Η ”επιτροπή αποζημιώσεων” στα κατεχόμενα διευθέτησε 355 από τις 3.429 αιτήσεις

17:57 16/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τριακόσιες πενήντα πέντε αιτήσεις από τις 3.429 που έχουν υποβληθεί στην «επιτροπή αποζημιώσεων» στα κατεχόμενα έχουν διευθετηθεί μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα Κίπρις, οι αιτήσεις αυτές έχουν γίνει από το 2006 μέχρι σήμερα. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, από τις 355 ολοκληρωμένες αιτήσεις 240 έχουν διευθετηθεί με τη μέθοδο της αποζημίωσης, δύο με αποζημίωση και ανταλλαγή, πέντε με αποζημίωση και επιστροφή, μία με επιστροφή της περιουσίας μετά τη λύση του Κυπριακού, μία με επιστροφή,

μία με μερική επιστροφή, ενώ δύο αιτήσεις απορρίφθηκαν.

Επίσης, 103 αιτήσεις αποσύρθηκαν από τους αιτητές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιτροπής αποζημιώσεων, το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε από το 2006 μέχρι σήμερα για σκοπούς αποζημιώσεων και απώλειας δικαιώματος χρήσης ιδιοκτησίας ανέρχεται στα 77,943,725 στερλίνες.

Η εφημερίδα επισημαίνει ακόμα ότι η έγκριση της συμφωνίας του Μάικ Τύμβιου με την «επιτροπή αποζημιώσεων» για την ανταλλαγή της περιουσίας του στα κατεχόμενα με τ/κ περιουσία στις ελεύθερες περιοχές, ανοίγει το δρόμο και σε άλλους Τ/κ που κατέχουν ε/κ περιουσίες στα κατεχόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα