Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για το Μηχανισμό προτείνει η ΔΕΟΚ

14:07 27/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Απόλυτα αναγκαία θεωρεί η ΔΕΟΚ την άμεση σύσταση εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας για το Μηχανισμό Ευρωπαϊκής Σταθερότητας με σύνθεση τον Υπουργό Οικονομικών και άτομα με ικανότητες και κοινής αποδοχής από τα κόμματα, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Διομήδη Διομήδους, ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες στην Κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΕΟΚ, ο κ. Διομήδους σε δηλώσεις

του κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης σήμερα το πρωί σχολίασε τα μέτρα που παρουσίασε στις ηγεσίες των συντεχνιών και εργοδοτών χθες.

Σύμφωνα με το ΓΓ της ΔΕΟΚ, τα μέτρα αυτά είναι «ανεπαρκή και αμφιβόλου αποτελέσματος και ασφαλώς μακράν της πομπώδους διαφήμισης από την Κυβέρνηση ότι θα ήταν προϊόν κοινωνικού διαλόγου και διαπραγμάτευσης». Πρόσθεσε ότι πρόκειται για «μέτρα τα οποία κατέστησε σαφές ο ίδιος ο Υπουργός ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συζήτησης και διαβουλεύσεων».

Η ΔΕΟΚ, είπε, «απορεί σε τι εξυπηρετεί η παρουσίαση μέτρων και ο εμπαιγμός των ηγεσιών των κοινωνικών εταίρων, των κομμάτων και της κοινωνίας ότι μπορεί η κυβέρνηση να διαχειρισθεί το τραγικό κατάντημα της οικονομίας όταν μας έχει ήδη οδηγήσει με πράξεις και παραλείψεις στο Μηχανισμό στήριξης της ΕΕ». Δηλαδή, προσθέτει, «στην ανάθεση της τύχης μας στην Τρόικα».

Ο κ. Διομήδους ανέφερε ότι «η Κυβέρνηση των οδυνηρών εκπλήξεων και της αδιαφάνειας οδήγησε ερήμην κομμάτων και κοινωνικών εταίρων την Κυπριακή Δημοκρατία στο Μηχανισμό στήριξης, δηλαδή στις ορέξεις και διαθέσεις της Τρόικας και των επαχθών μέτρων και μνημονιακών πολιτικών».

«Είναι πραγματικά οδυνηρό να διαπιστώνουμε ότι τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης για δήθεν προστασία των εργαζομένων έδωσαν τη θέση τους στις τραγικές παραδοχές της με την αίτηση ένταξης στο Μηχανισμό στήριξης ότι ήρθε η ώρα χωρίς καν να ερωτηθούν οι εργαζόμενοι να βιώσουν τη σκληρή, αντεργατική, αντιαναπτυξιακή, απάνθρωπη πολιτική που επιβάλλει η μνημονιακή συνταγή των ισχυρών της ΕΕ», πρόσθεσε.

Εξέφρασε παράλληλα τη θέση ότι πρόκειται για «μια πολιτική που οδήγησε τους εργαζόμενους και τους λαούς της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας στην εξαθλίωση και στις στρατιές των ανέργων».

Σύμφωνα με τον κ. Διομήδους, «ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η κυβέρνηση του φέρουν ακέραια την ευθύνη». Είπε επίσης ότι «επιτέλους οφείλει να το παραδεχθεί, αλλά κυρίως ήρθε η ώρα να πάρει πρωτοβουλία για εθνική συλλογική διαχείριση της κρίσης και της διαπραγμάτευσης της ένταξης στο μηχανισμό με τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς εταίρους».

«Η ΔΕΟΚ θεωρεί απόλυτα αναγκαία την άμεση σύσταση Εθνικής Διαπραγματευτικής ομάδας με σύνθεση τον Υπουργό Οικονομικών και άτομα με ικανότητες και κοινής αποδοχής από τα κόμματα η οποία ομάδα θα παίρνει γραμμή πλεύσης και οδηγίες από το άτυπο συμβούλιο αρχηγών των κομμάτων», ανέφερε.

Επίσης, συμπλήρωσε, «η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης να ενημερώνει και να συμβουλεύεται για τις θέσεις και τα μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν τους κοινωνικούς εταίρους μέχρι την

Keywords
Τυχαία Θέματα