Η ΕΔΕΚ δεν είναι μουγκό Κίνημα, δήλωσε ο Γ. Ομήρου

16:22 6/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δυνατοί, αποφασισμένοι για την ΕΔΕΚ των ονείρων, των ελπίδων και των προσδοκιών μας, βγαίνουν από το 12ο Παγκύπριο Συνέδριο, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιαννάκης Ομήρου, κλείνοντας τις εργασίες που άρχισαν χθες και ολοκληρώθηκαν σήμερα.

Στην καταληκτική του ομιλία, ο κ. Ομήρου είπε ότι η ΕΔΕΚ απέδειξε πως δεν είναι ένα μουγκό Κίνημα που πραγματοποιεί συνέδρια προκατασκευασμένων

απόψεων. ”Αποδείξαμε αυτές τις δυο μέρες ότι όχι μόνο είμαστε σε θέση να ανταποκρινόμαστε αποτελεσματικά στις απαιτήσεις ενός Δημοκρατικού Συνεδρίου, αλλά ότι έχουμε την πολιτική ωριμότητα και την αίσθηση του χρέους απέναντι στο λαό και την Κυπριακή κοινωνία”, είπε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος.

Αποδείξαμε, πρόσθεσε, ότι έχουμε τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις να συστρατευθούμε σε μια νέα πολιτική εξόρμηση, σε μια νέα νικηφόρα πορεία του Κινήματος. Ολοι μαζί, είπε, ομοφωνήσαμε ότι θέλουμε να προχωρήσουμε με συμπαράταξη δυνάμεων για να υπηρετήσουμε την ιδεολογία μας και για να αναδείξουμε και να υλοποιήσουμε τους υψηλούς πολιτικούς μας στόχους.

Να αγωνιστούμε, συνέχισε, για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, για λύση του Κυπριακού δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη, συμβατή με τις προδιαγραφές μιας ευρωπαϊκής χώρας. Την οικοδόμηση μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και ίσων ευκαιριών, πρόσθεσε.

”Τους μεγάλους στόχους της αξιοκρατίας, του εκσυγχρονισμού και της μεταρρύθμισης που θα καταστήσει την Κύπρο ικανή να συμμετέχει δημιουργικά στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι”.

Μέσα σε αυτό το διήμερο, ανέφερε ο κ. Ομήρου, συμπύκνωσαν την ιστορία της ΕΔΕΚ, το πάθος της, τις προσδοκίες της και τη μεγάλη αποφασιστικότητα να δώσουν μια νέα πορεία για το καλό και τα συμφέροντα του λαού μας.

Σήμερα, είπε, μπορούμε να στραφούμε για μια στιγμή και κοιτάζοντας με ικανοποίηση τα 43 χρόνια στα οποία πολλοί από εμάς τα βαδίσαμε μαζί να πούμε ότι ερχόμαστε από πολύ μακριά αλλά θα πάμε και πολύ μακριά.

Δηλώσαμε την ετοιμότητα μας, συνέχισε, για μια ΕΔΕΚ έτοιμη να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις, τη συνεχιζόμενη τουρκική αδιαλλαξία, την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, την κοινωνική συνοχή, τη δημιουργική συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ζήτησε από όλους, τις οργανώσεις, τα Συλλογικά Οργανα στα οποία μετέχουν, να συνεχίσουν και να εντείνουν τη δουλειά και τις πρωτοβουλίες τους, να βρεθούν δίπλα στους πολίτες και τα προβλήματά τους. Να πάρουν, συνέχισε, πρωτοβουλίες που θα διασφαλίζουν μια δημιουργική πορεία, να ενώσουν τα μέλη της ΕΔΕΚ με την κοινωνία.

”Να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι η ΕΔΕΚ υπάρχει για να υπηρετεί την πατρίδα, τους εργαζόμενους, τους μη προνομιούχους, ότι υπάρχουμε για να κάνουμε πραγματικότητα τα οράματα, τις προσδοκίες και τα αιτήματα του λαού μας”.

Ο κ. Ομήρου δήλωσε ότι οι στρατηγικές επιλογές του Κινήματος είναι σαφείς, η ΕΔΕΚ είναι προοδευτικό Κίνημα του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, σαφώς οριοθετημένο, μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. ”Είμαστ

Keywords
Τυχαία Θέματα