Κολοράντο: Απίστευτη οικονομική και τουριστική άνθηση λόγω της μαριχουάνας!

10:14 11/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η αποποινικοποίηση της μαριχουάνας στο Κολοράντο κατάφερε να αλλάξει άρδην την εικόνα της Πολιτείας τόσο σε επίπεδο φορολογικών εσόδων όσο και σε τουρστική απήχηση. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι πλέον το Κολοράντο ξεπέρασε τα όρια των ΗΠΑ και αρχίζει να γίνεται αγαπημένος προορισμός για πολλούς. Και όλα αυτά σε ένα μόλις μήνα μετά την απόφαση για διάθεση κάνναβης για καθαρά ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι πωλήσεις κάνναβης απέφεραν στο Κολοράντο

3,5 εκατ. δολάρια σε φόρους τον Ιανουάριο. Επιβάλλει φόρο στην κατανάλωση 15% και φόρο στις πωλήσεις 2,9%, αλλά είναι ίσως η μοναδική επιβολή φόρου που δεν έχει ενοχλήσει ούτε στο ελάχιστο τους φορολογούμενους!

«Ο πρώτος μήνας που διατέθηκε προς πώληση η κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς, ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας», δήλωσε η Μπάρμπαρα Μπρολ, επικεφαλής της διεύθυνσης φορολογικών εσόδων της Πολιτείας.

Στα τέλη Ιανουαρίου, 59 έμποροι λιανικής είχαν δηλώσει στις φορολογικές αρχές της Πολιτείας εισπράξεις που συνδέονται με την κάνναβη.

Ο Κυβερνήτης Τζον Χίκενλουπερ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι οι προβλέψεις κάνουν λόγο για έσοδα 1 δισ. δολαρίων τον επόμενο χρόνο μόνο από τις πωλήσεις μαριχουάνας για ιατρικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Υπάρχει όμως και μια ακόμη παράμετρος που σίγουρα έχει εκπλήξει ευχάριστα την πολιτική ηγεσία της Πολιτείας, καθώς η καθιέρωση του Κολοράντο ως το «Άμστερνταμ των ΗΠΑ» έχει προσελκύσει πολλούς τουρίστες όχι μόνο από το εσωτερικό των ΗΠΑ, αλλά και από άλλες χώρες, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί Ευρωπαίοι προτιμούν πλέον το μέχρι πρότινος αντιεμπορικό Ντένβερ για ταξίδι αναψυχής αντί των πολυδιαφημισμένων πόλεων, όπως της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες και του Μαϊάμι.

Ένα ακόμη στοιχείο που εντυπωσιάζει είναι ότι τα καταστήματα μαριχουάνας στο Ντένβερ ξεπερνούν πλέον ακόμη και τα Starbucks!

Μετά το Κολοράντο, οι καταναλωτές της Πολιτείας της Ουάσινγκτον θα μπορέσουν με τη σειρά τους να αγοράζουν νόμιμα κάνναβη για ψυχαγωγικούς λόγους μέσα στη φετινή χρονιά.

Ως τώρα 21 Πολιτείες επιτρέπουν τη χρήση της για ιατρικούς λόγους, αλλά οι ομοσπονδιακές αρχές εξακολουθούν να την θεωρούν παράνομο ναρκωτικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα