντατική μονάδα παρακολούθησης ο Υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος, έφτασαν πριν από λίγο δύο γιατροί από το Ισραήλ. Στο Νοσοκομείο αναμένεται να φτάσει σε λίγο ακόμη ένας γιατρός από την Αθήνα, η πτήση του οποίου ήταν προγραμματισμένη να φτάσει στο αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στις 17.30. Οι γιατροί από το Ισραήλ και την Αθήνα θα παρακαθίσουν σε σύσκεψη με τους Κύπριους ομολόγους τους προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα αναφορικά με την υγεία του Υπουργού Αμυνας.

Όπως έχει ήδη μεταδοθεί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιστρέφει εσπευσμένα στην Κύπρο με ιδιωτική πτήση από τις Βρυξέλλες. Το ιδιωτικό αεροσκάφος που θα μεταφέρει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη φτάνει στο αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στις 19.40 απόψε.

Είδηση 15:17

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, δήλωσαν οι θεράποντες ιατροί. Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν που ανέγνωσε ο νευροχειρουργός του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Άκης Λάμπρου, στην παρουσία του Διευθυντή του ΓΝ Λευκωσίας Πέτρου Μάτσα, ο Υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος, μετά την εισαγωγή του με εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία λόγω ρήξης ανευρύσματος εγκεφάλου, υποβλήθηκε σε επείγουσα εγχείρηση από ομάδα νευροχειρουργών του ΓΝ Λευκωσίας, με τοποθέτηση ενδοεγκεφαλικού καθετήρος για ρύθμιση της ενδοκρανίου πιέσεως.

Ο ασθενής νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας και η κατάστασή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη, πρόσθεσε ο κ. Λάμπρου. Ανέφερε τέλος ότι νεώτερο ανακοινωθέν θα εκδοθεί όταν κριθεί αναγκαίο. Οι θεράποντες ιατροί δεν δέχτηκαν ερωτήσεις.

Είδηση 12:30

Υπαραχνοειδή αιμορραγία, συνεπεία ρήξεως ανευρύσματος, υπέστη σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος, όπως δήλωσαν οι θεράποντες ιατροί του. Σε δηλώσεις του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο Νευροχειρούργος Άκης Λάμπρου είπε πως «αυτή τη στιγμή η ιατρική ομάδα του νευροχειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου προβαίνει στις δέουσες ιατρικές ενέργειες, για την όσο το δυνατό καλύτερη θεραπεία του ασθενούς». «Δεν θα υπάρξει», τόνισε, «καμιά άλλη ανακοίνωση από οποιονδήποτε, εκτός από τους αρμόδιους γιατρούς, όσον αφορά την κλινική του κατάσταση». Όπως πρόσθεσε, αυτό θα γίνει όταν κριθεί ότι είναι απαραίτητο ή όταν υπάρχει κάτι νέο να ειπωθεί. Κατέληξε λέγοντας ότι «επειδή η κατάσταση είναι σοβαρή από μόνη της δεν θα γίνουν άλλες δηλώσεις στο παρόν στάδιο».

Είδηση 11:44

Σοβαρή φαίνεται να είναι η κατάσταση της υγείας του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος μεταφέρθηκε στις 10.38 το πρωί στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, φαίνεται να υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Στο Γενικό Νοσοκομείο προσέτρεξαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, ο Υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο τέως Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, βουλευτές και άλλοι κομματικοί και κρατικοί αξιωματούχοι.

Είδηση 11:08

Ο Υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος υπέστη το πρωί λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Μέλη του Υπουργικού Συμβούλιου ακύρωσαν τις δραστηριότητες τους για να προστρέξουν στο Νοσοκομείο. Ακυρώθηκε επίσης και η συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, η οποία θα είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Υπουργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα