Κυπριακή Υπάτη Αρμοστεία: Επίσημη δεξίωση για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο

17:12 6/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πραγματοποιήθηκε χθες στο κτίριο της Κυπριακής Υπάτης Αρμοστείας στο Λονδίνο επίσημη δεξίωση για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο.

Στη δεξίωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Μεταφορών Τερέζα Βίλιερς, o Υφυπουργός Εξωτερικών Λόρδος Ηάουελ, ο Γ.Γ. του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Koji Sekimizu, μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων και Λόρδων, συμπεριλαμβανομένου

του Λόρδου Τίμοθι Μπόσγουελ, Προέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, μέλη του Διπλωματικού Σώματος στο Λονδίνο, ξένοι ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Γρηγόριος, καθώς και μέλη της κυπριακής κοινότητας στη Βρετανία.

Καλωσορίζοντας του παρευρισκομένους, ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στο Λονδίνο Αλέξανδρος Ν. Ζήνων τόνισε ότι, για την Κύπρο, η ανάληψη της Προεδρίας αποτελεί μεγάλη πρόκληση και μοναδική ευκαιρία. «Η κυπριακή Κυβέρνηση αγκάλιασε αυτή την ευρωπαϊκή υποχρέωση με ζήλο και αίσθημα ευθύνης», υπογράμμισε ο κ. Ζήνων.

Στη συνέχεια, αφού σημείωσε ότι η Προεδρία της ΕΕ συνέπεσε με καιρούς δύσκολους, τόσο για την Κύπρο όσο και την ΕΕ γενικότερα, ο Ύπατος Αρμοστής τόνισε ότι οι εν λόγω δυσκολίες δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο στις υποχρεώσεις μας ως Προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ ούτε και να μειώσουν την αποφασιστικότητα μας για μια επιτυχημένη Προεδρία.

Αντίθετα, είπε ο κ. Ζήνων, «οι παρούσες δυσκολίες θα ενισχύσουν την αποφασιστικότητα μας να συμβάλλουμε, έστω και κατά σεμνό τρόπο, στη βελτίωση της σημερινής κατάστασης».

Αναφερόμενος, τέλος, στις προτεραιότητες τις Κυπριακής Προεδρίας, ο Ύπατος Αρμοστής είπε ότι αυτές έχουν ως στόχο να συμβάλουν προς τη δημιουργία «Μιας Καλύτερης Ευρώπης» προσφέροντας έτσι ελπίδα στις νέες γενεές.

Keywords
Τυχαία Θέματα