Η Κύπρος διεκδικεί επανεκλογή στο Συμβούλιο του ΙΜΟ

16:05 18/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Την επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) θα διεκδικήσει αντιπροσωπεία του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, με επικεφαλής τον Υπουργό Ευθύμιο Φλουρέντζου, κατά την προσεχή Τακτική Συνέλευση του ΙΜΟ στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι εργασίες της 27ης Τακτικής Συνέλευσης του IMO αρχίζουν

τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, και θα διαρκέσουν έως τις 30 Νοεμβρίου. Στα πλαίσια της Συνέλευσης θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών του Συμβουλίου του Οργανισμού.

Όπως αναφέρεται, η Κύπρος είναι μέλος του Συμβουλίου του IMO και τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ουσιαστικά και εποικοδομητικά στα διεθνή ναυτιλιακά δρώμενα. Προστίθεται ότι η συνεχής και αξιόλογη προσφορά της χώρας στις εργασίες της Συνέλευσης, αλλά και η εκτίμηση και αναγνώριση της συνεισφοράς της από τα άλλα κράτη μέλη, αναμένεται ότι θα αποτελέσουν παράγοντες για υποστήριξη και επανεκλογή της στο Συμβούλιο του IMO.

Στην αντιπροσωπεία υπό τον Υπουργό θα συμμετέχουν επίσης ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου και ο Διευθυντής του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η Κύπρος αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές δυνάμεις στον κόσμο. Το κυπριακό νηολόγιο κατέχει σήμερα τη 10η θέση παγκοσμίως. Παράλληλα, στη χώρα έχει αναπτυχθεί και ο εγχώριος τομέας πλοιοδιαχείρισης και άλλων ναυτιλιακών υπηρεσιών.

Αναφέρεται ακόμη ότι η πολιτική και οικονομική σημασία της κυπριακής εμπορικής ναυτιλίας είναι τεράστια. «Το γεγονός ότι η κυπριακή σημαία, η σημαία ενός μικρούς κράτους, κυματίζει σε ολόκληρη την υφήλιο, καθώς επίσης η έντονη παρουσία της Κύπρου στους διάφορους διεθνείς ναυτιλιακούς οργανισμούς ενισχύουν την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και την κρατική της υπόσταση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα