Η Peugeot προκαλεί τους φανατικούς λάτρεις της αυτοκίνησης με ένα ονειρεμένο supercar

13:33 3/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Peugeot λίγο πριν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες της για τη συμμέτοχη της στη 83η Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Γενεύης (7-17 Μαρτίου), έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για τα καινούργια μοντέλα, που θα παρουσιάσει στην ελβετική έκθεση.

Μεγάλο ενδιαφέρον για τους φανατικούς λάτρεις της αυτοκίνησης αναμένεται να έχει το Onyx, ένα supercar που διακρίνεται για τα τολμηρά υλικά και τη λειτουργικότητα του. Το Peugeot Onyx είχε κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο

Σαλόνι Αυτοκίνητου του Παρισιού τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά η γαλλική μάρκα το φέρνει και στη Γενεύη γιατί θεωρείται ένα από τα καλύτερα μοντέλα της κατηγορίας των αυτοκινήτων ειδικών προδιαγραφών.

Το «σκαλιστό» αμάξωμα χαρακτηρίζεται από την αντίθεση υλικών και χρωμάτων. Πλασμένο από τα χέρια ενός τεχνίτη, τα φτερά και οι πόρτες φτιάχτηκαν από φύλλα χαλκού. Γυαλισμένα σαν καθρέφτης, δεν καταφεύγουν σε τεχνάσματα για να κρύψουν τη σύνθεσή τους. Έτσι, στο πέρασμα του χρόνου ο χαλκός θα πάρει τη φυσική του πατίνα. Τα υπόλοιπα μέρη του αμαξώματος είναι φτιαγμένα από πολυκαρβονικά στοιχεία, βαμμένα σε μαύρο ματ χρώμα.

Το εμπρός μέρος ενώνει την εισαγωγή αέρα με τα φώτα LED. Η ροή του αέρα διαχωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο εισχωρεί στο εσωτερικό για να τροφοδοτήσει με αέρα τον κινητήρα, το δεύτερο κατευθύνεται προς τα φτερά και την οροφή με το διπλό κύρτωμα. Η οροφή και τα παράθυρα είναι διάφανα για να αποκαλύπτουν και τον χώρο των επιβατών.

Ο συντελεστής αεροδυναμικής Cx περιορίστηκε στο 0,30. Διαστάσεις: μήκος 4,65μ, πλάτος 2,20μ και ύψος 1,13μ. Βάρος: μόλις 1.100 κιλά.

Κινητήρας V8 Hybrid HDi FAP 3.700 κ.εκ. ισχύος 600 ίππων. Η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων.

Με ειδικά ελαστικά, εξελιγμένα από τη Michelin, διάστασης 275/30 εμπρός και 345/30 πίσω, οι ζάντες των 20?? συνδέονται με το πλαίσιο μέσω ανάρτησης διπλών τριγωνικών ψαλιδιών με ενσωματωμένα ελατήρια-αμορτισέρ εμπρός και πίσω.

Ένα ακόμη σημαντικό τεχνολογικό στοιχείο είναι η τεχνολογία HYbrid4 η οποία ανακτά την ενέργεια, που χάνεται κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης. Η ενέργεια αποθηκεύεται στις μπαταρίες ιόντων λιθίου, η οποία στη συνέχεια χρησιμοποιείται αυτόματα στην επιτάχυνση, αποδίδοντας επιπλέον 80 ίππους. Η διαχείριση αυτής της διαδικασίας δεν γίνεται αντιληπτή από τον οδηγό.

Keywords
Τυχαία Θέματα