Λάθος η ανάληψη της Προεδρίας από την Κύπρο, ισχυρίζεται ο λεγόμενος υπεξ

21:12 6/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Χουσεϊν Οζγιουργκούν ισχυρίστηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έκανε το πρώτο λάθος με το να αποδεχθεί την Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος μέλος της και διάπραξε και το δεύτερο αφήνοντάς την να ασκήσει την προεδρία της ΕΕ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο λεγόμενος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η προεδρία της ΕΕ έπρεπε να είναι η ατμομηχανή της ΕΕ αλλά, όπως ισχυρίστηκε, η ε/κ πλευρά έχει πολλά προβλήματα και στερείται παραγωγικότητας για να είναι έστω και το τελευταίο βαγόνι του τραίνου, κατά

την έκφρασή του.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζγιουργκούν είπε ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο αλλά σε επίπεδο ηγετών των δύο κοινοτήτων δεν αναμένεται να αρχίσουν πριν το Μάη του 2013 εξαιτίας των Προεδρικών Εκλογών.

Πρόσθεσε ότι η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη για λύση του Κυπριακού στη βάση των παραμέτρων του ΟΗΕ, οι οποίες προνοούν, σύμφωνα με το λεγόμενο υπεξ, «δυο ισότιμους λαούς, δύο συνιστώντα κράτη με ισότιμο καθεστώς, διζωνικότητα και εγγυήσεις», προωθώντας τη διασταυρωμένη ψήφο και το περιουσιακό.

Αναφερόμενος στην πιθανότητα εκλογής στην προεδρία της Δημοκρατίας του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, Προέδρου του ΔΗΣΥ, Νίκου Αναστασιάδη, είπε ότι ο κ. Αναστασιάδης είναι ένας πολύ έμπειρος και «πανούργος» πολιτικός και η τ/κ πλευρά πρέπει να είναι πιο προσεκτική και να ενεργεί πιο έξυπνα σε περίπτωση εκλογής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα