Εθελοντικές Οργανώσεις και ΤΑ επιχορηγήθηκαν με 437 χιλιάδες ευρώ

11:28 16/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους δήλωσε ότι μέσω των σχεδίων Επιχορήγησης Εθελοντικών Οργανώσεων και Επιχορήγησης των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το 2012 παραχωρήθηκε ποσό ύψους 437 χιλιάδων ευρώ για την επιχορήγηση 16 προγραμμάτων που λειτουργούν στην επαρχία Πάφου.

Σε χαιρετισμό της στην 4η Επαρχιακή Εκδήλωση των Κέντρων Ενηλίκων της Επαρχίας Πάφου που διοργανώνεται από το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο  Εθελοντισμού Πάφου, η Υπουργός Εργασίας είπε ότι «έχοντας πλήρη επίγνωση της συνεισφοράς του εθελοντικού κινήματος στον κοινωνικό

τομέα, η Κυβέρνηση στηρίζει τις δράσεις των οργανωμένων εθελοντών» μέσα από τα δύο πιο πάνω σχέδια επιχορηγήσεων αλλά και  παρέχοντας τεχνική και οικονομική βοήθεια στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις».

Η κ. Χαραλάμπους είπε ότι στόχος «είναι η κινητοποίηση της εθελοντικής πρωτοβουλίας για ίδρυση, λειτουργία ή επέκταση προγραμμάτων στις κοινότητες, με γνώμονα τις τοπικές κοινωνικές ανάγκες και την ευημερία των πολιτών».

Αναφερόμενη στο Σχέδιο Επιχορήγησης των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης το οποίο προκήρυξαν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας από το 2009 είπε ότι αυτό καλύπτει  «μέρος των λειτουργικών και κεφαλαιουχικών εξόδων των προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας με απώτερο στόχο την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών σε ένα ευρύτερο δίκτυο λειτουργίας».

Για το ΕΣΣΕ Πάφου, η Υπουργός Εργασίας, είπε ότι «αποδεικνύοντας έμπρακτα τη σημαντική δράση που επιτελεί στην επαρχία του, έχει σήμερα καταφέρει να δραστηριοποιήσει 32 εθελοντικές οργανώσεις».

Πρόσθεσε ότι «ο εθελοντισμός είναι μια πράξη μέσα από την οποία οι άνθρωποι αποκτούν νέες δεξιότητες και βοηθούνται να είναι ενεργοί πολίτες στην κοινότητα τους ενώ για το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι εθελοντές είναι πολύτιμοι συνεργάτες οι οποίοι με τη λειτουργία των προγραμμάτων της οργάνωσής τους, αναλαμβάνουν εξειδικευμένους ρόλους και προσφέρουν τις υπηρεσίες και τις γνώσεις τους».

Όπως είπε η κ. Χαραλάμπους, «η εθελοντική δραστηριότητα, έχοντας τις βάσεις της στην αμοιβαιότητα και στην αλληλεγγύη, είναι ανεκτίμητης σημασίας αφού δεν έχει πλαίσια και όρια και μπορεί να πάρει διάφορες μορφές και διαστάσεις ανάλογα με τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που επικρατούν και να προσφέρει ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων».

Καταλήγοντας, η Υπουργός Εργασίας, διαβεβαίωσε, «για ακόμη μία φορά ότι η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο του οποίου προΐσταμαι, θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή συμπαράσταση και στήριξη προς τ

Keywords
Τυχαία Θέματα